Jag börjar falla ur helt och hållet..

Vissa saker borde man inte berätta. Fast ibland blir trycket för stort och man behöver lätta sitt hjärta. Så här kommer det. Jag funderar på att köpa ett par pissetofflor. Sådär, nu var det sagt. 

 

Om någon nämnt samma sak till mig för inte längre ån fem år sedan, hade jag nog brustit ut i ett hånskratt och genast häcklat personen. Inte elakt, men lite småglirigt. 

 

För de som inte som inte är bekanta med fotbeklädnaden, kan jag berätta att det är tofflor (vilket de flesta har räknat ut) med korksula och ett ovanläder med massa små hål i. De finns i brunt, vitt och svart. Ofta sitter de på den äldre befolkningen som hasar omkring i korridorer eller så står ett par i tamburen hos din morfar. Med denna skräckvision framför ögonen bör ni förstå min ångest.

 

Pissetofflor, hur fan gick det till? Jag har väl aldrig varit något modeorakel eller följt det absolut senaste, men hänga med lite och sticka ut i mängden har jag gillat. Och nog skulle jag sticka ut med pissetofflor på jobbet, fast det var inte så jag menade. Bara namnet berättar att de inte är en vanligt förekommande accessoar på catwalken.

 

Så nu är det väl dags att krypa till korset och förklara sig. Om man nu snabbt vill kila upp på vinden, hämta något i bilen eller ta en sväng till tvättstugan vore det bra med ett skodon som bara är att kliva i. Träskor funkar bra i torpet men är lite för klumpiga i stan. Foppatofflor kommer inte på tal, då de är ännu fulare än pissetofflor (här fick jag förmodligen några ovänner) och är gjorda i plast. I dag håller jag på med vanliga skor när jag ska göra mina små ärenden och det är lite krångligt. 

 

Med fasa inser jag att jag tydligen börjar falla ur helt och hållet. Inte nog med att man är medelålders utan man tycker inte det spelar någon roll vad man har på fötterna. En vän från forntiden brukar skrattande påpeka att jag i min ungdom på allvar proklamerade att mysbyxor, det har man inte ens på sig om man ska till sopnedkastet.

 

Medelålders förresten, hur vet man att man är det? Kanske det enda sättet att få veta är att bli nedslagen eller påkörd. Det brukar då stå i tidningen att en medelålders man hittades nedslagen i, och så vidare. Verkar tveksamt att gå igenom den proceduren för att veta hur man uppfattas av omgivningen, Fast en indikation om vår ålder har vi redan fått.

 

Yngsta dottern var hemma på visit och träffade en kompis på stan. Det visade sig att hon (kompisen alltså) bodde i samma hus som vi. Dottern påpekade då att hennes föräldrar precis flyttat in i huset. Kompisen var mycket tveksam till informationen, om nu inte dottern menade det äldre paret som flyttat in på första våningen.

 

Den där kompisen ligger jävligt risigt till…

 

//Erik


Kommentarer
Postat av: bia

Haha va kul!.....man kan väl ha på sej praktiska "saker" på fötterna också...inte bara klacke skor, som jag, hihi....just nu går jag i raggsockor, så himla skönt på vintern...ska köpa mej ett par till från Ica Maxi i veckan, såg att dom har satt ner dom (som jag köpt förut där) till bara 20 kr !!!
Kram på dej!
Bia

Svar: Jag håller med, raggisar är oslagbart :)) Kram
Inger Svensson

2014-12-08 @ 17:58:40
URL: http://houseandgarden.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0