Grön Tomatmarmelad.

Det är bara att gilla läget och inse att de tomater som fortfarande är gröna inte kommer att hinna få all den sol som krävs för att de ska mogna, men vad gör väl det, vi provar något nytt istället - Grön Tomatmarmelad med Citron och Ingefära...
  • 1 kg sköljda gröna tomater
  • 2 välborstade och sköljda citroner
  • 1 dl vatten
  • 7 dl strösocker
  • 1 msk färsk riven ingefära

Skär tomater och citron i mindre bitar, kör i mixer med stålkniv till en grynig massa. Koka fruktmassa och vatten under lock i ca 20 - 30 min. Tag grytan från värmen och rör ner socker och ingefära. Koka upp kraftigt och koka utan lock 10 - 15 min, gör marmeladprovet. Ös upp i varma rengjorda burkar, helst till kanten, sätt på lock genast. Förvara svalt.

 

 

 
 
Återkommer med utvärdering :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0