Valbogsmässoafton.

2014-04-30 @ 19:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Ikväll blir det förmodligen en liten promenad fram på stan för att titta på den stora brasan vid slottet, om det inte börjar snöa förstås som vissa väderrapporter spår för då tror jag bestämt att vi istället kurar hemma med lite god mat och dryck :)

 

I morgon bär det i väg till Gysinge, spännande, se nedan:

 

Första maj är för oss i Gysinge en mycket speciell dag, det är då vi slår upp dörrarna och välkomnar sommaren. Dagen är fullspäckad med olika aktiviteter. 

 

I OMRÅDET HAR VI OLIKA PROVA PÅ STATIONER:

 

KOKA SLAMFÄRG  Våra kollegor från färgfabriken är på plats för att visa er hur man gör sin egen slamfärg.

 

MÅLA MED LINOLJEFÄRG  Kerstin Lyckman, linoljefärgsprofessor har rådgivning om färgsättning.

 

RENOVERA FÖNSTER Speedheater visar hur du bäst gör när du vill renovera dina gamla fönster.

 

DREJA KRUKOR Du kanske har gått och funderat på hur en lejonkruka görs? Nu behöver du inte fundera längre. Vår krukmakerska kommer att vara i Gysinge för att visa dig.

 

WIJ TRÄDGÅRDAR Kommer och säljer växter.

 

BANDKANTA DINA TRASMATTOR Vi visar hur och vår väverska Margaretha berättar om våra textilier.  

 

BAKA BRÖD I BAKUGN  Vi har värmt upp ugnen i Bagarstugan för brödbak denna dagKöp med dig färsk getost och honung från Lars Pehrs i Fors

 

TIPSPROMENAD PÅ OMRÅDET Utmana dig själv och dina kunskaper på byggnadsvård

 

GUIDADE VISNINGAR AV HUSEN OCH OMRÅDET UNDER DAGENSÅPSKURNINGMÅLA MED ROSLAGSMAHOGNYDE BÄSTA GULDKORNEN FRÅN VÅRT BEGAGNATLAGER ÄR FRAMPLOCKADE MED RIKTIGT BRA ERBJUDANDEN SAMT RABATTER PÅ VÅRT ORDINARIE SORTIMENT.

 

Önskar er alla en härlig Valborg!

 
 
 

Borta bra men he....

2014-04-29 @ 12:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag är otroligt hemmakär, min kropp har helt enkelt valt ett par få platser som den vill befinna sig på och jag inbillar mig ibland att jag inte har så mycket att säga till om. Då och då drömmer jag mig ändock bort till små smultronställen, bläddrade i boken nedan i går kväll och tror eller ej, det känns nästan som om man varit lite på vift bland alla ljuvliga hotell och vandrarhem, mer behövs liksom inte.
 
 
 
 
 

Bildbomb.

2014-04-28 @ 19:09:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Först tänkte jag sammanfatta helgen i en lång text men så ångrade jag mig och lägger istället upp en hög med bilder. Undrar ni över något är det bara att fråga på!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Timmerbygge dag 2.

2014-04-28 @ 12:53:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Svårt att sluta tjata om vädret och söndagen var om möjligt nästan ännu finare än lördagen. Om yxan var min bästa vän i förrgår så byttes den igår snabbt mot Bandkniven, använde denna främst för att barka och forma stockarna och med hantagen som har en bågliknande form fick man bra tag där hela kroppen sattes i arbete. Svetten bokstavligen rann periodvis och det konstaterades att envisheten är det minsann inga fel på även om musklerna ibland ger vika. Fick oturligt nog skavsår av sömmarna inuti vantarna varpå dessa åkte av men då slant jag lite och den smällen fick knogen ta så blodvite uppstod, dock inte värre än att det kunde stoppas av ett litet plåster.

 

Om jag tyckte att jag var trött i går morse när jag vaknade är det inget emot vad jag är idag, att muskler fått jobba som annars uppenbarligen ligger i dvala är mer än påtagligt!

 

Nu hinner vi vila upp oss några dagar innan det till nästa helg är dags igen, jag längtar redan!

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På kurs.

2014-04-26 @ 20:34:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Oj, vad vi har haft roligt idag, underbar instruktör, jättetrevliga kursdeltagare, fantastisk miljö och helt sagolikt väder. Alla förväntningar infriades och jag har trot eller ej blivit av med min "yxfobi", när jag väl fattade grepp om den ville jag helt plötsligt inte släppa taget, vem hade kunnat tro detta?! Vad har vi gjort då, jo, vi har bilat timmer, gjort dymlingar och gått igenom hur man får till knutarna. Kan förklara lite mer en annan dag för nu blir det en go bok i soffan resten av kvällen, är helt slut och öm i varenda muskel och morgon är det dags igen, bäst att ta igen sig lite :)
 
 
 

Kurs i timmerbygge.

2014-04-25 @ 18:04:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Det är kurs på gång och jag börjar bli riktigt nervös, det hade nog varit på sin plats att jag övat lite med yxan, men som vanligt är det lätt att vara efterklok.

 

Informationen nedan kom via e-post härom dagen, ska trots mina bristfälliga kunskaper i yxhantering bli riktigt roligt att omvandla all teoretiskt kundskap vi nu har till praktisk handling.

 

 

"Vi fortsätter timra på en påbörjad, mindre timmerbyggnad. Vi går igenom lite om timmerbyggandets historia, lokala varianter och funktion, samt grunderna i hur man timrar: timmerstommens konstruktion, virkesval och verktyg. En stor det av kursen ägnas åt praktiska moment såsom att bila stockarna, hugga knutar och göra långdrag. Vi fogar samman ytterligare något eller några timmervarv och ser vårt hus växa."

 

 

Spännande är bara förnamnet!

 

 
 
 
 
 

Målar i kvällssol.

2014-04-25 @ 12:51:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Inte var det väl någon som trodde att jag i går kväll skulle placera mig under Mirabellträden för att lugnt och stilla filosofera över livets alla mysterier, nej, jag anade väl det. Var dock väldigt trött vilket givetvis försvann när jag satte igång att måla, höll på ända fram tills solen  gick ner och det blev kallt. Tak-, golv- och fönsterlister samt dörrposter blev skinande vita. När allt var klart styrde jag kosan hem i månens sken full av energi och ett stort leende på läpparna, fina, fina torp!
 
 
 
 

Dominoeffekt.

2014-04-25 @ 07:23:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jo, från början var det bara taket vi rev i torpet som skulle målas, sedan blev det väggarna,  alla lister och nu ropade då också spisen efter en välbehövlig ommålning, fint som snus blir det men vis av erfarenhet anar jag att det inte slutar här....
 
 
 
 

Torsdag.

2014-04-24 @ 12:56:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Det blir en tur till torpet senare idag, ska måla lite lister tror jag bestämt eller så kanske jag istället lägger mig på en filt under våra underbara träd och drömmer mig bort för en stund. Måla kan man ju faktiskt göra nästa vecka då vädergudarna spår regn :)

 

 

 

 
 
 

 
 
 

Körsbärsträden.

2014-04-24 @ 07:41:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det är inte bara i torpet som det är sagolikt vackert, utan även stan har sina smultronställen, Körsbärsträden till exempel blommar något helt fantastiskt i detta nu.
 
 
 
 

Läslust.

2014-04-23 @ 12:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Jag har så många böcker jag vill läsa och så knappt med tid för just detta, önskade jag var lite mindre kvällstrött men ögonlocken envisas med att falla ihop vid 22-tiden varje kväll, verkligen irriterande. Tänk de som bara behöver ett fåtal timmars sömn, en sådan ska jag bli i nästa liv!

 

 

 
 
 
 

På promenad.

2014-04-23 @ 07:35:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det riktigt kliar i planteringsfingrarna, men då vi inte kommer att vara i torpet de kommande helgerna vågar jag inte riktigt börja än, har man satt blommor i fönsterkrukor och blomlådor krävs ju regelbunden vattning. Fast med tanke på den blomprakt som för tillfället råder utomhus går det verkligen ingen nöd på mig, behöver bara ta en liten promenad för att fylla på med all underbar flora som nu växer lite varstans hos oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torptid.

2014-04-22 @ 18:31:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Påskhelgen gick i ett rasande tempo med massor av torptid och god mat i överflöd, tror bestämt det blir till att hålla igen lite på godsaker framöver, i alla fall om magen får bestämma. Annars har jag förutom att frossa i allehanda mat- och efterrätter under långa stunder befunnit mig under våra träd som blommar, ett paradis inte bara för mig utan även för fjärilar, bin och humlor, vackert som i en saga.
 
 
 
 

Tisdag.

2014-04-22 @ 12:56:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Tillbaka i verkligheten med lite för mycket färg på axlarna efter ett par dagar i solen vid torpet, dags att se över solskyddsförrådet med andra ord.
 
 
 
 
 

En tur.

2014-04-21 @ 13:13:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Plockade ner cyklarna från vinden härom dagen för en kvällstur till goda vänner. Mjuka grusvägar, kor på bete och nästan öronbedövande fågelkvitter, det är helt ofattbart vad en sådan tur kan göra en lycklig. Erik cyklade lite före mig och våra övernattningsgäster hem och hade när vi kom tillbaka tänt ljus på trappor och bord, väldigt rart, är detta paradiset på jorden måntro  :)
 
 
 
 
 
 

Nässelsoppa.

2014-04-20 @ 20:16:01 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Visst är de ett ogräs Nässlorna och visst bränns de men oj vad gott det blir om man gör en soppa på dem. 
 
 
 

Söndag.

2014-04-20 @ 17:16:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Jordgubbstårta, äppelpaj och chokladkaka i magen, klarblå himmel, en skön solstol och inget på agendan - vilken fantastisk dag!
 
 
 

Påskdagen.

2014-04-20 @ 10:34:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Härligt med söndag när man vet att även måndagen kommer att börja med sovmorgon och följas av ett långsamt tempo. Vi har förutom att bara slappa bakat årets första paj, blir mumma till fikat lite senare i eftermiddag :)
 
 
 
 

Sol.

2014-04-19 @ 11:48:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Värmer vatten på vedspisen till årets första utedisk och lagom tills detta är varmt tittar solen fram, nästa som på beställning.
 
 
 
 
 
 

Påskafton.

2014-04-19 @ 09:08:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vaknar av humlesurr och fågelkvitter. Det här är nog ändå den bästa tiden på dygnet när alla fortfarande snusar tungt i sina sängar och dagen är ny.
 
 
Måste bara visa er våra Mirabellträd nedan som blommar helt fantastiskt, magiskt vackert.
 
 
 
 
 

Häggen

2014-04-18 @ 15:30:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Att sitta på en stubbe och tomglo vid en Hägg som slagit ut hör våren till och snart är det dags.

 

Det går som bekant fort nu. 

 

Alf Henriksson.

 

Jag såg att häggen blommade,

det kom en doft av den.

Då gick jag till min älskade

och sade: Se och känn!

Hon stod vid makaronerna,

hon sydde på en klut.

Och när hon lyfte blicken hade häggen blommat ut.

 

 

 
 
 

Packar.

2014-04-18 @ 11:41:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Packar bilen full med allt som kan behövas för några nätter i torpet, täcken, kuddar, mat, hygienartiklar och nymålade stolar som förvarats i förrådet under vintern som gått. Erik förbereder en stor gryta med kyklingsoppa som vi ska ta med och värma på till kvällen och vi har handlat för att bunkra upp i frys och kyl, vi kommer inte behöva vara hungriga i alla fall det är en sak som är säker.
 
 
 
 
 

God morgon!

2014-04-18 @ 08:25:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ett kilsågat golv med handsmidda spikar, bäst att förbereda sig så man är påläst om det någon gång skulle bli verklighet :)
 
 
 
 
 
 

Fina burkar.

2014-04-17 @ 18:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Färgglada konservburkar sparas för att planteras i, dessa ska få besök av små knölar som förhoppningsvis skall växa till sig och bli till vackra Raununklar.

 

 

 

Städar.

2014-04-17 @ 12:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Erik dammsög i gäststugan i går kväll och jag målade klart väggarna, det blev väldigt bra. Själv jobbar jag idag men Erik är ledig så han åker ut och fixar det sista, fyller på vatten i dunkarna och gör klart så att vi kan bo där i helgen, härligt! Vi brukar ju ha besök av möss vintertid men de verkar ha hållit sig undan denna gång, kan inte se ett enda spår efter dem, skönt när man hittar bra "muspipare" som fungerar!

 

 

 

Vårkrage.

2014-04-17 @ 07:32:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
I full blom står den nu, Vårkragen, här gäller det att hänga med för nu går det fort :)
 
 
 
 

Påsk.

2014-04-16 @ 19:12:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Vad härligt med en vecka som innehåller en ledig fredag, det ser vi fram emot. Påsken kommer att spenderas i torpet, hoppas vi hinner städa ur stugorna så att vi kan bo där, det är absolut tanken i alla fall. Ska (efter städningen..)  passa på att njuta av goda vänner, varma brasor, vackra trädgårdsböcker och kanske måla lite mer om andan faller på, men mesta av allt ska vi försöka att bara vara.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igår kväll.

2014-04-16 @ 12:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Erik tände en brasa i köksspisen så det inte skulle bli kallt i stugan och tittade sedan till den och mig med jämna mellanrum för att försäkra sig om att elden inte slocknat och att jag inte frös, är inte det omtanke så säg, jag är lyckligt lottad som har världens finaste sambo!

 

Ikväll blir det åter en tur till torpet för en sista strykning av gult och grönt i kök och hall, vilken tur att vi har en bra bygglampa som kan assistera med ljus när skymningen faller.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

En kvällstur.

2014-04-15 @ 21:22:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Ett hav av vitsippor välkomnar oss när vi anländer till torpet, så rart att man nästan smäller av. Tänk om man ändå kunde bo här året om..

 

 

 
 
 
 

Mer pärlspont.

2014-04-15 @ 18:23:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Under den trista masonitskivan som satt på dörren till skafferiet i torpet gömde sig vacker gammal pärlspont, tänk att man kan bli så glad för så lite. Tror bestämt vi struntar i att måla denna och istället behåller den råa ytan som fanns därunder, passar bra till den varmt gula nyans som nu pryder väggarna  :)

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Hallen.

2014-04-15 @ 12:43:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Även hallen i torpet målas och här går vi från en mörkröd till en olivgrön färg. Först var vi inne på att tapetsera denna och hittade ett helt fantastiskt mönster i kollektionen "Lim & Hantverk" men gav upp den tanken och målar istället, risken om man tapetserar i vår yttepyttiga lilla hall är att det blir alldeles för rörigt. Nu har vi målat både kök och hall en gång, i kväll kommer nästa lager på och sedan behövs det förmodligen bara en strykning till för att färgen ska täcka helt. Spännande!
 
 
 
 

Purjolök.

2014-04-14 @ 19:37:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Erik lagade en gryta med Purjolök för några veckor sedan och satte den överblivna "roten" i ett glas med vatten, faktum är att denna lett till väldigt många skratt, löken växer nämligen så det knakar. Ett roligt tips till alla men framför allt till er som har barn om man vill locka fram odlingsgenerna i de små och samtidigt få ett snabbt och festligt resultat, dessutom så får man ju 2st Purjolökar till priset av en :)

 

2dagar i vattenglas.

 

 
4dagar i vattenglas.
 

14dagar i vattenglas.
 
 
 
 
 

Målar.

2014-04-14 @ 12:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Blaskig och tunn som vatten var linoljefärgen till en början igår, men efter att ha skakat burken ytterligare en gång blev den bättre, dock inte lika tjock som takfärgen (är det kanske så att det skiljer sig väldigt mycket i konsistens mellan olika blandningar?). Köksväggarna i torpet har som ni säkert sett på bilder tidigare varit pärlgrå, en nyans som vi trivts väldigt bra med, den gula färg vi nu valt blir dock lite varmare och den spontana känslan är att det blir riktigt bra även om jag under de första penseldragen var väldigt skeptisk. Väggarna behöver förmodligen målas två gånger till, sen är det dags att börja vårstäda :)

 

 
 
 
 

Torpet.

2014-04-13 @ 14:45:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Utomhus är det lite kyligt och vinden viner kring knutarna. Inne i stugan där jag har stängt in mig med penslar och vackra linoljefärger är det dock varmt då Erik har tänt årets först brasa i köksspisen, doftar ljuvligt. Här blir jag bestämt kvar ett tag.
 
 
 

Söndag.

2014-04-13 @ 09:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Kaffe i sängen och ett långsamt uppvaknande passande en söndag som denna när inga måsten står på agendan. Är fortfarande mätt efter gårdagens sagolika tomatsås som Erik hastigt rörde ihop till pastan. Löken som vi skördade i fjol och flitigt använder i allehanda maträtter är nästan slut, får sätta lite fler i år så vi klarar oss hela säsongen. Nu väntar frukost.
 
 
 

Färger.

2014-04-12 @ 09:29:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Som jag skrev igår är det inte alltid helt enkelt att välja rätt färger och nyanser inomhus, att välja utomhusfärg är dock inget undantag utan precis lika svårt tycker jag. Uppe i Karlslund hos Ovolin har man utanför affären målat plank i olika färgval och blandningar vilket innebär att man sedan även kan se hur dessa åldras, helt genialt faktiskt och den som vinner mitt hjärta är "Falu äkta rödfärg", vilken lyster år efter år, helt oslagbar!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovolin.

2014-04-11 @ 12:53:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Något som alltid gör mig glad och på gott humör är färgaffärer, att hitta rätt kulör är dock inte helt enkelt, nyansen som ser duvblå ut i butiken kan lätt bli lila när den målats på en vägg eller rent av för kall vilket kanske inte var tanken. Svårt var ordet men samtidigt så himla roligt. Hos Ovolin får man lyckligtvis färgprover som är lite större än de som finns i vanliga färgaffärer vilket gör allt mycket enklare. Med hem igår fick en grön, en gul och en pärlgrå linoljefärg följa, så nu håller vi tummar och tår för att det är rätt nyanser!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Det spanades också på en väldigt ruckelvänlig ljuskrona men den fick dock hänga kvar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tålamod.

2014-04-10 @ 12:57:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Snart kommer värmen (hoppas jag) och man kan kasta av sig skorna för att gå barfota mest hela dagarna, att snön föll igår har vi glömt idag. I kväll blir det ett besök hos Ovolin för att handla färg till väggarna i torpet, jag har varit inne på att köpa "vanlig" färg då linoljefärgen har så lång torktid men Erik har övertalat mig om att vi inte har någon brådska alls och det stämmer ju faktiskt. Vet inte varför jag ska stressa fram allt hela tiden, vilken tur att jag har världens bästa sambo som får mig att andas och ta det lite lugnt för linoljefärgen är ju faktiskt helt fantastisk både att jobba med och när den sedan väl har torkat :)
 
 
 
 
 

Vårkrage.

2014-04-09 @ 18:37:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det blir väldigt många bilder på blommor för tillfället, jag vet, men de är så efterlängtade att jag helt enkelt inte kan låta bli. Hittade i helgen som gick en liten Vårkrage som nu nästan slagit ut och när den gjort detta liknar den mest en gul matta, så vacker.
 
 
 
 

Violer?

2014-04-09 @ 12:41:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Är det Violer månntro som lite blygsamt tittar upp och tar skydd under äppleträdet?! Det börjar bli väldigt många sorter att hålla reda på och dessa var så små att jag hade missat dem om det inte var för att jag tappade väskan jag bar på. Väldigt rara.

 

Måste även nämna vädret idag, snö, vad hände...vinterjacka och lovikavantar är i alla fall åter i bruk.

 

 

 
 
 
 
 

Regn och rusk.

2014-04-08 @ 12:50:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)

Vilket grått och mulet väder vi har idag, en ypperlig anledning för att krypa ner under varma filtar med en hög av ännu olästa böcker. Först måste här jobbas dock, men jag ser redan fram emot kvällen, finns nog faktiskt inget bättre än att få mysa ner sig i soffan med regnet smattrande på rutorna.

 

 

 

Snart klar.

2014-04-08 @ 07:15:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Jo, men visst han jag måla lite i torpet under helgen som gick, man hinner om man vill helt enkelt. Färgen täckte riktigt bra på halltaket men i köket får jag bestämt gå på med penseln ytterligare en gång, sen är det äntligen väggarnas tur!

 

 
 
 
 
 
 
 

Hipp hipp hurra!

2014-04-07 @ 12:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
I dag fyller Erik år, mannen som jag delar mina drömmar med, som alltid lockar mig till skratt, som håller upp dörrar och drar ut stolar likt en sann gentleman, som hela tiden försäkrar sig om att jag mår bra, som lagar de mest fantastiska maträtterna och som när vi inte är tillsammans förser mig med rara sms för att tala om att han finns där för mig. Min allra käraste, min bästa vän och sambo, Stort grattis till dig Erik.
 
 
 
 
 
 

Blommor.

2014-04-04 @ 21:45:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Ett par Pärlhyacinter fick göra Påskliljorna sällskap i krukorna på trappan, blomlådorna gapar dock tomma ännu och får nog göra så en tid till fram till dess att frostnätterna är över.

 

 

 

Hallon.

2014-04-04 @ 18:16:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Även hallonbusken har överlevt vintern, de  bär som växer vilt utmed stenmuren på väg ner till sjön är dock mycket sötare och godare i smaken så det är där de flesta av våra hallon plockas.

 

 

 

Torpet.

2014-04-03 @ 18:22:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Helgen som kommer är fulltecknad med olika aktiviteter och dessa omfattar tyvärr inte målning av tak och väggar i torpet. Går jag dock upp riktigt tidigt på söndag borde jag hinna även detta, för vad är väl en sovmorgon när man kan åka ut till världens raraste stuga och måla lite?!

 

 

 
 
 

Rabarber.

2014-04-03 @ 12:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Nästan helt kamouflerad i myllan växer den så det knakar, denna rabarberplanta fick vi i höstas av goda vänner och ska enligt uppgift vara mycket sötare i smaken och även lite mindre till storleken än de vanliga sorterna. Ovärderligt med snälla grannar som delar med sig av växter de tycker om.

 

 

 

Rabatter.

2014-04-03 @ 07:13:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nu har granriset på alla rabatter plockats bort, det var liksom dags då påskliljor och andra lökar praktiskt taget puttade bort detta för att komma åt solens strålar. Det ser lite tomt ut så här i början men skall förhoppningsvis snart vara åtgärdat med tanke på att det nu växer så det knakar.
 
 
 
 
 
 
 

Städar.

2014-04-02 @ 19:05:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi har börjat med vårstädningen i torpet och först ut på listan stod dasset, viktigt tycker jag att det är snyggt och rent här både för oss själva så klart men också för de som kommer och hälsar på. Ofta tar det lite tid innan gäster vågar sig på ett besök till detta men sedan är de alltid väldigt överraskade av att det är så fräscht, verkar som om många tråkigt nog har dåliga erfarenheter av just utedass. Vårt är dock riktigt trevligt.
 
 
 
 

Grundurad!

2014-04-02 @ 12:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Såg igår att Carl Larsson Gården var till salu och tappade nästan andan, skickade ett snabbt sms till Erik och frågade hur det överhuvud taget var möjligt, fick dock inget svar tillbaka....kan erkänna att det inte förens långt in på eftermiddagen gick upp för mig att det var 1april. Dubbelkollade idag att det med all säkerhet inte var sant och fick det bekräftat, då har man verkligen blivit riktigt grundlurad!!
 
 
 

Planterar.

2014-04-02 @ 07:31:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Det riktigt kliar och kryper i planteringsfingrarna, helt otroligt egentligen vad just påtande i krukor, rabatter och trädgårdsland tillfredsställer både själ och hjärta.

 

 
 

Vatten.

2014-04-01 @ 18:25:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Brunnen är nästan full, vilken lycka, tillförseln i denna är dock minimal men vi är bra på att hushålla så det räcker till både rabatter och grönsaksland hela säsongen. Diskar gör vi i vatten från stan som tas med i dunkar, inte så bökigt faktiskt då det går åt väldigt lite, tvättar oss gör vi ju i sjön. Även regnvattnet tas tillvara i trätunnor och hinkar, för här gäller det att hamstra, att det blir soligt och torrt i perioder under sommaren vet man med säkerhet så det är lika bra att vara förberedd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Videung.

2014-04-01 @ 06:59:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

I små fluffiga högar låg de utmed torget och jag lyckades gå förbi varenda en utan att falla för frestelsen och köpa med mig en bukett hem, kommer förmodligen misslyckas totalt med detta om jag gör ett nytt försök så nu råder torgförbud. Tog ju med mig nytt björkris hem från torpet i går som jag satte i vatten och jag tror bestämt att det räcker med en kvast :)

 

 

 

RSS 2.0