Glupska.

2014-08-29 @ 18:25:00 | Postat i: Allmänt, Frukt och bär
Kommentarer (0)
Vi får nog ta och lägga in mer gurka och förmodligen även koka lite mer mos då burkarna har en rykande åtgång här hemma, så gudomligt gott!
 
 
 
 
 
 

Plommon.

2014-08-29 @ 12:41:00 | Postat i: Allmänt, Frukt och bär
Kommentarer (0)
Vi gästades av ett ynka plommon på vårt fina träd förra året och i år ännu ett, undrar vad det är som gör att det inte kommer fler...
 
 
 
 
 

Rabatterna.

2014-08-28 @ 17:46:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Det är en aning färglöst i rabatterna för tillfället då det mesta är överblommat, Floxen lyser dock upp med sin vackra vita färg, några Tagetes blommar också och sedan väntas om några veckor Kärleksörtens svagt rosa blommor anlända. Lite knepigt att planera rabatterna så att de sprakar av färg hela säsongen, som finast är de nog under juni månad och några veckor in i juli, på vårkanten är det lite tunt med färg och likaså på hösten. Det får kanske bli vinterns projekt, att försöka plantera växter som även blommar i augusti och kanske till och med under september månad :)
 
 
 
 
 
 
 

Lunch.

2014-08-28 @ 12:46:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Söta primörer plockade direkt från landet med bara lite smält smör och salt på, kan det bli godare...
 
 
 
 

Höst.

2014-08-28 @ 07:27:39 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Gula löv i vattentunnorna vittnar om att vi går en kallare tid till mötes. Sommarskorna åker dock på även idag, tror minsann att jag skippar vindjackan också, vilka härliga höstdagar!

Strålande sol.

2014-08-27 @ 17:25:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Idag åkte strumporna av och sommarskorna på, vilket härligt väder! Får hålla tummarna för att det håller i sig, tycker bestämt att vi fått tillräckligt med regn för ett litet tag åtminstone :)
 
 
 
 
 

Trädgårdslandet.

2014-08-27 @ 12:44:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Morötter som tittar upp lite varstans och rödlök som inte längre verkar vilja ligga kvar i myllan, ska man kanske se det som ett tecken på att det är dags att skörda lite till helgen som kommer...
 
 
 
 
 
 
 

Klätterkrasse.

2014-08-27 @ 07:31:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Den slokade när vi kom hem från vår semester i Skåne och tog sig aldrig riktigt efter detta, blommorna även om de är få är dock lika vackra som vanligt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Rönnbär.

2014-08-26 @ 18:44:00 | Postat i: Allmänt, Frukt och bär
Kommentarer (0)
Om de inte befanns sig så förbaskat långt ovan mark så kanske jag skulle kunna våga mig på att göra både, sylt, saft, gelé och marmelad på dem. Där dessa uppehåller sig räcker ingen stege dock, tur att jag hade ett bra objektiv på kameran som kunde fånga dem och deras vackra färg på bild. Någon som mot förmodan har några träd av mindre modell som kan tänkas dela med sig lite.. ;)
 
 
 

Humle.

2014-08-26 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt, Frukt och bär
Kommentarer (0)
Nej, någon öl lär vi inte brygga på vår Humle, det verkar helt enkelt för krångligt även om det låter lockande. Däremot har jag läst mig till att man kan göra te på detta istället, vilket enligt den säkra källan Wikipedia skall ha en lugnande effekt. Receptet lyder, plocka 2 matskedar Humleblomster och lägg dem i en kopp med kokhett vatten, låt dra i 10-20minuter, klart! Tål att provas och låter bra mycket smidigare än ölbryggning.
 
 
 
 
 
 

Regn.

2014-08-26 @ 07:08:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
I helgen som gick föll det ju som bekant en och annan droppe regn. Tog därför tillfället i akt och kröp runt i trädgården mellan skurarna för att försöka fånga detta på bild och provade alla möjlig vinklar, svårt och knepigt, men övning ska visst ge färdighet har jag hört ;)

Smörblommor.

2014-08-25 @ 21:22:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Det är som bekant många saker som gått mig förbi denna säsong. Ser till exempel att Smörblommorna jag brukar plocka nya varje vår är förra säsongens som bleknat av all sol vi fått i sommar, men vad gör väl det, vi tar nya tag till nästa år istället.
 
 
 

Porslin.

2014-08-25 @ 12:51:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Slank in på Bobinen och hittade i deras källare ett gäng djupa tallrikar modell mindre som fick följa med till torpet, tanken är att samla på oss gammalt porslin, gärna udda, för att sedan kunna fasa ut det nya vi haft. Att jag nu vill ha udda tallrikar och glas beror främst på att det är enklare att hitta en ersättare då något går söder, lite charmigt också för den delen.
 
 
 
 
 

Mirabeller.

2014-08-25 @ 07:07:38 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Inte alls så många bär som förra året då mirabellträdet dignade av frukt, men det gör inget, då får vi längta och hoppas på att nästa säsong blir bättre istället. Det är nog just detta att det faktiskt inte finns några garantier för en god skörd som gör trädgårdsarbetet så spännande och ingen har har ju dött av att få längta lite ;)

Idag höll vi oss till planen...

2014-08-24 @ 16:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
...först hängdes kryddor på tork...
 
 


 


...och därefter skalades äpplen som blev till mos.
 
 
 
 
 
Även gurkorna som vi fick av svärfar härom dagen lades in...
 
 
 


 


 


 

 
 
...och till sist fick kryddburkarna nya namnlappar.
 
 
 


 


En produktiv söndag med andra ord :)

Inte alls som planerat.

2014-08-23 @ 22:15:49 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Dagen skulle ju som planerat ägnas åt inredning men så blev inte alls fallet trots ihällande regn. Själv har jag mest gått runt med kameran i trädgården och fotograferat vattendroppar, ett stadie man uppenbarligen skall passera som nybliven fotoentusiast. Kryddorna har jag dock tagit hand om och bundit i små knippen som ska hängas på tork hemma i stan och Erik har beskurit äppleträden. Avrundar en sävlig lördag med en god middag som Erik lagat med kryddor som togs med hem från Bangkok och ser fram mot morgondagen vilken enligt plan ska inledas med gurkinläggning, mumma!
Dagens projekt.

2014-08-23 @ 08:24:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Har skrivit om tidigare att det råder idétorka angående inredningen i torpstugorna, kan liksom inte bestämma mig alls för verken färger eller stil på möbler. Får börja med att tömma dem så mycket det går och även köra vissa möbler till tippen och hoppas att det är lättare att se smarta och genomtänkta lösningar efter detta. Under den soliga och varma sommar vi haft har av förklarliga själ också minimalt med tid spenderats inomhus så detta har helt enkelt fått vänta, men nu känns det som om det är dags.

 

De rödrutiga gardinerna ni skymtar nedan har till exempel suttit på samma plats i 9år!! Visserligen tvättade varje vår, men ändå, känns som om det är dags för en förändring :)

 

 

 

Sommarsalut i Lindesberg.

2014-08-22 @ 12:51:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)

Vad härligt med fredag! Ska om det fina vädret håller i sig fira denna med fyrverkerier och musik i Lindesberg där Erik spelar tillsammans med Guldsmedshyttans Musikkår. Har hört ryktesvis att den bästa upplevelsen fås om man står riktigt nära musikkåren samtidigt som fyrverkerierna skjuts då dessa är synkade, spännande. Ett ypperligt sätt att fira in helgen på :)

 

Fyrverkerierna tillsammans med musiken börjar strax efter 21-tiden eller när skymningen sänker sig så det lär säkerligen bli lite kyligt, långkalsonger på alltså!

 

 

 
Bild lånad från www.lindesberg.se

Vackra detaljer.

2014-08-22 @ 07:30:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Gamla vackra grindar och dörrar är något jag är väldigt svag för och vill man frossa i dessa ska man bege sig till Nora, där står de i drivor och bara väntar på att få fotograferas. Inte så enkelt dock. Dörren nedan togs det bilder på i alla tänkbara vinklar men jag blev tråkigt nog inte nöjd med någon, förutom denna då som visserligen inte alls återspeglar hur den egentligen såg ut mer än att den har en fantastisk varm och välkomnande kulör, resten lämnar vi åt fantasin.
 
 
 

Lök.

2014-08-22 @ 06:50:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Det är snart dags att skörda löken och hänga den på tork. Förra årets skörd gjorde oss självförsörjande fram till i våras om jag inte minns helt fel. Ska bli spännande att se hur mycket vi får i år, de som försiktigt tittar upp ovan jord ser lyckligtvis väldigt stora ut vilket bådar gott! Ska också försöka mig på att odla vitlök till hösten, har petat ner några i fönstret hemma men de ser inte alls ut att vilja komma upp, förhoppningsvis trivs de bättre i torpet och vem gör inte det förresten ;)
 
 
 

Rostiga amplar.

2014-08-21 @ 21:11:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Raggsockor, dubbla täcken och halsduk, burr, hösten är verkligen här! Skillnaden märks också väldigt tydligt i torpet när man istället för att hälla vatten på törstande växter får tömma krukor och urnor på detta, stackars blommor, antingen är det för torrt eller för blött. Allt järn rostar dock som bekant väldigt vackert, tål att sägas igen, vilket härligt material!
 
 
 

Frökapslar.

2014-08-21 @ 18:10:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Vissa frökapslar är minst lika vackra som blomman själv vilket är en fantastisk bra anledning för att låta dem stå kvar ett tag till, eller hur ;)
 
 
 
 

Vildvuxna rosor.

2014-08-21 @ 12:45:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Så här såg det ut i förrgår vid entrén till torpet, måhända är det kanske dags att ansa rosorna lite och bromsa deras framfart. Själv gillar jag ju som bekant när det är så där lagom vildvuxet och yvigt, men man vill ju kunna ta sig in i stugorna utan att riva sönder kläderna, det väntar trädgårdsfix till helgen med andra ord.
 
 
 

Hossmo Gård.

2014-08-21 @ 06:57:00 | Postat i: Allmänt, Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)

Sitter på Bilprovningen och väntar på att "pärlan" ska gås igenom och hittar hos Pontus Löfgren AB 9 rum och kök i sensommarens vackraste hus för 600 000kr, tror jag svimmar. Hossmo, kan man bo där...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bär.

2014-08-20 @ 17:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Skrapade efter lite letande ihop en ynka näve av små blå bär under gårdagens tur i skogen, så någon sylt på dessa lär det inte bli i år. Lingonen ser dock ut att bli fler. Ryktet har lyckligtvis skvallrat om att svärfar har en stor buske som dignar av björnbär i trädgården så hittar vi inga blå eller röda bär till helgen kanske vi i alla fall får med oss en lite låda hem av dessa.
 
 
 
 
 

Skogens Guld.

2014-08-20 @ 12:43:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det blev en tur till skogen igår kväll också för lite svampjakt, skam den som ger sig!
 
Många oätbara (tror jag) fick dock stå kvar....
 
 
 
 
 

...men till slut fann vi dem - Skogens Guld!
 
 
 

Höst.

2014-08-20 @ 07:32:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det regnar om vartannat, dock inte så ihållande utan lite då och då så att man blir så där osäker på om man ska ta med paraply eller inte när man går ut. Kallare i luften har det också blivit, hade linnebyxor till jobbet igår och endast en tunn kofta över axlarna vilket naturligtvis resulterade i att jag frös så jag hackade tänder. Det ligger allt lite sanning i det gamla talesättet "frysa in höst och vinter i för tunna kläder för att sedan svettas in sommaren i för varma sådana". I dag har jag dock klätt mig varmt, sommarskorna är undanställda och strumporna har åkt på, hösten har minsann kommit och det med besked.
 

Något som mår ypperligt och bara blir finare och finare av all väta är alla järndetaljer i trädgården som rostar så vackert, så regna på :)

 
 
 

Bönor.

2014-08-19 @ 17:52:00 | Postat i: Allmänt, Stenmuren
Kommentarer (0)
Skördade årets Haricot Verts igår men kom hem så sent att jag inte han förvälla dem, får ta tag i detta idag istället. Det blev ca 1 liter och om jag känner mig själv rätt så kommer de istället för att stoppas i frysen slinka ner i magen med lite smält smör och en nypa flingsalt på :)
 
 
 

Inga blåbär och ingen svamp.

2014-08-19 @ 12:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det hittades inga blåbär igår, förmodligen för att marken vid torpet är alldeles för torr, svamparna lös således också med sin frånvaro. Får ta cykeln och trampa iväg en bit bort för ett nytt försök någon annan dag, man borde ju kunna skrapa ihop till en liten burk med blåbärssylt i alla fall. Äppleträden dignar dock av frukt, i alla fall om man jämför med tidigare år, söta och goda är de också, så till helgen ska det kokas äpplemos, mumma!
 
 
 
 
 
 

Torpet.

2014-08-18 @ 17:54:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det regnar ute, men jag struntar i det, drar på mig favoritstövlarna och beger mig till skogs. Det är dags för blåbärsplock, hittar jag lite svamp (vilket jag är urusel på) så är detta bara en stor bonus.
 
 
 
 
 

Torplängtan.

2014-08-18 @ 12:48:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Planen var att inte åka till torpet ikväll men jag tror bestämt att det får bli så i alla fall, svårt att hålla sig därifrån när man vet att det växer så det knakar och att både morötter och bönor är klara att skördas.
 
 
 
 
 

Yngsta dottern flyttar till Linköping för att studera.

2014-08-17 @ 20:27:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nu har vi flyttat och burit klart, kanske blir det en tur till om några veckor med lite småsaker men de stora möblerna är i alla fall på plats. Tror och hoppas att yngsta dottern ska trivas, förutsättningarna är i alla fall de bästa med en rar lägenhet och trevliga grannar, sånt betyder så himla mycket när man kommer till en helt ny stad där man inte känner någon.
 
Åkte till stallet och klappade om pållen när jag kom hem, skulle verkligen vilja ta en tur till torpet också men till det räcker inte orken. Dusch, myskläder och nya Lantliv (som jag fortfarande inte hunnit öppna) får bli mitt sällskap i kväll medans regnet öser ner ute, dags för lite återhämtning tror jag bestämt innan en ny jobbarvecka drar igång :)
 
Mitt i allt flyttkaos han vi dock med ett besök i gamla Linköping, lite nytta med nöje, eller hur❤️
 
 


 


 
 
 
 


 

Inspiration.

2014-08-16 @ 08:29:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Herre min skapare vad vissa får till det, själv skulle jag förmodligen inte kunna låta bli att måla och förbättra där det var avskavt och slitet, men det är ju precis avsaknaden av detta som gör bilderna nedan så charmiga, jisses vilket drömhem!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna lånade av Jonas Ingerstedt/House of Pictures
 
 
 

Snickarboden.

2014-08-15 @ 18:10:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Att få stänga in sig i snickarboden medans regnet utanför högljutt smattrar på fönster och tak är nog bland det mest rogivande jag kan tänka mig, det enda som saknas därinne är en liten smedja med en ässja som kan värma skönt under kalla höst- och vinterdagar.
 
 
 
 

Torpet.

2014-08-15 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Vi blev bjudna på middag i går kväll i Brevens Bruk vilket innebar att vi han med en snabbvisit i torpet, Lycka! Vattna behövde vi inte göra men det är dags att rensa lite rabatter och trädgårdsland, pelargonerna och lobelian såg ut att må alldeles ypperligt och grönsakerna i landet har som jag skrivit om tidigare växt så det knakat. I helgen ska vi dock köra möbler till Linköping då yngsta dottern skall flytta dit för att studera så ogräsrensningen får vackert vänta till nästa vecka :) 
 
 
 
 
 

Listor.

2014-08-14 @ 12:58:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Jag har gjort en lång inköpslista i mobilen som kan plockas fram när jag spontant slinker in på diverse loppisar, hur bra som helst eftersom jag allt som oftast får totalt hjärnsläpp i dessa och inte alls kommer ihåg vad jag egentligen var ute efter. Fler bestick borde inhandlas och mer porslin till torpet, djupa tallrikar (gärna omaka) och en fotogenlampa att ställa på vårt nya slagbord osv, men listan är mycket längre än så av både saker som saknas men också av sådant man bara önskar sig...sakletarlusten börjar definitivt att infinna sig känner jag :)
 
Måste organisera upp lite i skåpen också, besticklådan i torpet till exempel är inte helt olik röran nedan, men det får bli ett höstprojekt.
 
 
 

 
 
 
 

Förvirrad.

2014-08-13 @ 18:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag har nog inte landat riktigt än efter resan utan känner mig allmänt förvirrad och okoncentrerad. Har heller inte förstått att det är lite kallare ute och fryser konstant och lamporna måste tändas om kvällen när jag kommer hem från stallet för att överhuvud taget kunna se något i lägenheten. Såg även att vinbären är överblommade och kommer få svårt att hinna med blåbären och träskorna börjar bli kalla om kvällen att bära utan strumpor på. Vad hände? 
 
 
 
 
 

Sallad.

2014-08-12 @ 12:48:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Titta på våra salladshuvuden nedan som vi inte trodde skulle hinna ta sig, synd bara att man inte på något sätt kan spara dem till den blåsiga hösten och kalla vintern, utan måste ätas upp omgående. Fast det är ju också en del av tjusningen, att man bara kan njuta av dem just här och nu.
 
 
 
 

Hemma.

2014-08-11 @ 17:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Har sovit små korta stunder på flyget hem och känner mig lite sliten så nu bäddar jag ner mig under täcket tillsammans med de tidningar jag köpte på Arlanda som aldrig blev lästa, vilken måndagslyx!


 Bangkok.

2014-08-10 @ 10:15:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nej, så många torpvänliga saker att lägga pengarna på här i Bangkok har jag inte hittat. Upplevelserna, dofter, vänliga människor och maten är dock fantastiska minnen jag kommer bära med mig resten av livet❤️

Nedan ett kort taget från skybar på våning 84-Galet!

Vänlighet.

2014-08-07 @ 14:02:37 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag kanske är blåögd men vänligare och mer serviceinriktade människor än här har jag nog aldrig mött och en galnare trafik har jag nog heller aldrig sett, härlig kombination. Tuctucen till hotellet efter en promenad på stan kommer för evigt etsa sig fast i mitt minne, på gott och ont, säkerheten är kanske inte alltid prio ett i Thailand, men roligt har vi!

I morgon väntar lite inhemsk marknad, kanske kan man hitta något roligt till torpet, vem vet :)Bangkok.

2014-08-07 @ 03:37:52 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vilka kontraster, jag är mållös. De som känner mig vet att jag trivs ypperligt hemma och vi rör oss sällan längre än mellan torp, lägenhet och stall, visst åker vi söderöver då och då för att hälsa på barnen men utomlands är vi inte särskilt ofta. Denna resa är med jobbet, vilket är helt otroligt roligt, nyttigt också att få lite perspektiv på vårt trygga liv där hemma, spännande är bara förnamnet!

Ser ni nedan...jag har 5st kuddar att välja mellan, alla i olika tjocklekar - Vilken Lyx❤️

Nervös.

2014-08-06 @ 13:51:19 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Är på Arlanda och väntar på att gå på planet som ska ta mig till Bangkok, så långt från torp och blommor man kan komma med andra ord. Ett par torptidningar har dock inhandlats för att fylla på med lite inspiration, man måste ju sysselsätta sig med något under den långa resan ;)


Mäklare att lägga på minnet.

2014-08-06 @ 06:52:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)

Snubblade in på några av nätets alla fastighetsmäklare när jag satt på verkstan i går morse och måste bara tipsa om några av dessa...

 

Alvhem Mäkleri - besök inte sidan om du har bråttom, man fastnar lätt!

 

http://www.alvhemmakleri.se/

 

Stadshem - Ligger hack i häl på Alvhem vad gäller styling men har ett lite mindre utbud.

 

http://www.stadshem.se/

 

Carlsson Ring - Här kan man periodvis hitta de mest fantastiska gårdar, gamla och helt orörda.

 

http://carlssonring.se/

 

Och så då sist men inte minst - Entrance Fastighetsmäkleri - är helt övertygad om att vi kommer att få se en hel del av deras bilder i magasin och tidningar framöver, helt magiska. Dessa får till och med mig att för en hundradels sekund överge alla torpdrömmar för att vilja bosätta mig i en sekelskiftsvåning i centrala Göteborg....

 

http://entrancemakleri.se/hem-till-salu/

 

 
 
 
 
 
Om någon undrar hur det gick med pärlan (bilen) så skall den tillbaka på lite omplåstring nästa torsdag :)

Dahlia.

2014-08-05 @ 18:23:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Vi grävde en ny rabatt i början av sommaren alldeles intill grusvägen där vi planterade Dahlialökar vi fått av svärfar och jisses vad de blommar, stora som små buskar har de blivit. Finns nog inget roligare än när det man planterar frodas och växer så det knakar.
 
 
 
 
...och ärtblommor, hur rara är de inte...
 
 
 
 
Lökens blomknoppar är inte heller så tokiga...
 
 

 
...och till sist, vallmons frökapsel, minst lika vacker som blomman!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trädgården i augusti.

2014-08-05 @ 12:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Torkan har tagit hårt på rosorna och några av äpplekarten har tagit illa vid sig medans andra växter har klarat sig galant. Salladshuvudena som vi nog innerst inne inte trodde skulle hinna växa till sig har plötsligt exploderat och den nya lobelian har tagit sig bra. Nu skulle det dock sitta bra med några droppar regn, men när det ser ut att dra ihop sig på himlen ena sekunden är det i nästa klarblått där uppe igen, konstigt.

 

 

 

 


 


 Husdrömmar.

2014-08-05 @ 07:36:00 | Postat i: Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)
Vi trivs väldigt bra i både lägenhet och torp men drömma får man (i alla fall när man sitter på verkstan och har långtråkigt..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Bilder lånade från Hemnet.
 
 
 

Tidig morgon.

2014-08-05 @ 07:14:24 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Är på förbesiktning med bilen och håller tummarna för att inget ska vara galet, det är mycket roligare att lägga pengarna på plantor, rödfärg och saker till torpet än på trasiga bilar. Men å andra sidan tar vi oss inte till stugorna utan bil så den är verkligen ett måste.


Slut på semester.

2014-08-04 @ 18:12:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Semestern är slut och det är dags att styra upp dagarna, fast sommaren är ju kvar ett tag till verkar det som så ett eller annat kvällsbad blir det säkerligen. Lite sorgligt dock måste jag erkänna att städa ur stugorna och tömma både kyl och frys, visst kommer vi att åka dit på kvällarna men så mycket matlagning lär det nog inte bli. Annars känns det som om tempot dras upp rätt så snabbt och efter ett par timmar på kontoret känns ledigheten rätt avlägsen, konstigt egentligen vad snabbt det går att komma in i gamla vanor igen. Själv åker jag till Bangkok på onsdag och blir borta några dagar och Erik har åter en högvakt som närmar sig, men sen är det lugnt tror jag. Tanken på höst, varma brasor och kalla vindar känns ändå väldigt mysigt, höstkvällar i torpet när vinden viner utanför stugorna ska inte underskattas, så mysigt!
 
 Skördetid.

2014-08-04 @ 12:54:00 | Postat i: Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Det puttrade på spisen hemma igår då allehanda grödor förvälldes och togs om hand, ett gott tecken på att hösten är i antågande. Kryddorna är de som står på tur härnäst för att torkas, därefter skulle jag vilja hinna plock lite av skogens guld och även ta hand om lite blåbär. Det är bråda tider nu :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Nora.

2014-08-03 @ 19:25:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Vi brukar varje sommar ta en tur till Nora för att strosa runt i de små bodarna vid torget och i torsdags var det då således dags, den obligatoriska glassen måste naturligtvis också inhandlas, mumma. Även god mat intogs på Nora Brasserie, så gott,  kan varmt rekommenderas. Några fynd blev det dock inte, letar efter korgar till torpet som man enkelt kan slänga ner badkläderna i när vi ska till sjön men såg inte en enda, det var också väldigt varmt och kvalmigt så kanske missade jag dem.
 
Sladdarna till kameran är nu i alla fall inhandlade så lugnet har åter lagt sig, skönt när det är ordning på tekniken :)
 
 
 
 
 


 


 


 


 


 


 


 


 
 
 

Teknik.

2014-08-02 @ 20:59:05 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Alltså det här med teknik ska liksom bara fungera, jag avskyr verkligen när det strular och är urusel på att förstå alla duktiga butiksförsäljare! Nu är det nog dock bara en liten sladd som fattas så ska systemkamerans bilder kunna överföras till "paddan". Skönt.


Förutom att ägna tid till att klura ut tekniska lösningar har vi varit på Antik&Samlarmässan i Askersund där vi förra året fyndade massor med i år kom hem tomhänt. Fast vad gör väl det, lite god mat och en utflykt är ju aldrig fel.

Syr.

2014-08-01 @ 13:13:20 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Våra trädgårdsdynor har över 20år på nacken och är fullständigt anskrämliga, men nej, vi kan inte hitta några nya som skulle passa bättre så vi får dras med dem. Hålen som bildats i dessa går dock inte att bortse från längre så idag var det dags att plocka fram nål och tråd för att förhindra all stoppning från att sippra ut, har dragit mig en längre tid för att sy i dessa eftersom tyget efter allt slitage är så skört men det gick galant. Nu får de nog vara med ett tag till tror jag minsann, i alla fall tills vi hittar några som är bättre.


RSS 2.0