Spöken?

2014-05-31 @ 12:51:02 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vaknade till ljudet av glassplitter i natt då ljuslyktan i fönstret gick i golvet, förmodligen har jag slagit i den när jag diskat så det bildats spänningar i glaset. I ett litet torp som bär på över hundra års historia är det dock lätt att fantasin skenar iväg och man inbillar sig att det är besök från svunna tider och kanske var det så, vem vet....

Törstiga blommor....

2014-05-30 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vissna, ledsna och utom all räddning inbillar jag mig att pelargonerna i torpet är efter en hel vecka utan vatten, hur kunde det bli så här? Varför går dagarna så fort? Varför är kvällarna så korta?
 
Efter jobbet går färden utan att passera stopp dock direkt till stugorna, eller kanske inte, måste ju förbi pållen och se så att han har det bra först, men sedan blir det torphäng för hela slanten!
 
Hoppas att våra växter klarar den tuffa behandling vi ger dem, det är inte lätt att vara torpblomma hos oss..
 
 
 
 
 
 
 
 

Allium.

2014-05-29 @ 19:05:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Stora lila bollar på en lång och gänglig stängel, vilken styrka den besitter vår Allium. Bäst syns den utmed de vita gavlarna på stugan, några av blommorna har smugit sig upp på jordkällaren men de försvinner nästan i all grönska, dessa får jag bestämt hämta tillbaka någon dag.
 
 


 


 


 


 Syrener.

2014-05-29 @ 14:33:12 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Kristi Himmelsfärdsdag, slappar och känner mig allmänt lat, ska dock tävla med pållen ikväll så lite vila känns befogat. 

Hörde på radion härom dagen att man kan koka saft på syrener, googlade och tror minsann att jag ska göra ett försök. Ca 50st blommor behövs....kan dock ta ett tag att klura ut vart jag ska sno dessa ;)


Jordkällaren.

2014-05-28 @ 21:31:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Som i en saga ligger den inbäddad i grönska och väntar på syltburkar, saftflaskor, morötter i stora knippen, lök i mängder och trälådor fulla av potatis. Tänk om vi kunde få ordning på jordkällaren, då skulle det inte finnas någon hejd på saftandet och syltandet. Trädgårdslandet skulle absolut utvidgas och ingen skulle någonsin kunna veta vart detta skulle sluta, kanske bästa ändå att den förblir otät och fuktig ;)
 
 
 
 
 
 
 

Klämdagar.

2014-05-28 @ 18:30:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Visst är det härligt med en ledig dag mitt i veckan och den klämdag som sedan följer, själv jobbar jag på fredag men jag tror minsann att vi övernattar i torpet ändå, det tar ju bara ca 30min att fara in till stan :)
 
 
 
 
 
Dumma kamera som inte vill hitta fokus och skärpa, det är inte jag som sippat på vinet alltså..
 

Kallt.

2014-05-28 @ 12:43:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Tycker att det är fasligt kallt ute och har fått leta fram halsduken på nytt, man vänjer sig snabbt vid lite varmare väder. Hittade några Liljekonvaljer i helgen när vi gick till bilen för att åka hem från torpet, längst in vid stenmuren gömde de sig, tidigare har vi endast haft ett fåtal som växt på utsidan av muren men nu börjar de minsann sprida sig, precis som vi vill att de ska!
 
 
 
 

Lökar.

2014-05-27 @ 18:21:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Alla de vårlökar som satt i rabatterna är nu upptagna för lite sommarvila. Till hösten ska de tillbaka i jorden för att åter blomma till våren, ett helt naturligt kretslopp med andra ord.
 
 
 

Paket.

2014-05-27 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Titta vad som väntade i ett litet paket från posten när jag kom hem igår, underbara ungar!
 
 
 
 

Måndag i stan.

2014-05-26 @ 18:23:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det är lätt att vänja sig vid det lugna tempo som råder i torpet där kroppens naturliga klocka får bestämma tid för vila, hunger och arbete. Inte konstigt man längtar tillbaka.
 
 
 
 
 

Morsdag.

2014-05-25 @ 14:40:49 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ännu en härlig dag på landet där tempot är så där behagligt långsamt. Lite morsdagsfika är det enda som står på agendan, med tårta, mumma!


Åska.

2014-05-24 @ 15:36:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det mullrar på avstånd vilket innebär att årets första åska kan vara på väg åt vårt håll, mysigt! Erik har slagit klart gräsmattan med lien och håller nu på med rensning av hängrännorna så att regnet som eventuellt kommer enkelt kan samlas i tunnorna. Nu väntar jordgubbar och mjölk, tror bestämt vi sätter oss i skuggan för jisses vad varmt det är.
 
 


 

Lördag.

2014-05-24 @ 11:15:16 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Efter ett par koppar med stärkande gott torpkaffe är vi igång. Gräsmattan har ju förblivit oklippt då det blommat något helt makalöst i denna, men nu är det äntligen dags och Erik har fått damma av lien för att slå gräset innan vi kan klippa som vanligt. Det blommar fortfarande väldigt vackert men vi kan ju inte göra äng av hela gräsmattan, vi sparar dock de partier som blommar mest :)

Snart åker vi....

2014-05-23 @ 18:45:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
......till torpet, ska bara packa det sista. Det får bli till att ställa fönstren på vid gavel det första vi gör när vi kommer dit med tanke på hur varmt det varit de senaste dagarna och i natt tror jag minsann att vi kan sova med öppna fönster. Välkommen sommar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vattnat.

2014-05-23 @ 12:51:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
For ut till torpet för att vattna blommorna igår kväll och jisses vad vackert det var, och dofterna - helt magiskt!
 
Syrenerna har tagit vid där Häggen nu blommat över, Akleija dyker upp där man minst anar och Alliumbollarna trängs med Löjtnantshjärtan i rabatterna. Lycka.
 
 
 
 

Mer kakor.

2014-05-22 @ 12:56:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Mördegskakor rullade i kanel och socker, kardemummabullar, hallongrottor och i går kväll bakades gudomliga små kakor med dumlekolor och nobless. Torpfrysen börjar bli full och sommarens alla godsaker till fikapauserna känns säkrade :)
 
 
 Violer.

2014-05-22 @ 06:54:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
En hel korg full med de allra raraste violer man kan tänka sig fick vi här om dagen av svärfar, han är helt fantastisk och jag överdriver verkligen inte om jag säger att över hälften av våra fina blommor i rabatterna kommer från honom. Utan svärfar hade vi absolut inte haft den växtrikedom som finns hos oss idag!
 
 
 Uruselt minne.

2014-05-21 @ 18:33:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Får ofta höra att jag har ett minne likt en guldfisk och jag är benägen att hålla med. Flera år har tex passerat förbi där jag på våren sått frön av olika slag utan att sätta lappar med vad raderna i landet förväntas bjuda på. Små pinnar placeras dock ut, men mest för att försäkra mig om att det ska bli rakt ;)
 
I år har vi dock inhandlat svarta träbitar med en tillhörande vit penna, väldigt fiffigt, något år har vi haft neutrala träpinnar men texten har då varit svår att läsa. Spännande blir att se om färgen från pennan sitter kvar nu när det regnat lite, skulle den inte göra det så är väl heller ingen större skada skedd då det istället blir som tidigare år - man får gissa sig till vad som kommer upp :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sol.

2014-05-21 @ 12:37:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Varmt och soligt var det när jag trampade iväg till jobbet på cykeln i morse, så skönt att slippa vantar och halsdukar! Ikväll blir det troligtvis en tur till torpet för att vattna de blommor som är planterade längst in mot husväggen där regnvattnet inte kommer åt, de andra tror jag bestämt klarar sig till helgen.
 
 
 
 
 

Bellis.

2014-05-21 @ 06:50:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Så söta, men hos oss i torpet finns de ej. I helgen som gick fick vi dock plantor av snällaste svärfar som vi nu påtat ner i jorden under äppleträden där vildsvinen tidigare bökat. Hoppas att de kommer trivas hos oss och framför allt att de sprider ut sig ohämmat :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Småkakor.

2014-05-20 @ 18:39:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Bakar och fyller på med småkakor i torpets kyl och frys, skönt att ha lite sött att plocka fram till fikat när kroppen kräver en paus i allt grävande och påtande :)
 
 
 
 Gärsmattan.

2014-05-20 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi har inte klippt gräsmattan än och förmodligen får det vänta ett tag till då den blommar så vackert. Små gångar och rara stigar har börjat  blidas och man får varsamt sicksacka mellan både Förjätmigej, Gullvivor, tidiga Smörblommor och sent blommande Vitsippor, men vad gör väl det när det är rart som i en saga.
 
 
 
 
 
 
 
 

Trevligt sällskap.

2014-05-19 @ 18:25:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Att det i torpdrömmen ingår en kisse och några hönor är ju ingen nyhet för dem som följer vårt bloggande, men det dröjer nog ett tag, så till dess håller vi tillgodo med de rara små ödlorna som övervakar vår framfart i rabatter och trädgårdsland. Ett riktigt trevligt sällskap faktiskt.
 
 
 
 

Morötter, lök, potatis...

2014-05-19 @ 12:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nu har vi sått, i går kväll när små regndroppar sakta föll stoppades frön och knölar ner i den ljumna jorden, en ypperlig start för dessa med andra ord. Just nu är det mulet ute så förhoppningsvis kan vi avvakta ett par dagar innan vi far ut för att vattna, eller så smyger sig lite torplängtan på under eftermiddagen och då är det bara att stoppa in sig i bilen och bege sig mot stugorna för att bota detta med en stunds filosoferande på farstukvisten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag.

2014-05-18 @ 22:45:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vilken härlig helg, vi har hunnit massor men ändå finns hur mycket kvar som helst att göra. Då mycket blommor planterats får det bli en tur eller två till torpet i veckan för att vattna lite men det gör inget för så fort man åker därifrån längtar man tillbaka igen.
 
 Kväller.

2014-05-17 @ 19:34:40 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ett digert dagsverk är till ända och belönas i kväll med ett glas rött, lite god mat, fågelsång, bin som surrar och äppleträd som blommar. Det är lätt att må bra nu❤️
Torphäng.

2014-05-17 @ 15:48:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Biltema, stallet, Coop och sist till Blomsterlandet för att köpa sättpotatis och nu har vi då äntligen landat i torpet. Pelargoner och Lobelia har planterats i lådor och krukor, spisen svärtas av Erik och snart blir det en tur till svärfar för att hämta lökar. Tror det blir att ta fram grillen till kvällen vilket förmodligen majoriteten av Sveriges befolkning också gör med tanke på det sagolika vädret :))
 
Nu lite mer pyssel i byttor och kärl.
 
 
 Lådor.

2014-05-16 @ 18:00:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Erik hittade lådor vid en rensning som han var övertygad om skulle passa ypperligt i skafferiet, jag var dock inte lika säker, men det blev riktigt bra! Målade i pärlgrå linoljefärg står de nu i skafferiet och håller ordning på både mjöl, socker och bakpulver, om jag inte sett helt fel så blev det en skvätt färg över som troligtvis sitter på rumsskåpet när helgen är över istället för att förgås i burken :))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag.

2014-05-16 @ 12:34:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Sol, klarblå himmel och ljumna vindar lagom till helgen, kan det bli bättre?!
 
Sprang förbi knallarna på torget i onsdags och såg att de hade den mörkröda varianten av pelargoner som jag letar efter varje år och dessutom till ett överkomligt pris, hoppas att de står där idag också! Frågan är bara hur jag ska få hem dem alla på cykel, det går ju åt några...om man nu räknar in alla blomlådor ute och till alla krukor inomhus.
 
Lite sorgligt är det allt att jag inte lyckades övervintra pelargonerna vi hade förra året :(
 
 
 
 
 
Alltså den här klängväxten som pryder gäststugan ovan har nog aldrig varit vackrare, tänk så många gånger vi trott att hoppet var ute, vilken tur att vi haft tålamodet att vänta!

Yvigt i rabatterna.

2014-05-16 @ 07:29:00 | Postat i: Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Det börjar bli trångt i rabatterna där både vilda och planterade blommor nu samsas, dock väldigt rart. Den ständiga utmaningen är att inte "städa" för mycket i trädgården, det måste få vara lite vildvuxet och otämjt annars blir det lätt intetsägande, trist och tråkigt. En klätterros som letar sig egna vägar och vilda blommor som letar sig in bland de organiserade plantorna från handelsträdgården bildar tillsammans en väldigt hemtrevlig torpmiljö, yvigt och lite vildvuxet ska det vara med andra ord.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vedspisen i torpet.

2014-05-15 @ 18:06:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Erik håller på med något vi talat om länge, rengöring av vedspisen i torpet. All rost har borstats bort, innerväggarna väntar på ny lera och därefter ska ytterskiktet smörjas med ugnssvärta för att sedan förhoppningsvis bli som ny igen :)

 

 

 

 
 
 
 

Penslar.

2014-05-15 @ 12:52:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Har tvättat penslar och känner mig grymt duktig, för är det något jag är väldigt dålig på så är det just detta. Linoljefärgen är dock hur enkel som helst att få bort till skillnad mot moderna vattenbaserade färger som inte blir rena hur länge man än tvättar dem. Så nu är gamla hoptorkade penslar i diverse påsar ett minne blott :)

 

 

 

 

Mer pärlspont i torpet.

2014-05-14 @ 18:16:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Eländes, elände...Erik har kikat under spånskivorna i stora rummet och funnit ett lika vackert pärlspontstak som i hall och kök....undrar stilla vart ska detta sluta...helgen kanske inte blir så lugn trots allt....
 
 
 
 
 

Humle.

2014-05-14 @ 12:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Den växer så det knakar, Humlen. Om vi någon gång blir med ruckel eller stuga är drömmen att denna underbara växt ska få pryda gången upp till entrén, så fin!
 
 
 
 

Plommonträden blommar.

2014-05-13 @ 18:34:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ute har molnen skingrats och man skymtar en och annan blå fläck på himmelen. Ryktet skvallrar om sol och värme i länet till helgen så kanske är det dags att plocka ner lite lättare kläder från vinden, men man gör väl som vanligt, svettas in vår och sommar i alldeles för tjocka tröjor :)
 
I torpet blommar plommonträden och gullvivorna står i full blom så planen för helgen blir att njuta av dessa innan de är överblommade, det går så fort nu. Måhända hinner man också slå sig ner på en stubbe för att tomglo lite :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag.

2014-05-13 @ 12:55:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag mår jag mycket bättre, inget illamående och ingen huvudvärk, härligt!
 
Har kokat årets första rabarberkräm, en speciell doft och smak som påminner om barndom och platser jag inte ägnat en tanke till på flera år, fascinerande och magiskt gott.
 
 
 
 

Lite krasslig.

2014-05-12 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Trött, frusen och en molande huvudvärk, veckans första dag och måndag när den är som värst alltså. Regnar gör det också, men det gör inte så mycket, får försöka kurera mig med the i mängder och lite Alvedon. Mår förhoppningsvis bättre till kvällen.

 

 

 
 

Söndag.

2014-05-11 @ 15:33:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Har knäskurat golven i torpet med regnvatten och såpa, doftar gudomligt, nu är det bara tvätten kvar som ska bykas i sjön ;)
 
Erik har spikat lister i hall och kök, ska endast bättra på med lite färg här och där så är det klart sen. Fikat har vi också gjort och tänt en liten brasa, mest för den viktiga mysfaktorns skull men också för värmen, det riktigt ryker om kaffet i kopparna idag, så varmt är det inte.
 
 
 
 


 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regn.

2014-05-11 @ 10:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Finns det något mysigare än att vakna till regnet som smattrar mot rutorna, kombinerat med sovmorgon kan det nog inte bli bättre. Bakade bröd i fredags, ett väldigt enkelt och gott sådant på bara jäst, vatten och mjöl, lyxigt till söndagsfrukosten, man kan ju inte starta varje dag med bullar och mjölk ;)

 
 Havererade planer.

2014-05-10 @ 23:06:09 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nej, några lister kom inte på plats idag då spiken jag hade var antingen för stor eller för liten. Blir till att besöka något söndagsöppet byggvaruhus i morgon så vi kan bli klara :)


Bullbak.

2014-05-10 @ 11:57:15 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nybakade bullar och kall mjölk till frukost, mumma! Har idag för första gången använt vår gigantiska kavel vi köpte på Antik&Samlarmässan i Wadköping förra hösten, jisses vilken skillnad mot de små kavlar jag bakat med tidigare, den var inte bara fin alltså utan även suverän att använda! Nu ska jag ta tag i dagen, dra på mig snickarbyxorna och bege mig till torpet för att spika lite lister. Med får givetvis en påse bullar följa, känner på mig att fikapauserna kan bli många idag :)


Grönbete.

2014-05-09 @ 18:17:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Hörde på radion i morse att man under maj månad släpper 6700st kor på grönbete i Örebro län och blir glad i hela kroppen. Har hittills missat alla de släpp som finns att beskåda men det gör inget för jag kan lätt föreställa mig hur korna spritter av lycka när de får komma ut i det gröna (bild lånad från arla.se).
 
 
 
 
 

Helg!

2014-05-09 @ 12:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Fredag och klackarna i taket, eller hur? För min egen del tappade jag veckodagarna i samma sekund som barnen flyttade hemifrån och all planering försvann. Nu kan jag glatt ropa "trevlig helg" när jag går hem från jobbet på måndagen, eller som idag komma på att det är fredag när det lika gärna hade kunnat vara tisdag, knepigt. Helgen som kommer blir väldigt lugn, ska försöka spika fast de sista listerna i torpets hall och kanske förbereda för plantering av pelargoner i blomlådorna vilket snart borde vara dags.

 

Förlorade mig annars i Hemnet häromdagen och blir så glad i hjärtat när jag hittar små orörda pärlor som nedan, dessvärre ligger de oftast rätt otillgängligt, man kan bara hoppas att det säljs till någon som har vilja och kunskap att bevara vårt kulturarv.

 

 

 
 
 

 

 


Tänkvärt.

2014-05-08 @ 12:51:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Jag kom aldrig så långt som till trädgårdsboken eller nya numret av Gård & Torp i går utan fastnade helt i "Lev mer på mindre", vilken härlig bok, delar med mig av ett tänkvärt stycke nedan. Blir ni nyfikna och vill läsa mer så finns den att låna på biblioteket.

 

"....hur kan det komma sig att vi i de tyggaste av samhällen blivit sådana trygghetsnarkomaner att vi knappast vågar röra oss av rädsla att förlora något? Vad är det vi anser oss inte ha råd med att förlora? Pengar på fickan, pensionspoäng, status, ansiktet, levnadsstandard eller självständighet? Och visst är det lite dumt att mitt pensionssparande ska få styra hur jag lever idag, när jag inte ens vet om jag lever tills jag blir pensionär? Eller att min tanke om att tjäna pengar styr min tid, trots att jag egentligen behöver mer tid än pengar i mitt liv? Eftersom tid gör mig mera lycklig än pengar, borde tiden få styra arbetet och inte tvärtom. Ändå är det tanken på att tjäna pengar som är och har varit det svåraste för mig att förändra. Med tiden har jag börjat inse att när andra samlar på porslinskossor, bläckpennor eller dyra viner, då samlar jag på pengar. Jag skrattade faktiskt lite högt för mig själv när jag en dag insåg att i min bokhög tävlar både böcker med titlar som "Lev enklare" och "Vägen till din första miljon" om min uppmärksamhet. Kanske består mina monitära ekorrtendenser av att pengar medför trygghet, men även av att pengar för mig hittills har varit ett mått på att jag lyckats. Inte nödvändigtvis på att jag har varit lycklig, men på att jag har lyckats. Med tiden har jag dock börjat inse...."

 

Boken finns som sagt att låna på bibblan :)

 

 

 
 

 
 

Ösregn.

2014-05-07 @ 18:50:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vilket härligt väder, helt legitimt att kura i soffan med ljumna hallongrottor, en stor kopp the, tjocka filtar och en diger hög av böcker som bara väntat på att få läsas. Boken "Lev mer på mindre" ska absolut få en timme eller två, sedan tror jag bestämt att jag går över till "Odlarens Handbok" som Erik fick i present härom dagen och därefter avslutar jag kanske med sista numret av Gård & torp. Ja, ni hör ju själva vilket underbart väder jag tycker att vi har :)
 
Böckerna nedan hittade jag på Gysinge förra veckan, det blev dock inget köp men de var väldigt rara, framför allt "I mormors Skafferi", den ska jag önska mig i julklapp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lev mer på mindre.

2014-05-07 @ 12:48:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Tänk om man kunde bli lite mer självförsörjande, konsumera mindre och leva under lite enklare former. Kanske skulle man kunna gå ner i arbetstid och helt enkelt värdera tid högre än pengarna vi tjänar. Boken "Lev mer på mindre" sätter verkligen tankarna i rullning, Läs den!


 
 
 
 
 
 

Träden i torpet.

2014-05-07 @ 07:32:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Blommorna på träden i torpet avlöser varandra och nu är äppleträdens tur att stolt posera i sin allra vackraste dräkt. Vi har lite olika sorter som lyckligtvis inte blommar samtidigt utan med ett alldeles lagom mellanrum så man hinner med att njuta av dem alla.
 
 
 
 
 


Det blommar!

2014-05-06 @ 18:23:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Häggen blommar. Vi har en stor buske alldeles vid stallet så jag norpade med mig ett par kvistar hem till stan i går kväll som jag placerade i en vas på köksbordet, doftar ljuvligt!
 
 
 
 
 
 
Huslig.

2014-05-06 @ 12:52:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det bakades Hallongrottor i går kväll och en Makaronilåda svängdes ihop, inte så ofta det sker då jag har en sambo som ständigt skämmer bort mig med både mat och bak, men ibland så :)

 
 
 
 

Ruckellängtan.

2014-05-05 @ 18:34:00 | Postat i: Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)

Vi hade hoppats att timmerkursen skulle avskräcka oss från tankarna på att flytta huset vi förälskat oss i, men dessvärre var effekten den motsatta. Nu mer än någonsin tror och hoppas vi på att detta istället kan bli verklighet, förbaskat också, eller inte..

 

Givetvis var vi tvungna att fara förbi rucklet för att mäta lite då det är många tankar som satts i rullning efter den kurs vi gått. Att vi därtill for förbi Gysinge i torsdags gjorde ju inte saken sämre precis!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torpet.

2014-05-05 @ 12:48:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi kunde inte hålla oss utan åkte förbi stugorna i går kväll på vägen hem från Västerås där vi varit på timmerkurs, vi behövde helt enkelt fylla på med lite torpenergi. Vitsipporna var nästan överblommade men istället stod Alpklematisen i full blom, sagolikt vackra, konstaterade än en gång att detta nog ändå måste vara paradiset på jorden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vallby Friluftsmuseum.

2014-05-04 @ 21:20:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Alla var rörande överens när vi skildes för dagen, vi måste få till en fortsättningskurs i höst! Vår ledare har ett timmerhus som ska monteras ner för att sedan sättas upp igen så vi håller tummarna för att detta blir vårt kommande projekt, vore verkligen jättekul! 
 
Att ha liniment hemma kvällar som dessa är annars guld värt. Tigerbalsam och Radital på ömma muskler är noga påstruket och nu väntar bingen, man blir ruskig trött av kroppsarbete...

 
 


 
Vackra Vallby.
 
 
 Slut.

2014-05-04 @ 08:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Timmerkursens sista dag, nästan lite sorgligt, en sak är dock säker - Det kommer absolut bli fler :)
 
 


 
 

Plåster.

2014-05-03 @ 20:38:06 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det är bra att ha plåster med sig på timmerkurs, lyckligtvis har vi inte behövt använda något annat i första förbandsväskan, men några plåster har som sagt gått åt. Idag har jag fortsatt att bila timmer och fila på en knut, Erik har kämpat med bandkniven, skrädat, gjort dymlingar och börjat på en knut. Ska erkänna att kroppen är bra mör nu, tror bestämt det får bli soffan och nya numret av Gård&Torp resten av kvällen för att samla nya krafter till morgondagen då är det dags igen :)
Västerås.

2014-05-03 @ 08:01:58 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag är det åter dags att bege sig till Vallby för att timra, en knut ska färdigställas och därefter ska jag nog kika lite mer ingående på hur byter en stock i en befintlig vägg :))

Gysinge, centrum för byggnadsvård.

2014-05-02 @ 21:41:52 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Bjuder på lite bilder från gårdagens tur till Gysinge :)
Fyndat.

2014-05-02 @ 11:25:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Passerade Myrorna i förrgår och hittade en riktigt rejäl gryta från Kockums vilken självklart fick följa med hem, blir alldeles utmärkt till  storkoken på järnspisen i torpköket. Upptäckte också förra helgen att vi inte hade några djupa tallrikar där så även detta kompletterades, blir finfint!

 

 

 
 
 
 

 

Fyndade även en stor tung trasmatta på loppisen i Vallby förra helgen, 100kr fick vi betala, så billigt att man nästan skäms!

 

 
 
 
 
 

Sköna maj välkommen.

2014-05-01 @ 22:22:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Snö, hagel och sol har sällskapat med oss längs vägarna idag på vår tur till Gysinge Byggnadsvård, trött och full av ny inspiration väntar nu kudden, kommer absolut drömma om kilsågade golv, bred pärlspont och lumppapp!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0