Sött och gott.

Marmeladen blev väldigt god, följde dock inte receptet helt slaviskt utan smög även ner lite kanel och vaniljsocker förutom de ingredienser jag skrev om igår, vilket blev riktigt bra!
 
Grundrecept:
 
1kg Apelsiner
1st Citron
1kg Syltsocker
1tsk Citronsyra
8dl Vatten
 
Smaksätt med vad som finns hemma, det gör det hela lite personligare.
 
Apelsiner och citroner skrubbades noga och fick sedan puttra på spisen i 40min tillsammans med vattnet, därefter blandas socker i varsamt samt den krydda man vill smaksätta marmeladen med (ingefära, anis, kanel, vaniljsocker, eller kanske rent av lite chili eller lime) låt sjuda 10min. Häll över lite marmelad i en skål och blanda i citronsyran och vänd sedan ner detta i kastrullen, låt koka 15min till. Fyll upp på rena och varma glasburkar - Klart!
 
 
 
 
 
 
Man kan om man vill dubbelkolla konsistensen hälla upp lite marmelad på en tallrik som ställs in i kylen några minuter, dra sedan med skeden genom marmeladen, om kanterna stannar och inte rinner ihop är marmeladen klar. Annars fortsätt koka marmeladen och gör ett nytt prov 
 
Dagens tips - kärnorna bidrar till konsistensen så lägg dem i en tesil och låt dem koka med, då blir det också väldigt lätt att plocka bort dessa då allt är klart :)
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Superfin bild på burkarna!!!!

Svar: Vad rar du är, tack<3
Inger Svensson

2014-02-25 @ 10:33:55
URL: http://efi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0