Lycka.

2014-07-31 @ 21:24:54 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Äntligen, det blev en Nikon, kan enkelt beskriva känslan av att kunna ta bra bilder med ett enda ord - L Y C K A :)))

Dock är förvirringen total vad gäller all teknik detta inköp medför, men vi trevar oss fram så sakteliga. Den yngre generationen och deras datakunskaper är helt ovärderlig vid dessa tillfällen och vi kom fram till att en uppdatering av "paddan" kanske vore bra, men något Wifi har vi inte i stugorna så det får vackert vänta till vi far in till stan och civilisationen någon dag...den som väntar på nå't gott väntar alltid för länge, eller hur?!


Svalare.

2014-07-30 @ 17:33:42 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Molnen tornar upp sig bort över och närmar sig så sakteliga, försa om det ska bli regn, vi hoppas det för rabatternas skull då vattnet i brunnen nu är slut. Erik har gått ner till sjön för att slå vassen med lie så att vår fina badplats inte ska växa igen, själv har jag städat lite och pysslat med blommorna. Tog och köpte några nya Lobelia då lådorna såg ledsna ut utan dessa men nu är det fint igen och ordningen är återställd. Hängamplarna fick också lite nytt i jorden så nu ser det mycket trevligare ut. Soffan i gäststugan har vi ännu inte hittat något tyg till så jag slängde på en gammal trasmatta som får duga så länge. Nej, nu blir det ett glas rött och vila, vi har ju fortfarande semester :)

Det är svalare ute idag, välkommen skugga, moln och förhoppningsvis några droppar regn.


Handlat..Ledsna blomlådor...
Glada blomlådor...
Sorgsna amplar....
Mycket gladare...
Rensar ogräs...
Soffa med trasmatta....
Finaste fjärilen på besök..
Nu lite rött...


Lök.

2014-07-29 @ 19:05:14 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Alltså, löken i svärfars trädgårdsland är ca 15cm i diameter, pelargonerna i hans lådor liknar buskar med stora klasar av blommor och stockrosorna sträcker sig mot himlen som om det inte fanns något stopp. Jag får bestämt be om en trädgårdskurs!


Skördetid.

2014-07-29 @ 14:23:28 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Trädgårdslandet hade inte tagit skada alls av torkan då vi varit borta men det beror nog som sagt var på att detta ligger i skugga delar av dagen, istället för vissna grönsaker verkade allt vi planterat trivas ypperligt i det varma och kvalmiga vädret. Vi skördade lite av vårt vildvuxna land igår med andra ord, under potatisblasten fanns fina små knölar, därefter ruckade vi lite på morötterna och försiktigt tittade små orangea skapelser upp, bönorna är stora som aldrig förr och salladen växer så det knakar, det blev en tung skördepåse och mer finns det kvar. Att maten igår kväll som mestadels kom från trädgårdslandet smakade helt fantastiskt känns överflödigt att tillägga, kanske är det inbillning men det är så många känslor som tillfredsställs när man äter mat man själv odlat, inte bara smaken. Nästa år ska landet utökas!


Torrt.

2014-07-28 @ 14:33:31 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Trädgårdslandet har klarat sig bra medans Lobelian gått hädan. Hängamplarna har jag klippt ner men helt döda kanske de inte är, jag ger dem en chans och väntar några dagar innan jag planterar nya, har vi tur så kanske de klarat sig. Annars börjar det mesta att blomma över i värmen och istället bilda frökapslar som man kan tömma och sprida ut lite varstans. Jag sparade ju frön från förra året i små papperskuvert som skulle ner i rabatterna men de ligger fortfarande kvar i dessa, önskar fler timmar på dygnet för att hinna med allt jag planerar men å andra sidan blir de heller inte förstörda, de kan gott ligga till sig och vänta in nästa säsong...
Hemfärd.

2014-07-27 @ 11:27:47 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Har lämnat Lund och styr mot Lysekil för att packa hästtransporten med möbler då Lovisa (yngsta dottern) flyttar till Linköping inom kort för att plugga. Lite torplängran smyger sig på under färden norröver och vi undrar i vårt stilla sinne om några blommor överlevt värmen...troligtvis inte. Trädgårdslandet ligger dock i skugga under delar av dagen så förhoppningsvis har kryddor och grönsaker överlevt torkan, vi hoppas det i alla fall :)

Måste sammanfatta vår semester som helt fantastisk och det är ingen överdrift! Bra hotell, god mat och härliga minnen för livet. Vädret behöver jag inte nämna, så varmt att till och med Erik doppat sig vid ett flertal tillfällen, själv har jag doppat mig så ofta det gått, vi kan inte vara mer än nöjda med andra ord!


Lomma.

2014-07-26 @ 17:53:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Startade dagen med en stor frukost och begav oss sedan till Malmö där äldsta dottern först kikade på en lägenhet, därefter strosade vi på stan en stund och en fika på Lilla Kafferosteriet intogs, för fika är viktigt, väldigt viktigt :)
 
Efter fika och strosande åkte vi till Lomma där vi först handlade en god picknick för att sedan styra färden direkt till stranden, en helt fantastisk milslång sådan där ingen behövde trängas, helt underbart. 
 
Nu väntar Sushi om en stund men först en dusch för att få bort all sand och sedan lite vila, man ska inte stressa!
 
 
 


 


 


 


 Fredag.

2014-07-25 @ 21:45:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
En varm och solig fredag i Lund är nu till ända. Först behövde våra trötta fötter en stunds vila, sedan blev det en tur upp på stan för lite mat och shopping. Kvällen avslutades på trevligaste kvarterspuben, en bra avrundning på en väldigt varm dag.
 
Äldsta dottern arbetar i sommar på Flyinge och hade tagit med lite kvällslektyr till sin gamla mor, väldigt, väldigt rart❤️
 
 


 


 


 


 

Backpackers?

2014-07-25 @ 15:07:21 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Nja, men inte långt ifrån, ryggsäcken har dock varit helt suverän att ha med sig på en så här kort tripp istället för en otymplig väska. Nu är vi då framme i Lund som bjuder på ett minst lika soligt och varmt väder som Lysekil och Köpenhamn, här stannar vi några dagar innan hemfärd till Örebro.

Köpenhamn.

2014-07-24 @ 20:42:03 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Trevliga människor och fantastiska musiker och artister i varje gathörn, härliga Köpenhamn! Vi startade med kaffe och äggmacka på ett litet café och styrde kosan därefter mot Christiania, en plats jag länge velat besöka, väldigt speciellt, måste upplevas! Därefter intogs en öl och lite smörrebröd för att fylla på med energi inför ett besök på Tivoli, vilket härligt ställe. Nu är benen väldigt trötta, en välbehövlig dusch väntar, sedan blir det mat och dryck i solnedgången :)
Framme.

2014-07-23 @ 20:05:18 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Det är minst lika varmt här i Köpenhamn som i Lysekil och vi bor helt fantastiskt rart längst ner på Nyhavn. Lite strosande på Ströget har hunnits med samt intag av en sagolik god glass med den sötaste nougat jag någonsin smakat! Nu vilar benen sig några minuter på sängen sedan tror jag minsann det är dags för en svalkande öl :)Dagvill.

2014-07-23 @ 16:33:40 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Erik säger att det är måndag, jag tror att det är tisdag men efter att vi slängt ett öga på mobilen visar det sig att det är onsdag. När tid och rum upphör att existera det är då vi kopplar av som bäst :)


Mot nya mål.

2014-07-23 @ 13:04:25 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Lämnar ett soligt Lysekil och styr mot ett förhoppningsvis lika soligt Köpenhamn. Har endast en ryggsäck med packning med oss då planen är att lämna bilen i Malmö för att ta tåget över sundet, då slipper vi att kånka på otympliga väskor. Ett besök på Tivoli står på önskelistan annars har vi inte så mycket planerat, kanske en cykeltur och lite strosande i gamla kvarter, vi får se helt enkelt och tar det lite som det kommer = SEMESTER❤️

Semester.

2014-07-22 @ 23:42:36 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Lika obligatoriskt som äggmackan är när vi passerar Kinnekulle söderut är minigolfen och i år vann Lovisa (yngsta dottern) som även dagen till ära slog banrekord, grattis! Därefter packades en diger picknick som togs med upp på klipporna vid Stångehuvud för att njuta av solnedgången, magiskt vackert...vilken kväll, varför kan man inte jämt få ha semester, alltid?!


Sol.

2014-07-22 @ 16:43:07 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Oj, vilken tur att yngsta dottern bor så nära bryggan för här krävs ett dopp lite då och då för att inte kroppen ska överhettas. Nu blir det lite mat och vila sen väntar picknick på klipporna, semester när den är som bäst med andra ord.Badat.

2014-07-22 @ 12:35:32 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Inleder morgonen (okej...förmiddagen) med ett dopp i Norra Hamnen.
Framme..

2014-07-21 @ 16:34:08 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (1)
...i Lysekil❤️

Fikapaus.

2014-07-21 @ 11:07:58 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
På väg söderut och har precis intagit den obligatoriska äggmackan på Kinnekulle, världens bästa färdkost!
Söndag.

2014-07-20 @ 15:45:54 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Granskotten hade nästan växt sig för stora, flädern var nästan överblommad, jordgubbsodlaren hade hunnit stänga för självplock och nu även likaså hallonodlaren innan dess att jag hunnit dit. I år ligger jag verkligen konstant steget efter! Men jag har hunnit baka sju sorters kakor, badat massor samt suttit på trappan och lapat sol vilket inte heller är så dumt. Så jag bestämmer mig för att fokusera på allt jag hunnit istället för tvärtom så känns allt mycket bättre :)

Och jag har ju egna hallon, kanske inte så många men å andra sidan växer de stora, söta och alldeles blodröda bär bara några meter från torpstugorna....


Kvällsdopp.

2014-07-19 @ 23:27:52 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det blev ett sent kvällsdopp i Katrinelund, man måste ju variera sig lite....sanningen är dock att vår lilla badplats i torpet hade besök av ett gäng glada ungdomar och vi ville inte störa ;)

Semester.

2014-07-19 @ 16:59:58 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Inledde ytterligare 2 veckors ledighet med att fira Hembygdsföreningen i Stora Mellösa som fyllde 90år. Det bjöds på både sång och musik, hembakade kakor till fikasugna magar och lotteriförsäljning, riktigt trevligt. Morgonen startade dock med ett dopp i sjön och avslutas förmodligen på samma sätt, det är varmt nu!
Keppler.

2014-07-18 @ 20:11:09 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Grannens barn hörs på avstånd när de leker och busar, Erik är i snickarboden och filar på trappan och jag har bäddad ner mig bland alla kuddar i sängen med Keppler som sällskap. Eldvittnet heter boken, en riktigt ryslig sådan, hua!

Torplängtan.

2014-07-18 @ 17:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det kan vara så när man befinner sig på ett stort, kallt och ödsligt kontor att längtan till torp, blommor och gräs under fötterna blir alldeles enormt stor, då är det bra att Stadsträdgården bara ligger ett stenkast bort. Att de också serverar lunch är ju alldeles kalas, då får både knopp och kropp njuta lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag.

2014-07-18 @ 12:48:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Lindrev läggs mellan stockarna i de glipor som bildats, vi köpte en rulle hos Ovolin härom dagen men får nog komplettera med ytterligare en då det går åt mer än man tror. Vi har uppenbarligen fler och större hål att stoppa än vi trodde ;)
 
 

 
Ovolin ligger ju väldigt vackert uppe i Karlslund med Svartån som närmsta granne, här skulle man verkligen vilja ha en bra kamera för att fånga alla skuggor, vattnet som forsar och ljuset som skimrar likt guld på träden.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ovolin.

2014-07-18 @ 07:41:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Lindrev och Roslagsmahogny fick följa med hem från besöket hos Ovolin denna gång, Erik ska snickra en ny trappa till torpstugorna och då kommer Roslagsmahogny bli ypperligt att stryka på, förhoppningsvis impregnerar den bra och står emot vätan ordentligt.
 
Som vanligt fanns det betydligt fler saker än dem vi handlade som ville följa med hem, men jag stod emot ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oregano.

2014-07-17 @ 21:44:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Den blommar för fullt och är egentligen dags att skörda, men den är också väldigt vacker där den står i sin fulla blom, Oreganon. Vi brukar ju torka alla kryddor och bunkra upp för den kommande vintern men igår läste jag att man även kan samla dem i små iskubshållare, hälla på olja och frysa in dem, det måste vi absolut prova!
 
 
 
 
 
 
 
 

Abrahamsgården.

2014-07-17 @ 17:45:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Kan man bo i Norberg?
 
Nej, det kan man definitivt inte!
 
Måhända om man startade ett eget företag...kanske en byggnadsvårdsbutik...
 
Nej, man kan inte bo i Norberg, basta!
 
 
 
 
 
 
Underbara Abrahamsgården är till salu, hoppas innerligt att det hamnar hos någon med kunskap att vårda vårt kulturarv. 
 
 
Bild lånad från Hemnet.

Ruckel.

2014-07-17 @ 12:37:00 | Postat i: Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)
Jag jobbar ju som bekant denna vecka varför det blir lite si och så med torphäng, i går kväll han vi dock avnjuta sockerkaka och kall mjölk vid torpet samt vattna och plocka bort lite vissna blommor. När solen var på väg ner styrde vi färden in till stan igen, visst skulle vi kunna sova där ute även om jag jobbar, men det är också väldigt skönt att kunna cykla till arbetet på bara 5 minuter :)
 
Färden hem gick på andra grusvägar än brukligt, en liten upptäcksfärd med andra ord där vi passerade nedan och frågan som alltid dyker upp förblir obesvarad, varför?
 
 
 
 

Soffan.

2014-07-17 @ 12:14:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Den passar alldeles utmärkt i torpet, sängen våran som åter fick bli soffa, klädseln är dock anskrämlig men vi har hittills inte inte hittat någon bra ersättare, kanske blir det bäst att bara lägga på en gammal trasmatta?! Faktum är att inspirationen tryter lite vad gäller inredningen i stugorna. Just nu så står möblerna lite på varandra, den gamla mjuka soffan vi hade tidigare i gäststugan har vi tex klämt in i köket vilket innebär att man inte kan gå in i detta och så kan vi ju inte ha det. Några köksgardiner i boningshuset har inte heller kommit upp, eftersom jag inte kan bestämma mig för hur dessa ska se ut. Ja, ni märker ju själva....är det den tomma semesterhjärnan som möjligtvis gör sig påmind...kanske ett gott tecken trots allt...
 
 
 
 
 

Vallmo.

2014-07-17 @ 07:26:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vallmons frökapslar syns på långt håll och även om de kanske inte kan stoltsera med den vackra färg som blomman har så är de minst lika fängslande.
 
 
 


 

Bönor.

2014-07-16 @ 22:17:42 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Stångbönor som sträcker sig upp mot himmelen med hjälp av gamla rostiga armeringsjärn i kvällssolen, kan det bli vackrare, tror bestämt inte det...Torpblommor.

2014-07-16 @ 14:57:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Knallade över till grannen som har handelsträdgården häromdagen då gjutjärnsgrytan på stenmuren behövde lite nya blommor, det fick bli ett par Isbegonia och en Snöflinga eftersom inget annat verkar klara sig där den står i skuggan. När jag betalat och var på väg tillbaka såg jag de raraste ljusrosa små blommor man kan tänka sig (i grannens egna rabatt...) och frågade då givetvis om han sålde dessa också i butiken, det gjorde han inte, men det behövde gallras lite.....bättre grannar kan man inte ha!
 
 
Jag borde veta vad den heter men det har jag helt glömt bort i detta nu...
 
 
 
 

Sockerkaka.

2014-07-15 @ 19:47:23 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Redan när jag klev ur bilen utanför huset anades doften av sockerkaksbak, hoppades att den hade letat sig ut från vår lägenhet och det hade den. Kanel, banan och choklad i en och samma kaka, mumma. Känner mig än en gång väldigt priviligerad och bortskämd.Våfflor.

2014-07-15 @ 12:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det är dumt att streta emot då kroppen tjatar om chailatte och våfflor med mycket grädde och sylt, tända ljus ville den också ha så jag kapitulerade helt och gjorde den till viljes. Det är viktigt att lyssna på sin kropp, eller hur ;)
 
 
    
 
 
  
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sädesärla.

2014-07-14 @ 21:38:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Små hem till allehanda djur byggs lite varstans runt våra små torparstugor vilket nämnts tidigare, denna gång var det en takpanna som gått sönder och då tog Sädesärlan tillfället i akt och byggde sig ett litet bo. Ni ska tro att det har bevakats minutiöst av mamman och pappan tills för ca en vecka sedan då alla ungar var utflugna. Så nu är ordningen återställd och en ny tegelpanna ligger på plats, se så välgjort boet är, imponerande.

 
 

 
 


 Måndag.

2014-07-14 @ 15:37:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Gäspar konstant och längtar tillbaka till sänghalmen, det tar uppenbarligen på krafterna att åka på läger...men så roligt vi har haft, längtar redan tills nästa år då det förhoppningsvis är dags igen! Denna vecka hoppar jag annars in och jobbar lite, men sedan har jag 2 semesterveckor till där långa lata dagar under äppelträdet väntar. Vi har haft strålande sol hela helgen i Sörmland så därför känner jag mig lite huttrig idag när vädret bjuder på moln och regn, ska bestämt ta det väldigt lugnt ikväll och är enormt sugen på våfflor, grädde och vår nykokta jordgubbssylt, en ypperlig liten anrättning till kvällsmat när man känner sig lite frusen, eller hur ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

På rymmen.

2014-07-13 @ 08:19:29 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Har begett mig på träningsläger med kusen till vackra Sörmland och varit bortkopplad från verkligheten i flera dagar. Ingen täckning på telefonen, inget internet, tidningar finns inte och ingen radio, väldigt skönt och rogivande! Man är inte så beroende av tekniken i alla fall trots allt ;)

Vätska.

2014-07-10 @ 22:08:37 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vatten eller vätska i alla dess former är viktigt dagar som dessa, inte helt ovanligt dock att man kommer på det lite för sent när huvudvärken börjar göra sig påmind. Idag har det blivit en del torphäng och bad i sjön, man orkar inte göra så mycket mer när det är så varmt ute, men å andra sidan är det ju precis så det ska vara när man har semester!


Godmorgon.

2014-07-10 @ 10:20:01 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Flera fönster på vid gavel och ändå så varmt att man knappt kan sova, har det varit en tropisk natt måntro? Gårdagen ägnades inte åt sol och strandhäng utan åt tygpyssel, älskar stilrena färger men ibland blir detta väldigt trist och tråkigt och man vill bryta av med något spräckligt och färgglatt. Ni vet en knallgul pall i en hall som kanske inte passar in egentligen men som helt plötsligt lyfter alla andra detaljer och färger i rummet, eller som våra Tagetes i rabatterna tex, precis så faktiskt. Av den anledningen inhandlades stuvbiten nedan, kanske blir det helknasigt....Kommer dock att fodra gardinen med det obehandlade linnetyget jag fick härom dagen, det får ju inte bli hur galet som helst ;)Planering.

2014-07-09 @ 15:39:08 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Att bo på två olika ställen sommartid går bra om man bortser från kylskåpet, det man tror att man har i torpet har man i stan och vise versa. Matinköpen styrs mestadels av humör, ork och hunger och planeringen blir ju då också därefter. Det positiva med att handla stup i kvarten är ju att man kan slinka in i alla de små butiker som nu har rea, dock inte så optimalt ekonomiskt sett...
Tvättar.

2014-07-09 @ 11:52:13 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Klarblå himmel och sol, jag håller mig dock inomhus idag med tvätt och plock. Man kan ju inte ligga under ett träd varje dag och filosofera, eller förresten, det kan man visst! Dagens plock får helt enkelt bli ett undantag, imorgon finns jag under trädet i skuggan igen :)


Pyssel.

2014-07-08 @ 21:19:22 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det blev lite pysslande i perioder inomhus idag när kroppen tyckte det blev för varmt, inte klokt vad mycket man samlat på sig i lådor och skåp genom åren, skönt med en rensning!

Tiden.

2014-07-08 @ 12:01:33 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag var det dags att plocka ner midsommarstången, inte klokt vad tiden går fort........efter det en tur runt stugorna och jisses vad det blommar, sommaren som hittills bjudit på både regn och solsken har sannerligen varit optimal...

.....kikade i tunnorna som snart är tomma, hinkarna har dock varit det länge så snart är det dags att börja hala upp vatten från brunnen.

Fick ett par meter obehandlat linne av Eriks bror, en ypperlig anledning att stänga in sig i stugan för att klura på vad vi ska hitta på för roligt med detta när det blir för varmt ute...


....men innan vi sätter igång på riktigt ska jag bestämt ta mig en kopp kaffe till, eller kanske två :)
På tur.

2014-07-07 @ 23:31:51 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi avslutade dagen med en biltur och har beskådat de vackraste ruckel man kan tänka sig. Små gårdar, omhändertagna och förfallna, de flesta dock vårdade med omsorg, känns skönt. Tog också en tur förbi svärfar som plockat en hel burk med smultron, söta och alldeles gudomligt goda. Nu väntar kudden, ska bara lyssna klart på Sommar först, en obligatorisk avslutning på en lång och varm torpdag :)

Vi har självklart badat också, simmade en tur och njöt av svalkan. Vad jag kan se så blir det lika vackert väder i morgon, härligt!

Svalt.

2014-07-07 @ 14:13:37 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Man kan också förutom att ta skydd i skuggan under ett träd eller bada smyga in i stugorna som är väldigt svala och sköna. En liten skåprensning och en stunds klurande på nya köksgardiner är en bra paus för kroppen i den värme som råder.


Sommar.

2014-07-07 @ 13:23:20 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vattnar lite och plockar i rabatterna. Torpetlunken har infunnit sig och man rör sig mellan sol och skugga i en behaglig takt. Kanske får det snart bli en tur till sjön för ett svalkande dopp, eller en tupplur i skuggan, inget alternativ är sämre än det andra...

Varmt.

2014-07-06 @ 17:02:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Är rysligt nöjd med dressyrtävlingen pållen och jag varit på idag, dock är man nog inte riktigt klok egentligen som både utsätter hästen och sig själv för de påfrestningar det innebär att prestera när det är så varmt och kvalmigt ute. Med det gick bra och likt en trappa tar vi små små steg mot nya mål. Nu ska jag åka och hämta Erik som i dagarna tre varit uppe i Stockholm och gått högvakt med Guldsmedshyttans Musikkår, de har också kämpat med varmt väder och sol. Sommaren kom som sagt till slut och det med besked!
 

 Målar.

2014-07-06 @ 10:14:59 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ska strax bege mig till stallet men först ska en byrå vi hittade på Myrorna målas, pärlgrå med svart överdel, blir finfint! Byrån ska bli skohylla, så vi plockar ut de nedersta lådorna där skorna får husera och behåller de översta där det blir förvaring av vantar och mössor :)

Sol.

2014-07-06 @ 08:41:30 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vilka fantastiska sommardagar, både igår och idag, härligt. 
Husdjur.

2014-07-05 @ 14:13:51 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
De är många djur som sällskapar med oss i stugorna. Baggen nedan skimrade i allra finaste grönt och som ett litet smycke letade den sig upp längs gardinen innan vi hjälpte den ut i det fria. Vi har ett gäng getingar också som valt att bygga bo under trappan, de är dock inte lika välkomna så dem måste vi nog snällt be om en flytt.


Dominoeffekt.

2014-07-04 @ 12:52:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det blev en dominoeffekt utan dess like i och med att slagbordet kom in i våra liv. Soffan som vi haft som säng i stan kördes till torpet för att åter bli soffa och från förrådet kånkades istället en annan soffa upp som nu får tjänstgöra som säng istället....och det slutar inte här....vi som bara skulle hämta ett slagbord...
 
 
Soffan nedan är den som numera står i torpet...
 
 
 
 
Denna svarta lilla pärla stod instuvad i förrådet, tror den trivs bättre i dagsljus faktiskt ;)
 
 
 
 

Saft.

2014-07-03 @ 22:42:09 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nu är den silad och upphälld på flaskor, flädersaften. En bit av sommaren, varsamt förseglad att plocka fram när höstvindarna yr utanför fönstret, mumma.
Gödning.

2014-07-03 @ 16:01:54 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det finns ingen bättre gödning än nässlelvatten, naturligare kan det nog knappast heller bli och dessutom helt gratis. Riktiga handskar behövs dock när man plockar dem och inte sådana som jag hade nedan då jag brände mig genom tyget på ovansidan, orutinerat! 

Allt man behöver göra är att fylla en hink med nässlor och vatten, låt stå en vecka sen är det klart att använda, lagom att vattna med brukar vara 1 del nässlelvatten på 10 delar vatten :)

Torsdag.

2014-07-03 @ 10:24:36 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Tänder ett ljus, häller upp en kopp kaffe och bläddrar lite i Stora Trädgårdsboken i väntan på att diskvattnet skall börja koka. Regnet faller till skillnad mot gårdagens störtskur stilla och lätt, ingen vattning i land och rabatter idag heller med andra ord och tunnorna är fyllda till bristningsgränsen, tack för det säger vi!


Regn.

2014-07-02 @ 20:12:19 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Regnet kom och det med besked kan jag lova. Fördelarna med en eller ett par regnskurar om dagen är många, först och främst slipper vi vattna trädgårdsland och rabatter, sedan går rensningen så mycket enklare när det är blött i jorden och till sist så är det ju helt legitimt att krypa ner i soffan med ett stort täcke och göra ingenting alls. Regn är bra med andra ord, hur bra som helst faktiskt!

Ogräs.

2014-07-02 @ 17:26:55 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Solen har lyst från en klarblå himmel hela dagen vilket inneburit att jag inte alls har varit inne och tagit reda på det kaos som uppstod igår, nu hörs dock ett dovt mullrande på avstånd så kanske är det ändå lite oväder på ingång. Jag har istället för att vara i gäststugan rensat ogräs och tagit bort vissna blommor i rabatterna och Erik har gallrat i grönsakslandet. Nu börjar det om jag inte hör alldeles galet att regna ute, vilken tur att spisen är laddad med ved för jag tror bestämt att det är dags för en liten brasa. Kaoset i gäststugan tar vi någon annan dag, vi har ju semester...

Nora.

2014-07-02 @ 10:07:18 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ni missar väl inte Noras stora Antik&Samlarmässa som är idag?! Själv ska jag ta mig an kaoset i gäststugan, flytta runt lite möbler och kanske sätta upp lite nya gardiner. Vi får se hur långt orken och lusten räcker :)
Kaos.

2014-07-02 @ 09:30:52 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det var ju inte så att vi saknade möbler i gäststugan där slagbordet ska stå som vi köpte igår, så nu uppstod ett litet lätt kaos kan man snällt säga. Men snart är vi nog i ordning igen...

Slagbord.

2014-07-01 @ 21:38:14 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Jo, det uppstod kärlek och slagbordet fick följa med hem. De som sålde bordet hade även en väldigt vacker tupp som försökte smugglas med, men det misslyckades tyvärr...man kanske inte kan få allt ;)


Juli.

2014-07-01 @ 08:52:58 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag var det dags att byta bild i scouternas fina kalender och vi hälsar årets stora sommarmånad Juli varmt välkommen, hoppas att du blir solig och varm. På dagens agenda står en tur öster ut med släpkärran då jag hittat ett vackert gammalt slagbord till torpet som vi ska åka och titta på, därefter borde kanske gräsmattan klippas och blommorna vattnas. Det blir en blandad kompott av göromål på semesterns andra dag alltså :)

RSS 2.0