Saft, sylt och sirap.

Det puttrar i kastrullerna hemma om kvällarna och uppenbarligen gör det så hos fler då citronsyran som ingår i nästan all saftning var helt slut i affärerna igår.
 
Först kokades dock jordgubbssylt och till detta behöver man ju bara socker och gubbar, så gott.
 
 
 
 
 
 
Därefter var det dags för sirap på granskott, bara att blanda i en burk med lika delar socker som sedan får stå till sig i ett soligt fönster under några veckor (silas därefter), plättlätt och gott!
 
 
 
 
 
Sist ut var granskottssaft. Varva 1st skivad citron med 1liter granskott i en bunke. Koka upp 1liter vatten och ca 6dl socker i en kastrull så att sockret smälter helt. Rör i ca 30g citronsyra. Häll sockervattnet på granskotten i bunken och låt saften sedan stå under duk i ca 2dygn, sila därefter och häll på flaskor, busenkelt!
 
 
 
 
 
 
Ett tips - Det går precis lika bra att använda vinsyra om citronsyran skulle vara slut i butikerna.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0