Valborgsmässoafton.

2015-04-30 @ 12:45:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag firar vi att våren är här, ett ståtligt välkomnande med brasor och fyrverkerier väl värd en efterlängtad årstid.
 
 
 
 

Tårtor och bakverk.

2015-04-30 @ 06:11:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag har ätit alldeles för mycket av det goda den senaste tiden, det känns på både ridbyxor och tajta stövlar. Det är ingen idé dock att värja sig eller att försöka göra annorlunda, för i torptider hör det till med en fika på trappan. Livets goda helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 

Trygghetsnarkomaner.

2015-04-29 @ 18:51:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier., Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)

Vi ska titta på hus. Det är inte nog med det, vi har varit på banken och hört oss för om lån. Huset är fantastiskt, i alla fall på bilderna och man kan ha både höns och kissekatt, eller rättare sagt bör ha det på det stället. Vi har åkt förbi i snigelfart ett flertal gånger och gluttat som uggleungar för att verkligen ta in allt. Infon hos mäklaren har besökts ett otal gånger och besiktats in i minsta detalj. När man tittar på bilderna eller åker förbi verkar allt så klart. Där kan man bo, verkligen.

 

Sedan kommer tvivlet. Är det verkligen det här vi vill? Idag har vi det bästa av alla världar. Mysig lägenhet mitt i stan och ett alldeles underbart torp där vi lägger hela vår själ. Inga lån eller skulder. Vad mer kan man begära? Ska man verkligen bryta upp detta och flytta ut på landet. Vi kastas fram och tillbaka flera gånger i timmen. Diskuterar om och om igen för och emot. 

 

Kollegor, släkt och vänner på båda håll hejar på och säger go for it! Argumenten är glasklara. Funkar det inte så säljer ni bara och flyttar tillbaka till stan. Ni har definitivt råd med fasta inkomster och utflugna barn som står på egna ben. Vad säger man emot det?

 

Fast det gnager. Inte bara hos mig som av naturen är en försiktig general, utan även Inger slängs fram och tillbaka i en mental karusell. Kan vi verkligen säga upp torpet? Inte första året i alla fall om det blir av och vi skulle ångra oss. Resor till jobbet, vi som kan gå idag på bara några minuter. Börjas planera inköp då man inte längre har högst en minut till närmsta affär. Hur blir det att sova själv i ett stort hus i mörkret, jag som är lite känslig för ovana ljud och jagar gärna upp mig.

 

Vi är helt överens Inger och jag, är det inte total kärlek vid visningen står vi nog över. Fegisar? Förmodligen är vi det och definitivt trygghetsnarkomaner. Man vet vad man har och så vidare försöker vi intala oss. Sedan faller vi dit igen och bara suckar, å vad fint det är!

 

Man kan bygga en smedja, man måste skotta och köpa en traktor. Det finns oändliga möjligheter att odla och skapa en sagoträdgård, det behöver bytas en hel del stockar på garaget och fasaden på huset ser tveksam ut. Vedspis och kaminer att kura framför i höstmörkret, direktverkande el i oljeelement vad drar det iväg när kylan slår till?

 

Vi åker och tittar. Tar in känsla och atmosfär. Sticker med syl i stockar och möblerar i sinnet, sedan tar vi beslut. Känslan är viktigast. Det andra går att ordna. Vissa drömmar ska stanna där de är och andra genomföras. Det är bara det att man aldrig vet vilka som är vad. Ännu några dagar på gungbrädet. 

 

I kväll åker jag ut till torpet och resonerar med Ryman, han kanske ger en hint från skuggorna så vi fattar rätt beslut.

 

//Erik.


Granskottssaft.

2015-04-29 @ 12:33:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Granskotten växer sig allt starkare och det är hög tid att göra om förra årets succé:

 

1 liter granskott.

1 citron.

1 liter vatten.

6-7dl strösocker (beroende på hur söt man vill ha den).

30g citronsyra så att den håller sig lite längre.

 

Plocka en liter granskott, skölj av dem och titta så att det inte finns en massa insekter boendes i dessa. Varva granskott med skivad citron i en bunke. Koka upp vatten och socker i en kastrull så att sockret smälter helt. Rör i citroncyran. Häll sockervattnet på granskotten i bunken och låt saften sedan stå under en duk i ca två dygn. När två dygn har gått silar du saften i en ny bunke och häller sedan upp saften på flaskor. Förvara i kylskåpet och späd saften med vatten vid servering. Mumma!

 

 

 

Storväst äger!

2015-04-29 @ 06:26:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Härom liden hade fritidstorparen bemärkelsedag som den kära sambon och ungarna uppmärksammade med paket modell större. Efter noggrant petande och skakande utan att på något sätt lyckas lista ut innehållet, avslets emballaget och där låg den, storvästen. Tror bestämt att fritidstorparn fick något fuktigt i ögonvrån av tacksamhet.

 

Nu kan ju människor som inte är insatta eller har ringa intresse av vad som hände innan 1980 undra vad det kan vara för egendomligt plagg. Till dem vill jag bara säga, ni har definitivt gått miste om ett av klädhistoriens mest fantastiska och användbara plagg.

 

En storväst hade varenda bonde någon gång från mitten av 1800-talet ända till bara för en 30 år sedan. Inte bara bönder utan i stort sett alla som jobbade ute med kroppsarbete hade storväst. Originalet består av brun eller möjligtvis blå tättribbig manchester på utsidan och i de allra flesta fall grå vadmal på insidan. Den har även ett antal ytterfickor att lägga grejor, snus eller fickur i. Detta vidunderligga plagg har den fantastiska egenskapen att den värmer på vintern och svalkar på sommaren. Man kan jobba i skjorta och en tunn tröja samt väst i minusgrader utan att frysa. Den är även skuren så att armarna är helt fria för vad man nu ska hitta på med kroppen.

 

Känner ni er fortfarande osäkra om vad det hela rör sig om, kan ni titta på Emil i Lönneberga där både Alfred och Emils pappa har storväst. Har ni några gamlingar i närheten så kan de berätta en hel del om berömda storvästar med något drömskt i blicken

 

I flera år har jag haft ögonen öppna efter någon begagnad, men de försvinner ögonblickligen från Blocket eller liknande tjänster. Storväst är hårdvaluta och inger bäraren ett stort mått av aktning från invigda. Jag hade min häromdagen när ett av byggvaruhusen besöktes och fick mängder med avundsjuka blickar från delar av kundsegmentet. Jag tolkade det i alla fall så. De kan även undrat vad det var för byggdeoriginal som förvillat sig till stan, men den versionen är inte trolig.

 

Jag kan nu spatsera runt på torpet i Storväst och blaggarnskjorta och känna mig inne. Alltså inne ute, ni förstår vad jag menar. Ryman står i skuggorna och nickar godkännande och plötsligt börjar jag få ordning på det här med hyvling och snickeriarbete. Det är som om västen underlättar torparbete.

 

Storväst äger!

 

//Erik.


Fönsterkarmen.

2015-04-28 @ 18:24:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Man kan tro att en liten fönsterkarm inte ställer till med så mycket huvudbry, men det gör den och Erik spenderar i stort sett veckans alla kvällar med att försöka rädda denna. Dåliga delar byts och ersätts av friskt virke, men vi sparar så mycket som bara går och det är detta som är det knepiga, att bara hyvla, slipa och såga till de små bitar som måste ersättas och sedan fästa detta på ett byggnadsvårdsmässigt korrekt sätt är inte helt enkelt. Väldigt roligt dock.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kungligheter.

2015-04-28 @ 12:40:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Kungafamiljen väntar otåligt på att jag ska bli klar och till helgen är det kanske dags att hänga upp dem. Först ska dock det vita målas och så har jag några ramar som måste kompletteras, men sen så!
 
 
 
 
 
 
 

Mirabeller.

2015-04-28 @ 06:35:00 | Postat i: Allmänt, Frukt och bär
Kommentarer (1)
Jag vet att det är mycket bilder på blommor just nu, men det går liksom inte att låta bli. Titta bara på mirabellträdens blommor nedan, så vackra och doftar ljuvligt. Klart man måste dela med sig av dessa underbara skapelser!
 
 
 

Mossa - Världens bästa isolering?

2015-04-27 @ 21:09:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
I stora sjok kunde den plockas ut i samband med att fönsterkarmen togs bort, förhoppningsvis går den att återanvända igen genom att lägga den i blöt, får läsa på lite om detta tror jag bestämt. Kvällens lektyr får helt enkelt bli den Stora Byggnadsvårdsboken :)
 
 
 
 
 
 
 

Stadsparken.

2015-04-27 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (1)
Erik är i stugorna så ofta han kan för att fixa med fönsterbågen nu när stocken är på plats, själv har jag lite svårt på vardagskvällarna då även pållen kräver sitt. Tur att jag kan ta en tur till stadsparken när längtan efter blommor och trädgård blir för stor, det är en vacker stad vi bor i!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till tippen.

2015-04-27 @ 06:43:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
För några veckor sedan skrev jag att vi sorterade vinden och i lördags var det dags att åka till tippen. Alla tunga möbler är dock kvar, men de tar vi någon annan dag, nu är i alla fall det värst gjort. Skönt!
 
 
 
 

Vårkrage.

2015-04-26 @ 11:23:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Som små kuddar breder de ut sig vid ytterkanten av rabatten och lyser likt solen med sina små gula blommor, vackert!
 
 
 
 

Helgkaffe.

2015-04-25 @ 07:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nyvaken sitter jag i sängen med en kopp kaffe, Erik har redan gett sig iväg föra att spela konsert och jag ska ta mig en tur till torpet för att måla lite :)
 
 
 
 

Skogen.

2015-04-24 @ 06:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)

I stugorna har vi skogen alldeles utanför knuten och om man stannar upp en stund och står alldeles stilla så utspelar sig här ett skådespel utan dess like. Förra helgen när jag tömde komposten sällskapades jag tex av en knubbig och rund liten ekorre, han satt inte stilla om man säger så, men hade full koll på vart jag befann mig medan han likt tarzan svingade sig mellan trädens grenar och gjorde kullerbyttor. En riktig liten spillevink och pajas, skogen och dess djur alltså, ett riktigt skådespel med andra ord.

 

 

 

Ingefära.

2015-04-23 @ 18:53:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)

De har legat på bänken i köket och vilat sedan i julas, egentligen skulle de rivas ner i marmeladen som då kokades, men dessa blev märkligt nog över. Anledningen till att de fått ligga kvar i keramikskålen och solat sig beror på att de är så vackra, att de sedan skulle börja gro var inget som ingick i planen. Nu är de dock nergrävda bredvid vitlöken, ska bli spännande att se vad som händer och om de tar sig där nere i mörkret.

 

 

 

En paus i det gröna.

2015-04-23 @ 12:39:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vilka dagar vi haft, det märks att folk njuter av värmen då uteserveringarna snabbt fylls till bredden vid lunchtid. Naturen verkar också ha längtat efter plusgrader och ingen har väl missat att körsbärsträden står i full blom, så vackert att man nästan smäller av, det är nu man skulle vilja pausa tiden för att riktigt hinna med allt som sker.
 
 
 
 

Utedasset.

2015-04-23 @ 06:18:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Eftersom vi har tomt på "att göra" listan (ironi) så har jag börjat måla dasset, det skulle ju ändå städas och att måla tar ju ungefär lika lång tid, eller hur?! Fördelen när man haft torp i flera år är att man samlar på sig färgslattar efter allehanda projekt och till dasset fick det bli en överbliven grå nyans som användes till stockarna på vinden för ett antal år sedan. Den som spar han har...
 
 
 
 
 
 Bilder på det färdiga resultatet dröjer dock lite eftersom väggarna behöver ytterligare ett lager färg, men snart så....

Hägg.

2015-04-22 @ 21:25:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)

Vi har en hägg bakom jordkällaren som aldrig brukar blomma, kanske står den för mörkt, jag vet inte. Som tur är har vi en till i kohagen lite längre bort som vi kan njuta av. Det gäller bara att korna inte huserar där när denna står i blom så man har möjlighet att komma riktigt nära :)

 

 

 
 
 

Tunnor.

2015-04-22 @ 17:49:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Det är torrt i markerna, minst sagt. Vattnet i brunnen har redan börjat sjunka undan och tunnorna har ställts fram för att samla upp de små droppar som eventuellt kommer så småningom. Nya kärl skulle dock behöva införskaffas då dessa börjar sjunga på sista versen, det gäller bara att hitta några som är lika fina :)
 
 
 
 

Linoljefärg.

2015-04-22 @ 12:43:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Äntligen är plusgraderna på min sida och jag kan börja måla taket i torpstugan. Linoljefärgen som jag använder är mer skimrande till skillnad från äggoljetemperan som är helt matt. Kan dock inte bestämma mig för vilken som jag tycker mest om, de är båda väldigt vackra på sitt sätt och jag tycker inte att de gör så mycket att taken som vi målat med de båda varianterna ser lite olika ut :)
 
 
 

Fint sällskap.

2015-04-22 @ 06:36:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Det arbetas febrilt inomhus, men en liten paus har vi tid med och då med sömndruckna humlor, färgglada fjärilar och vimsiga flugor som sällskap. Kan det månne vara så att vi befinner oss mitt i paradiset på jorden?!

 

 

 
 

Varmt.

2015-04-21 @ 21:22:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter, Fargo
Kommentarer (0)
Första uteritten på pållen i bara tunn tröja, det är väl ett vårtecken om något! Så fort solen gick ner åkte dock jackan på igen för då märks det att det fortfarande bara är april månad. Kallt med andra ord.
 
 
 
 
Bilden nedan är från i påskas, fina fina Fargo<3
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobbjobbjobb.

2015-04-21 @ 18:20:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Fint väder ute, men vad gör väl det när man har massor att göra inne, med radion och alla de fantastiska dokumentärer som P1 sänder går det dock lite lättare. 
 
 
 
 

Sommarvärme.

2015-04-21 @ 12:37:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Vilken värme vi fått, 20 plusgrader i skuggan känns nästan overkligt. I takt med att solen skiner ser man dock hur smutsigt allt är och igår var det dags för hästtransporten att få sig en ordentlig tvätt, vintertäcken till pållen tvagades också med hopp om att den tid som återstår av april inte bjuder på allt för stora väderöverraskningar. Annars händer det inte så mycket, Erik tar förmodligen en tur till stugorna senare idag för att försöka rädda och byta delar på den murkna fönsterkarmen, sen ska själva fönstret skrapas och efter det får jag äntligen gå loss med penseln. Längtar.

 

 

 
 

Cirkelgång.

2015-04-21 @ 06:36:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Hen tittar misstänksamt på oss och travar fram och tillbaka flera gånger, tydligt avvaktande utan att släppa oss med blicken. Emellanåt utbrister hen ut i läte som förmodligen betyder. Passa er! jag har er under uppsikt. Normalt sett skulle man i det här läget känna en stark olustkänsla, men vi blir bara glada. 

 

Våra sädesärlor är tillbaka. Hen används för att jag inte kan skilja på herr och fru Ärla (vilket jag borde lära mig), och spatserandet sker på taknocken till torpet. De har (om det nu är samma) bott med oss i många år. De är mycket försiktiga och gör flera inspektionsrundor innan de försvinner in under takpannorna till ägg och ungar. 

 

Det är ännu ett tecken på att allt går i cirkel och upprepas. Vintergatan snurrar runt i universum. Jorden snurrar runt sin sol och den egna axeln, och jag går i cirkel runt humlestören för att se om jag satt den rakt.

 

Skulle den nu luta en kvarts grad åt något håll, märker Inger det genast. Hon har ett enastående sinne för mått, avstånd och saker som eventuellt lutar. Ibland påstår jag i min enfald att något, exempelvis att ett skåp går in mellan typ fönstren hemma. Inger tittar då på mig som om jag är nylobotomerad och säger att det gör det inte alls, för det är en och en halv centimeter för stort. Ännu mer penibelt blir det om jag mot bättre vetande står på mig och måttar med armarna det tänkta avståndet mellan fönstren. I det läget himlar Inger med ögonen och säger pedagogiskt som till en treåring att det jag måttar är minst fem decimeter för stort. Hon har givetvis rätt och jag borde ha lärt mig det vid det här laget.

 

Jag får min hämnd och mitt ögonhimlande när det gäller växter i naturen. I helgen skulle hon ha tag i en björk för att ta lite sav ur. Att skilja bort gran och tall från lövträd går bra, men där är gränsen nådd gällande trädsorter och fritidstorparen får beskäftigt undervisande komma till undsättning. 

 

Årets cirkel är nu sluten. Vårt paradis på jorden vaknar från vinteridet. När man stannar bilen och öppnar dörren möts man av jublande fågelsång och en vy som bara gör en lycklig. Nu kommer all tid som går att läggas på denna plats, tills det är dags att låsa för vintern igen. Den är oändligt avlägsen och vi ska bara njuta och ladda upp själen innan det är dags att förbereda för nästa varv.

 

//Erik


Möbeltvätt.

2015-04-20 @ 18:21:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
I går plockades trädgårdsmöblerna fram ur sin vintervila och tvättades av med såpa och vatten från brunnen, de skulle dock behöva lite extra kärlek för att komma till sin rätt för just nu ser de smått skabbiga ut. Lite linolja brukar dock göra susen, får kanske bli en tur till stugorna i veckan för lite kvällspyssel.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 


Stockbyte.

2015-04-20 @ 12:34:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)

Stocken är på plats, inte helt enkelt, men nu sitter den där. Lite småpyssligt kan man sammanfatta arbetet. Dock är man ytterligare en erfarenhet rikare, vilket kan vara bra för framtida ruckelbygge om drömmen någon gång skulle gå i uppfyllelse<3

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Björksav.

2015-04-20 @ 06:35:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Smakar som sötat vatten, verken mer eller mindre, ska dock vara väldigt nyttigt och botar de flesta åkommor. Nu lyckades jag inte skrapa ihop så mycket mer än en liten klunk, men det räckte för att känna våren ända ner i tårna :)
 
 
 
 
 
 

Nyckelpigor.

2015-04-19 @ 22:31:36 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (2)
Alla dessa vårtecken som i detta nu avbyter varandra, det är nästan så att man blir lite blind för allt som sker när det kommer så mycket nytt på en och samma gång. Idag var det i alla fall dags för nyckelpigan att göra entré, den såg dock något sömning ut och inte helt med på noterna, eller så var det bara jag som kom o störde där den låg och lapade sol på ett litet blad...
 
 
 
 

Komposten.

2015-04-19 @ 08:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nu är den sållad, städad och redo för en ny omgång trädgårdsavfall, komposten alltså. Det blev nog om jag gör ett snabbt överslag och inte försöker överdriva en si så där 20st skottkärror med fin svart mull som nu ligger på alla rabatter. Belöningen var som tidigare nämnts när jorden speglade sig i solnedgången, svart som sot och skimrande som guld på samma gång. Vackert tycker fritidstorparna.
 
 
 
 
 
 
 

Lördag.

2015-04-18 @ 08:22:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Sovmorgon, obligatoriskt kaffe i sängen medan vi vaknar till, lite bläddrande i Gård&Torp för att fylla på med inspiration, sen är man redo och laddad för en heldag i stugorna. Idag blir det till att sålla kompost som jag nämnde igår, sedan har jag faktiskt inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ta i tu med, men det ger sig säkerligen, vi har ju inte tomt på arbetslistan om man säger så...
 
 
 
 

Sommardäck.

2015-04-17 @ 18:37:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Sommardäcken kom på härom dagen utifall någon undrar och oroar sig, nu ska vinterdäcken bara bäras upp på vinden igen, ett bök utan dess like brukar jag tycka varför det troligtvis kommer dröja ett tag....
 
 
 

Gödsel.

2015-04-17 @ 12:34:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)

Åker man till plantskolan och kikar på jordförbättrande medel kan man lätt bli förvirrad. Allra bäst för växter vare sig de står i ett grönsaksland eller i en rabatt är dock organiskt gödsel, vilket enkelt kan beskrivas som bajs från höns eller ko, kompost från förra årets ogräsrensning eller köksavfall, svårare än så är det inte. Det fantastiska i att gödsla med organiskt material är att jorden plockar åt sig näringsämnen i just den mängd som krävs för varje tillfälle, verken mer eller mindre, och att detta i sin tur gör den väldigt långtidsverkande. I helgen är det dags att gå loss på vår torpkompost, först ska den sållas genom ett galler så att stora grenar som blivit kvar försvinner och sedan ska den spridas på alla rabatter. På trädgårdslandet som vi grävde klart förra helgen ligger brunnen kogödsel. Lite jobb är det allt, belöningen är när den svarta näringsrika organiska jorden lyser utmed husväggarna i den starka vårsolen, finfint är vad det är och alla växter ropar mumma!

 

 

 
 
 

Saknad efter stök och soffhäng.

2015-04-17 @ 06:25:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Soffhäng är något som prioriteras alldeles för lite när inte ungarna är hemma och det syns främst på alla puffade soffkuddar som ligger där helt i ordning utan att någon suttit på dem eller knölat ihop den för att få ett bättre liggläge. Problemet som jag (till mitt förtret) upptäckt är att jag gillar oreda, jag som är den värsta pedanten i mannaminne är helt enkelt tvungen att erkänna att jag gillar stök. Så ungar om ni läser detta, det är dags att komma hem nu, jag vill ha skor att snubbla över, en diskho som är full, grus i hallen, opuffade kuddar och blöta handdukar i drivor!
 
 
 
 
 
 
 

Krukor.

2015-04-16 @ 18:25:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Det finns en mängd vackra och färgglada krukor i reklambladen som just nu dimper ner i brevlådan och jag kan tycka att detta är jättekul och fint. Hos andra. För hos oss blir det oftast de vanliga terrakottapottorna som plantorna hamnar i och helst ska de ha stått ute en vinter för att bli som vackrast.
 
 
 
 
 
Försöker njuta så mycket det går av de snart helt överblommade vitsipporna.
 
Glädjespridare är vad de är!
 
 
 
 
 

Tapeter.

2015-04-16 @ 12:29:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Slank in på färgaffären idag för att kika på lite tapeter till torprum och kök, men jisses vad svår det är att välja. Enklast är nog att vänta tills pärlsponten är uppsatt och taket målat så att man lättare kan se helheten, nedan är dock några som jag redan fäst mig vid...hmmm
 
 
Till köket Duros "Karolina".
 
 
 
Till rummet Duros "Hudiksvalls Teater".
 
 

Ett oansenligt litet skåp.

2015-04-16 @ 06:43:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Ett skåp som fyndades på Röda Korset härom dagen och balanserades hem på cykeln är nu renskrapat på all färg. Tror minsann att det får förbli omålat, slitet och nött. Tanken är att det ska sättas upp i köket i gäststugan för att sedan fyllas med porslin man som gäst vill ha nära, en tallrik till jordgubbarna eller kanske ett glas till saften (eller ölen).
 
 
 
 
 
 
 

Knölar.

2015-04-15 @ 21:40:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Nerbäddade i stora hinkar under ett tjockt lager torv har de vilat i förrådet hela vintern, men nu är dahliaknölarna tillbaka i jorden igen där de hör hemma. Det var lite knivigt att få ner dem då det växer en hel hoper av andra små blommor just här, men det gick :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommardäck.

2015-04-15 @ 17:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Fick igår upp ögonen för att det var dags att byta till sommardäck så det blev en oplanerad kvällstur till torpet för att hämta både däck till transporten och bilen. Hoppas nu bara att någon verkstad har tid att hjälpa mig, men om jag inte tror helt galet så är det nog fler än jag som köar till dessa idag :)

 

 

 

Färger.

2015-04-15 @ 12:38:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Utedasset som jag nämnde tidigare har idag en aprikos färg på väggarna och vitt på tak och golvlister, en färg som jag blandade av överblivna skvättar efter det att vi första gången målade stugorna inomhus för över 10år sedan. Inte jättevackert, men har fugerat bra sedan dess. Nu har jag dock fått för mig att måla detta ljusblått och pryda väggarna med kungligheter i vackra gamla ramar. Borde inte vara ett så stort projekt och tordes kunna klaras av på en helg, eller hur?!
 
 
 
 
 
 
 
 

Utedasset.

2015-04-15 @ 06:42:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Är snart klar med städningen utomhus och börjar klura på om jag ska ta och måla om vårt rara utedass. Det var ett par år sedan det gjordes sist så egentligen är det kanske inte dags än, men det är svårt att släppa en idé när den väl fått fäste...
 
 
 
 
 
 

Påskliljor.

2015-04-14 @ 17:57:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
När man städat utomhus och plockat bort alla grenar, kvistar och löv som huserat fritt under höst och vinter så ser det gärna lite tomt ut runt stugorna. Så en kruka plockades fram ur gömmorna och ett par påskliljor som spridit sig till utkanten av trädgården sattes i en kruka på trappan och vips såg det lite trevligare ut.
 
 
 
 
 

Vårstädar.

2015-04-14 @ 12:19:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Eftersom det inomhus mest liknar en byggarbetsplats och vårstädningen inte kan börja där än så har jag kört igång utomhus istället, så jag krattar, gör rent fågelautomater och plockar bort nedfallna grenar. Fåglarna ser dock lite fundersamma ut när de kommer flygandes och automaterna saknas, men vänjer sig snabbt vid att maten är borttagen, känns inte helt bra i hjärtat dock.
 
 
 
 
 

Hjälmaren.

2015-04-14 @ 06:29:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Tog en promenad ner till sjön i förrgår där det blåste så att vita gäss dansade fram på vågorna, skulle behövt både mössa och underställ, men hade glömt båda hemma, kallt om både huvud och ben alltså. Några som också såg ut att frysa var blåsipporna vilka precis som snödropparna sjunger på sista versen, men vad gör väl det när den vackra häggen precis börjar få knoppar. Det är med andra ord snart dags att hänga upp skylten som skomakaren förr hade på dörren "Stängt mellan hägg och syren" om man nu ska hinna med allt som sker :)
 
 
 
 
 
 
 

Oväntat besök.

2015-04-13 @ 21:26:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Vi hade ju som jag nämnde härom dagen fått oväntat besök då vi upptäckte att någon mumsat på stocken under fönstret i köket. Tanken var att vi bara skulle byta fönsterbrädan, men när denna togs bort upptäcktes förödelsen som inkräktaren skapat, så nu blev det till att ta bort hela fönsterkarmen och byta stock också. Lite roligt dock tycker både Erik och jag då vi nu äntligen får praktisera den kunskap vi lärde oss på timringskursen förra våren.

 

 
 
 
 

Blommor.

2015-04-13 @ 18:12:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)

Redan är snödropparna på väg att blomma över, efter dem tar dock en hel kaskad av färger och blommor vid, gullvivan är tex på väg upp, skilla finns kvar och påskliljorna lyser med sin gula färg. Det är nu det börjar på riktigt!

 

 

Drömmar.

2015-04-13 @ 12:46:00 | Postat i: Allmänt, Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)
Jag är en dagdrömmare av rang och just nu handlar dessa om skira spetsgardiner, fikapauser med kaffe i alldeles för små koppar i tunt porslin med ett litet öra som man inombords svär över för att de inte går att hålla i osv. Längtan efter höns är också stor och katten som ligger slumrandes på kökssoffan saknas i dagsläget. Vissa drömmar ska dock förbli just detta, men när Vintrosa Prästgård lades ut till försäljning härom dagen så har jag redan flyttat in, möblerat och installerat mig. Fast när allt kommer omkring och vi hunnit stilla oss lite så dras dock samma slutsats som alltid, att det är i torpstugorna vi vill bo och ingen annan stans <3
 
 
 
 
Bild lånad från Hemnet.

Potatis.

2015-04-13 @ 12:22:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
De ligger på en bricka i solen vid fönstret i snickarboden och gottar sig, snart redo att grävas ner i myllan för att bli ståtliga knölar färdiga att avnjutas med en klick smör till midsommar, mumma!
 
 
 
 

Regnvatten.

2015-04-13 @ 06:17:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Som torpare är man rädd om vattnet och det gäller att ta vara på och samla upp varenda lite droppe som himlen skänker ty brunnen sinar varje år kring juli månadsslut och efter det kommer en hopplös torka som kan få precis vilken liten torpare som helst att vilja ge upp allt vad odlingar heter. Hinkarna nedan fungerar ypperligt som uppsamlare och står under hängrännorna vid trapporna till stugorna med en gedigen kedja som leder vätan rätt, fungerar ypperligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ont överallt.

2015-04-12 @ 21:00:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Nedan är vad jag sysselsatt mig med idag. Först togs allt gräs bort som legat på trädgårdslandet hela vintern och därefter grävdes bäddar indelade i sektioner för att bättre hålla reda på det växelbruk vi i år ska försöka oss på. Jisses vilken träningsvärk jag kommer att ha i morgon, ska bestämt stretcha lite innan läggdags, så att gumman tar sig upp ur bingen i morgon. Det är hårt att vara torpare :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torpfika.

2015-04-12 @ 15:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Kaffe och bulle, fika kort och gott, smakar aldrig så gott som i torpet. Det behöver inte vara sju sorters nybakta kakor och bullar utan även de torraste och äldsta sötebrödet smakar himmelskt, nu är det dock slut i kyl och frys även på detta så det är dags att baka nytt :)
 
 
 
 

Lin.

2015-04-12 @ 08:15:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Lindrev är en torpares bästa vän, det lärde vi oss snabbt. Planeringen av att sätta upp pärlspont på väggarna i köket innehöll dock inte detta, men det är också något man lär sig väldigt snabbt som torpare, att det aldrig riktigt blir precis som man har tänkt sig. Jag ska bara sortera alla fotografier först sedan ska ni få se vad som överraskade oss, oväntat besök kan man sammanfatta det som, vem vet vi inte än, men hen har uppenbarligen tyckt att stockarna var mumsiga...
 
 
 
 

Små små spår.

2015-04-11 @ 21:45:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Även om tjejerna har åkt hem så finner vi små spår av dem både här och var, en tofs, en hårklämma, deras favoritgodis och bäst av allt knäckebrödet som Lovisa bakade sista dagen hemmavid, mumma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag.

2015-04-11 @ 08:25:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nu har alla barn åkt hem och lugnet har lagt sig, ett lugn som jag ibland kan känna mig lite obekväm i innan jag vant mig, men jag vet att det snabbt går över. Egentligen var en tävling med pållen inplanerad idag, men den avbokades då längtan till torpet var större. Pållen och jag får ta en härlig tur i eftermiddag istället utan vita ridbyxor, kavaj och blanka stövlar, men först det viktigaste av allt - frukost :)
 
 
 
 

Plusgrader och ljusstakar.

2015-04-10 @ 18:43:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Äntligen helg och det lovas många härliga plusgrader om man ska tro vädergudarna. Tog en liten vindsrunda härom dagen och fann ett par rara ljusstakar, det där utrymmet som mest liknar en avstjälpningsplats är nog en riktig skattkista trots allt :)
 
  
 
 
 
 
 
 

Rabarber.

2015-04-10 @ 12:24:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)

Alltså, rabarber är nog bland det färggrannaste som finns när den tittar upp ur myllan, alldeles blodröd, väl synlig för besökaren och går inte på något sätt att missa. Så vacker!

 

 

 
 

På utflykt till Brevens Bruk.

2015-04-10 @ 06:15:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Vi var på besök hos de små lammen och deras ömma mödrar i helgen som gick när Eriks bror besöktes, vilket ös det var. Ystra, busiga, trötta och yra om vartannat, mest söta dock. Det fanns skinn att köpa också, vackra, lockiga och sammetslena. Får nog bestämt bli ett sådant till hösten att lägga på soffan i torpet när renoveringen är klar, eller kanske två...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vackra kvällar.

2015-04-09 @ 21:18:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vilka fantastiskt vackra kvällar vi haft de senaste dagarna, först har solen nästan stått i brand över fälten för att sedan bjuda på spöklika himlavalv, magiskt!
 
 
 

Dags att skörda.

2015-04-09 @ 18:44:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)

Tro det eller ej, men den vitlök vi planterade vid husväggen där tomaterna brukar sitta är klara att skörda till helgen. Ska bli spännande att se om det finns något under alla gröna blad som kommit upp. Blåsipporna som står i små buketter vid sidan om rabatten vajar i vinden och ser ut att stundtals ha det lite kämpigt, hoppas att det slutar blåsa snart så att de inte ger upp helt.

 

 

 
 
 
 
 

Belöning.

2015-04-09 @ 12:38:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Det är nu det betalar sig, vinterns slit med att räta all smidd spik och timmarna vid städet i kyla med värmefläkten på full styrka för att inte frysa. Hålen i pärlsponten borras först för att inte spricka när spikarna slås i, lite pyssel alltså, men resultatet blir såå bra!
 
 
 
 
 
 

Fika är viktigt.

2015-04-09 @ 06:51:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Det är svårt att sitta still när man kommer till torpstugorna, ingen stress dock. Vi brukar få påminna varandra om att det då och då är dags för lite fika, eller vätskeintag, särskilt nu efter den långa hösten och vintern då det riktigt kliar i fingrarna efter att få hugga i med allehanda sysslor.

 

 

 

Gotlandsdrömmar.

2015-04-08 @ 21:45:00 | Postat i: Allmänt, Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)
Ska snart släcka lampan, men fastnar på Hemnet där hjärtat bultar lite extra vid anblicken av de bedårande husen nedan. Gotland, kan man bo där?
 
 
 
 

Årets första Penséer.

2015-04-08 @ 18:25:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)

Det blev som man förstår väldigt tomt när allt granris plockades bort och vad kan väl då vara bättre än att knalla över till närmaste granne som driver handelsträdgård för införskaffa ett par Penséer :)

 

 

 
 
 
 
 

Granris.

2015-04-08 @ 12:17:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)

Igår var det dags att plocka bort granriset i blomlådor och rabatteter, kanske lite tidigt då vårsolen kan gå hårt åt de växter som redan nu letat sig upp, men jag kunde helt enkelt inte hålla mig längre. Allt barr som riset släpper i planteringarna får man dock dras med fram till midsommar, så handskar på alltså.

 

 

 
 

Morfei armar.

2015-04-08 @ 06:10:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (1)

Jag är en extremt morgontrött person. Det har jag alltid varit och som det verkar kommer jag att vara det ända till den långa sömnen. Under hela min uppväxt har mina föräldrar fått tjatat sig torra i munnen för att slita mig ur Morfei armar. När jag beklagade mig om hur trött jag var fick jag alltid svaret att det går över när du passerat tonåren. Jag trodde det i det längsta, men insåg att det inte gällde mig när jag passerat 30-årsåldern.

 

Det är väl bara att gå upp, säger självgoda och osunt hurtfriska människor. Det vet inte vad de talar om. Varje morgon är en fysisk och psykisk plåga och rent ut sagt vedervärdig. Jag kan helt enkelt inte förmå mig att kliva ur sängen utan att snooza ett otal gånger. Det spelar inte någon roll om det bara är en vanlig måndagsmorgon i november eller dagen inför något fantastiskt och roligt. Hur många gånger jag försovit mig trots ett flera väckarklockor och telefonväckning samtidigt vill jag inte tänka på. Jag minns särskilt en gång när jag vaknade av ett djäkla liv utanför fönstret. Förvirrat raglade jag upp för att se en marscherande orkester passera förbi spelandes och slamrandes. Sedan såg jag en lucka i leden och insåg att där skulle jag gått.

 

Familj och nära har insett att jag inte bara är lat utan har det jobbigt på riktigt. Mina arbetskamrater lär sig snabbt att det är meningslöst att tala med före morgonfikat. Nu kan jag faktiskt skärpa till mig och både vara talbar och i tid när det gäller morgonevenemang. Det är bara det att processen dit är lika jobbig varje gång. 

 

Givetvis har jag försökt det mesta för att bli av med problemet. Jag har besökt sjukvården som inte hittar något fel utan säger att jag bara är sådan. Till tröst säger de att jag inte är ensam. Vi är några procent av befolkningen som helt enkelt är svårväckta. Jag har provat ljusa och mörka sovrum, lagt mig i tid och sovit länge. Inköpt otaliga naturpreparat som ska få mig att studsa ur sängen med ett leende på läpparna och omedelbart börja med armar höfte fäst samt djupa knäböj.  Det enda resultatet av dessa tinkturer är mindre slantar i plånboken. Det som är konstigt är att när barnen var små och pep om natten så vaknade jag direkt. Likaså om det är något ovanligt ljud i närheten.

 

Nu är inte allt helt hopplöst. Om får jag vakna av egen maskin så är jag riktigt pigg, oavsett om jag sovit många eller få timmar. Ibland slår jag upp ögonen bara några minuter innan klockan ska ringa och då går det alldeles utmärkt. Det är själva väckningen som är problemet. 

 

Nu undrar man hur soldat Ryman och hans torparkollegor klarade det innan väckarklockan fanns. Korna skulle väl mjölkas tidigt och hönsen släppas ut. Kanske han helt enkelt följde ljuset. När det blev mörkt gick man och la sig för att det var dyrt med ljus och fotogen. När solen gick upp så vaknade man till och började dagen. En rytm som följde årstider, kropp och själ. Framförallt var man ute i stort sett hela den ljusa tiden av dygnet så att man han ta in melatonin alla nödvändiga endorfiner. Dessutom fick kroppen en naturlig träning.

 

Förmodligen är jag naiv torpromantiker, men det lockar att leva så. Det gör det verkligen.

 

/Erik


Planteringstips.

2015-04-07 @ 17:23:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Det växer så det knakar i våra äggskal där vi planterat krasse, gott i magen och dekorativ för ögat. Ett hett tips också om man har små barn hemmavid och vill göda odlingsintresset eftersom det redan efter ett par dygn växer så det knakar :)
 
 
 
 
 
 

Hurra,hurra, hurra!

2015-04-07 @ 08:12:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag fyller Erik år, vi firade honom redan igår dock eftersom Johanna skulle fara tillbaka till Lund på kvällen och inte är hemma idag. En storväst låg i ena paketet och i det andra The Secret Gardener av Elin Unnes men "Dumsnåla Tips För Nygamla Odlare". Storvästen har han önskat sig och talat om i flera år så den var väldigt uppskattad och böcker är alltid välkommet. En bra födelsedag igår alltså även om den egentligen infaller idag :)
 
 
 
 

Annandag Påsk.

2015-04-06 @ 21:05:51 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Kalas i dagarna fyra sätter sina spår och jag börjar känna mig lite trött. Idag var det vi som stod för mat till nära och kära och Erik hade kokat en stor kyklinggryta som vi bjöd på, mumma. Nu väntar vardagar och rutiner igen, men i morgon har vi tagit ledigt så en dag till har vi att bara vara på, bra planering där!
 
 
 
 
 

Frukost.

2015-04-06 @ 08:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det börjar med ett par koppar kaffe där alla ansluter efter hand som man vaknar, sedan läses böcker och tidningar innan den stora frukosten dukas fram där allt finns att välja på och där inget saknas. Detta är Erik och jag bra på även när vi är själva hemma, men det blir ändå mysigare när barnen är här och det uppskattas än mer med fyllda kylskåp och skafferier när man är student tror jag bestämt :)
 
 
 
 
 

Huset fullt.

2015-04-05 @ 21:58:04 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ungar, deras vänner, chips, lite rött och en skål med ostbågar får avsluta denna dag. Ett härligt födelsedagsfirande i Nora med god mat och en gräddtårta med smak av sommar har hunnits med och så en tur till pållen. En höna står och kokar på spisen inför morgondagens middag, lite rött i glaset som nämndes och jag känner mig nöjd, mätt och belåten. I morgon väntar ännu en dag med huset fullt, bäst att ta igen sig lite tills dess :)
 
 
 
 
 

På promenad med Fargo.

2015-04-05 @ 10:17:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Årets påskpromenad med pållen förevigades på bild minsann, lite kallt i vinden fast så snart man kommer lite i lä värmer solen gott. Nu väntar frukost till hungriga barn och vuxna.
 
 
 
 
 
 

Till Nora.

2015-04-05 @ 07:14:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Igår var vi hos Eriks bror och åt gott och idag är det födelsedagsfirande av Eriks mamma i Nora som gäller, kul att träffa släkten och roligt att fira födelsedagar. Snyggingen nedan var ett av de påskpynt som smög sig in härom dagen och är nog min allra första prydnadstupp tror jag bestämt, gjord av gamla plåtburkar, känns bra med återbruk tycker jag.
 
 
 
 

På promenad.

2015-04-04 @ 12:03:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
En skön promenad i det vackra vädret innan lunch med släkt och vänner, skönt att röra på sig lite innan vi sätter oss till bords igen. Det blir mycket mat dagar som dessa, mumma :)
 
 
 
 
 

Glad Påsk!

2015-04-04 @ 06:49:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Påsk är en helg som verkligen har förändrats i både syfte och innehåll. När jag var liten gick varenda unge man ur huse utklädda till påskgummor oavsett vad det var för kön på oss. Det kan man verkligen kalla könsneutralt med tydliga queerpreferenser. Innan man traskade iväg med sin korg, hade dagar ägnats åt att rita påskbrev som krävde oerhört mycket av konstnärlig frihet och fantasi. Sedan skulle dessa bytas mot ett antal godis av olika sort. Vissa hade dålig koll på vad ungar vill ha och återgäldade brevet med ett antal ”kungen av Danmark” vilka är rent ut sagt är äckliga om man är barn. Hemma skulle det pyntas med kycklingar, färgglatt ris och påskkärringar i mängder vilket är konstigt då originalkärringarna brändes på bål, vilket inte alls är något att fira.

 

Ännu en generation tillbaka var påsken en delad upplevelse Långfredagen fick man bara sitta stilla och ha tråkigt. Inte jobba, inte leka inte tala högt och framförallt inte vara glad. Allt var stängt och radion spelade bara sorglig musik. En fasansfull dag om man var barn och ungdom. Inte så kul som vuxen heller. Ännu längre tillbaka hade man säkert fastat en månad innan så man var glåmig och svag mitt i allt elände. Sedan skulle det tas igen och ätas rejält på påskafton. Framförallt ägg då hönorna börjat värpa efter vinterns mörker. Är inte det vad dagens hälsofascister förespråkar? 5:2 diet och LCHF i kombination. Inget nytt under solen alltså. 

 

Nu är inte påsk en kyrklig högtid från början, utan något vi firat sedan urminnes tider. Påsk infaller i stort sett alltid med vårdagjämningen då natt och dag är lika långa. Det är den tid på året allt börjar gro och värmen kommer tillbaka vilket definitivt är något att fira. Något man hade koll på redan under stenåldern. 

 

Själva påsken är från början en judisk tradition som inlemmades i kristendomen efter kyrkomötet i Nicaea år 325. Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. Det krävs en doktorsexamen i avancerad matematik för att räkna ut det. Allt för att göra det mystiskt.

 

Börjar man titta närmare på när våra nuvarande högtider infaller så har de allra flesta samband med förändringar av ljus och natur. Jul, midsommar, påsk och halloween är bara några av dem. Det var ett smart drag av kristendomen att placera ”sina” högtider på samma tid som de gamla, vilka firats i årtusenden. En marknadsföringsstrategi som är väl beprövad när man vill ta över och skaffa sig makt. Jul är en fest som är belagt ända från Järnåldern. Det är långt före kristendomen och förmodligen festades det vid den tiden ännu lägre tillbaka i forntiden.

 

Numer tar vi det lite lugnt på påsk. Inte pyntas det nämnvärt och jag har slutat gå runt utklädd till kärring med korg. Grannarna skulle titta misstänksamt på mig och ringa polisen om jag lämnat fram en kolorerad utskrift från kopiatorn och propsat på att få några ”kungen av Danmark” i ersättning. Karameller jag i vuxen ålder tycker är goda. 

 

/Erik


Långfredag.

2015-04-03 @ 20:59:35 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Oj, vilken härlig dag, massor av mat, en skön promenad och en ridtur med pållen i solnedgången, härligt! Annars har det inte hänt så mycket, tempot har varit otroligt långsamt, men lite påskpynt har i sista minuten smugit sig in lite här och var, inte så färgglatt dock, men rart ändå.
 
 
 
 
 
 
 

Blåsippor.

2015-04-03 @ 06:44:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)

I ett stort buskage stod de och vippade i takt med vinden, tur för mig att jag just där gick lite långsammare annars hade jag missat dem helt.

 

 

 
 
 

Skärtorsdag.

2015-04-02 @ 12:24:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Ikväll kommer Johanna hem för att fira Påsk och igår anlände ju Lovisa, äntligen fylls hemmet på med ungar! Planen är att umgås med barn, släkt och vänner så mycket det bara går under ledigheten och så hoppas vi hinna snickra lite i torpet förstås.

 

 
 
 

Påskpynt.

2015-04-02 @ 06:33:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Igår kom yngsta dottern hem och då slog det mig att vi inte har påskpyntat och så kan man kanske ha det när man bara är två vuxna som knappt är hemma om dagarna, men när hemmet fylls på av barn (även om de är stora idag) så krävs en uppryckning, omedelbums! Inga färgglada fjädrar dock som nedan utan lite mer av det naturliga slaget eller så skulle man kanske skulle slå till på lite färg trots allt, hmmm :)
 
 
 
 
 
 
 Vacker Tibast på bilden ovan, dock giftig som få.
 
 
 
 

1 April.

2015-04-01 @ 12:24:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag är det inte helt lätt att urskilja vad som är aprilskämt och inte, vissa är dock uppenbara, som att vattnet runt slottet skall tömmas i sommar då vi fått besök av den fruktade Dvärgmalen eller att Skansen haft elavbrott i natt vilket innebär att över 130 djur springer fritt i Stockholmsområdet. Andra är dock mer diffusa, tex att trängselkamerorna skall fånga fartsyndare, detta skulle ju kunna vara sant, men kanske ändå inte. De skämt som är bäst är helt klart de som inte är så uppenbara. Tänk om vattnet runt slottet nu ska tömmas jisses vad jag kommer att få äta upp detta då...Nu väntar dock lunch och därefter en promenad, ska försöka att inte bli lurad om det nu går :)
 
 
 
 

Kaffekvarnen.

2015-04-01 @ 06:26:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jo, den fungerade, kanske mals bönorna lite grövre då den är avsedd för kokkaffe, men smaken blev densamma som när vi använder den elektriska kvarnen. Blir bra i torpet när vi snickrat färdigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0