Drömmar och eget smör.

Virkade filtar, omaka tallrikar, små guldramar med motiv från svunna tider och en klocka som stillsamt viskar i takt med hjärtslagen, drömmen om allt detta och ett ruckel att rå om där ingen satt sin fot på väldigt länge är högst närvarande. Just nu försöker jag förkovra mig i allehanda linoljefärger, hur man blandar, behandlar underlaget och målar med dessa, tekniker om hur man plockar ner ett timmerhus och dokumenterar allt för en återuppbyggnad skall också läras in, här har Erik ett enormt försprång men jag är snart ikapp!

 

Bra mattips delades annars i helgen när vi var uppe och hämtade ägg i de trollska skogarna, bla ska jag prova att blanda eget Bregott, har googlat lite och hittat följande:

 

250 g  ekologiskt smör. 1 dl kallpressad rapsolja, ekologisk. havssalt, ca 2 nypor (1 dl kranvatten)Allt ska vara rumstempererat! Vispa smör med raposlja med elvisp, (häll i vatten och vispa lite till), salta med havssalt! Nu är det bara att hälla upp i bytta/glasskål och förvara i kylskåp. Underbart att umgås med mäninskor som i alla år brukat jorden och varit självförsörjande på det mesta - Vilken kunskapsbank!

 

Även torpet besöktes under söndagen där fåglarna ratat det osaltade smöret så vi köper med riktig svål till nästa helg istället, både billigare, naturligare och mer omtyckt!

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0