Gott slut och Gott nytt!

2015-12-31 @ 11:54:16 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ska snart ta tag i dagen då vi till kvällen får besök av både tvåbenta och fyrbenta. Erik har precis förberett efterrätten och själv ska jag snart krypa ur mysdressen. En nyårsafton som startat i långsamt tempo med många koppar kaffe och en bra bok, ett väldigt gott slut på ett mycket bra år med andra ord!
 
 
 

Nytta med nöje.

2015-12-30 @ 09:34:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Vi eldar gammalt skräp som flitigt samlats på hög under året som gått och passar samtidigt på att sörpla i oss kaffe med vispad grädde när svärfar tittar förbi, även det sista julgodiset slinker ner när vi värmer oss framför brasan. Erik passar också på att höja upp den nedersta hyllan i snickarboden så att vi får plats med ett köksskåp vi fått till skänks. Nytta med nöje alltså under gårdagen, vad som sker idag har vi inte bestämt än, men en torptur blir det absolut :)
 
 

Tallrikshylla.

2015-12-29 @ 09:36:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jo, men visst fick jag upp farten genom att jobba en stund i går och den tallrikshylla som jag klurat på under en tid är nu både ihopsatt, målad och klar för att hängas upp på väggen. Det fungerar faktiskt alldeles ypperligt att hålla till i snickarboden trots minusgrader utomhus och den lilla värmefläkt som vi har jobbar på förvånansvärt bra, att Erik också hittade innanfönster i höstas som sattes upp bidrar givetvis också till att värmen inte lika lätt smiter ut.
 
 
 

Måndag.

2015-12-28 @ 09:41:33 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Smög iväg till jobbet tidigt i morse och höll på att drutta på rumpan ett flertal gånger då det snöat något kopiöst mycket ute i natt och därtill blivit väldigt halt, galet vackert dock med en sovande stad i full vinterskrud. Nu väntar frukost med tända ljus vilket är något som näst intill överkonsumeras hemma hos oss i detta nu, ljus alltså, inte frukostar :) 
 
 
 

Undertempo.

2015-12-27 @ 21:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Kroppen har som rubriken ovan skvallrar om hamnat i något slags konstigt undertempo, i morgon väntar dock några timmars jobb så förhoppningsvis får jag upp lite fart igen för det finns onekligen saker som behöver göras. Skulle tex vilja ha en tallrikshylla för alla kokböcker i köket, men inte hittat någon i de mått jag söker varför jag nu planerar att snickra en egen, vi får se hur det går, kanske landar det i att jag köper en till slut i alla fall eller två då den ska vara redigt tilltagen i storlek. Annars händer det som sagt inte så mycket, en ny fågelautomat avsedd för jordnötter har införskaffats och vi har bunkrat upp rejält med mat till småfåglarna för har det inte gått åt tidigare så lär det göra det nu med all snö som fallit. Tänk att vi fick lite vitt på backen till slut om än några dagar för sent :)
 
 
 
 
 
 

Annandagen.

2015-12-26 @ 07:31:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi myser runt i raggsockor och löst sittande kläder, tänder ljus, läser och bara är. Idag ska vi dock ta en tur till mor i Kumla för lite mer mat, det har ryktats om kalkon, mumma!
 
 
 
 

Pyssel.

2015-12-25 @ 20:22:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Innan julmaten igår pysslades det med nejlikor och apelsiner som blev så fina att de senare på dagen inte fick skalas till ris á alla maltan. Det gjorde dock inget då de flesta i vår familj endast vill åt grynen, vaniljsockret och grädden :)
 
 
 
 

Julafton.

2015-12-24 @ 23:19:13 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Mat i överflöd, väldigt lagom med presenter, en ståtlig gran och glada barn. En bra julafton lider mot sitt slut och det börjas göra natt i soffor och sängar. Även hästarna har fått sina juläpplen, Fargo får ju i och för sig äpplen varje dag, men i kväll fick han extra många. Kan tilläggas att den smaksatta snapsen var magiskt god, tål att göras fler gånger alltså. God Jul på er alla!
 
 
 

Dan före dopparedan.

2015-12-23 @ 23:11:41 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Erik har precis lackat paket, själv har jag kokat knäck och ischoklad med daim som nu står på kylning för att njutas av i morgon. Dagen har gått i ett utan att för den skull vara det minsta stressad, laxen är kokad, köttbullarna rullade, jansson är klar och den inlagda sillen gottar sig i vackra glasburkar. Till och med den smaksatta snapsen har silats och fyllts på buteljer. Så vi har koll. Tror vi i alla fall.
 
 
 

Att blanda lite julgott.

2015-12-23 @ 07:34:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

En snaps till julmaten är blandad och står nu på vänt för att citron och rosmarin ska avge arom i lagom mängd. Vi är dåliga på att smaksätta egen snaps och dricker också väldigt sällan densamma, men ibland kan det vara trevlig att sätta sin egen prägel på både mat som dryck. Vi fyndade även en vacker gammal glasflaska på Myrorna härom sistens som sedan den färdiga drycken ska hällas på och jag skulle ljuga om jag inte sa att det mest är för den fina buteljen som blandningen iordningställs. Men först får den bida sin tid i en vanlig glasburk.

 

 

 
 

Dan före dan före dopparedan...

2015-12-22 @ 07:48:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Tassade upp så ljudlöst jag bara kunde i morse för att inte väcka någon. Skor i drivor, hatthyllans krokar fyllda av färgglada jackor och kylskåpet är proppat med mjölk och grädde, det märks att det närmar sig storhelg på mer än ett sätt. Själv jobbar jag dock idag medan de andra har ledigt, men i morgon ska även jag gå all in med pynt, pyssel och raggsocksmys :)
 
 
 

Göteborg.

2015-12-21 @ 06:57:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Då det inte blev några foton inlagda från vår Göteborgstripp igår kompenserar jag med ett bildregn idag. Vi bodde mitt på Avenyn, ett stenkast från Liseberg dit vi gick så snart det blivit mörkt. Visst var det fullt med folk vart än man tittade men absolut ingen trängsel utan mest flanerande par och glada barnfamiljer. Ett besök i gamla Haga och en promenad längs Magasinsgatan med alla hippa vintage- och inredningsbutiker var givetvis också ett måste, men inte en endaste liten pinal inhandlades, bara fönstershopping alltså. Väl hemma igen har granen hämtats och det planeras för godisbak och inläggning av sill, själv föreslog jag en variant med fetaost för den sistnämnda, men Erik såg skeptisk ut så vi får se :)
 
 
 

Att åldras med stil.

2015-12-19 @ 08:32:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (1)

Jag har nu vuxit till mig och anskaffat skägg. Nu är det inget stort och yvigt som man kan värma en hel skolklass i, utan ett litet glest på haktippen samt där tillhörande mustasch. Det är första gången jag låtit det växa förbi det som kan kallas pubertetsmossa och verkligen se om det kan bli något.

 

Själv är jag rätt nöjd med det lilla som blev och känner mig lite chic och så. Inger har nickat i bifall så det får hänga i över jul. Jag har även införskaffat en snygg rock och börjat bära kavaj dagligdags. På prat om rocken så är den tidernas kap. Då fritidstorpar’n understundom bär frack, vill man ju dölja pingvinstjärten när man transporterar sig. Hittills har jag haft min gamla rock med skinnkrage från 80-talet när så behövts.  Den har klätt och värmt mig vid otal till fällen och skulle kunna berätta en hel del skabrösa episoder från fritidstorpar’ns ungdom. Dock bör dessa historier få träda in i glömskans hall och en barmhärtighetens slöja skyla ingången. 

 

Varje gång den fina gamla trotjänaren plockats fram att skyla fracken, har Inger protesterat högljutt över hur ful och urmodig den ser ut. Hon har till och med hotat att slänga den vid lämpligt tillfälle. För att rädda detta minne från förr har jag alltså varit tvungen att se mig om efter någon ny rock. 

 

Uppdraget var inte lätt då de flesta jag hittat varit antingen för korta har fel färg eller är av sådant snitt att de enda som kan tänka sig köpa dem är sångare i en manskör med medelålder på 93 år.

 

De exemplar som fallit mig i smaken har visat sig så hutlöst dyra att det över huvud taget inte kommit på fråga oavsett hur snygga de är. Nu visade det sig att undrens tid inte är förbi. Som trogna bloggläsare noterat har Inger och jag en fäbless gällande andra hand och begagnat. Så vid ett besök i huvudstaden här om sistens slank vi av en händelse in på Röda korsets utförsäljningsställe för saker med ”patina” och ”karaktär”. 

 

Efter en stunds strosande hamnade jag vid rockavdelningen och sög tag i ett exemplar som i alla fal på håll sett intressant ut. Vid närmare betraktelse insåg jag att den var av god kvalitet då märket i den har namn av ett stort randigt kattdjur. Den åkte således på för provning och kan ni tänka er, den satt som skräddarsydd! En för mig okänd dam utbrast i superlativ om färg och form samt att kombinationen med mig i var oslagbar. Här dök Inger upp och anslöt sig i lovsången.  Jag bröstade upp mig och stegade fram och tillbaka framför spegeln som en påfågel.

 

Nu inspekterades prislappen och för den hissnande summan av 149 kronor blev rocken min.

 

Så numer spatserar jag till jobbet i skägg och rock och känner mig inne. Har till och med skaffat en färgglatt matchande halsduk som pricken över i. Passeras ett speglande skyltfönster slängs ett getöga däri och gubben inser att några år till har han i manegen.

 

//Erik.


Julbord.

2015-12-18 @ 08:32:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Igår intogs årets julbord med jobbet på Makeriet och under tiden vi mumsade korvar och jansson till den grad att vi nästan skämdes spelade Lerbäcks Teater en fantastisk julsaga. Riktigt bra arrangerat! Så av förklarliga skäl har jag  placerat mig lite lätt tillbakalutad i passagerarsätet idag när vi styr söderut mot Göteborg, kvicknar nog snart till, men just nu känns en tupplur väldigt lockande.
 
 
 
 Bild lånad från makeriet.

Kläder av och kläder på..

2015-12-17 @ 06:32:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Han väl knappt nämna att det blivit kyligare ute förens det slog om och blev milt, skönt dock när man som jag cyklar till jobbet och slipper kalla öron och frusna kinder. Knasigt blir det dessvärre med kläder då jag inte har koll på vilken temperatur som råder, så långkalsonger och extratröjor krängs på av bara farten som sedan resulterar i kroppsligt värmeslag väl framme på jobbet. I morse var det till och med några som vid ett rödljus klev åt sidan för att plocka av sig några lager, så det är uppenbarligen fler som misslyckas bedöma vädret ute. Med ovan nämnt slår det mig att vi inte har någon utomhustermometer hemma vilket måste införskaffas å det snaraste för att komma till bukt med överhettningsproblemet :)
 
 
 
 

Jul på Liseberg.

2015-12-16 @ 06:29:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Jo, men visst har det blivit lite kallare ute och även om snön fortfarande lyser med sin frånvaro så känns det ju bra mycket vintrigare med vacker rimfrost på rutorna. Julstämningen är annars som bekant på topp och för att säkerställa att den inte mattas av tar vi en tur till Liseberg på fredag vilket gör mig både sentimental och nostalgisk då det var i Göteborg jag växte upp. Har dock endast en gång besökt nöjesfältet vid denna tidpunkt på året och jag minns det som galet vackert, men istället för den obligatoriska glassen som brukar inmundigas vid sommarbesöket ser jag fram emot varm glögg och pepparkakor :)

 
 
 

Låt mig presentera Olof!

2015-12-15 @ 06:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)

Jo, det är faktiskt så han heter, som en kär gammal vän. En sprallig, nyfiken och tuff liten spjuver på ständigt nya upptåg för att utforska världen och alla konstigheter däri. En lurvig hårboll som sprang rakt in i hjärtat för att ta plats bredvid barnen, Erik och Fargo, tänk att man kan bli så galet förälskad i en fyrbent liten kisse vid namn Olof. Det är inte vår dock utan yngsta dotterns, men kanske, har vi fått förvarning om, så följer han med hem till Örebro och firar jul vilket vi med spänning ser fram emot!

 

Att öva.

2015-12-14 @ 06:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag trevar mig fram och famlar i blindo men försöker så gott jag kan och har bestämt mig för att det är gott nog. För nu i alla fall. Dock är jag otroligt otålig och blir i min iver att lära mig allt om fotografins hemlighet också väldigt vetgirig och visst kan man läsa sig till väldigt mycket, men till sist handlar det ändå om att stå bakom kameran, att se tillfället och samtidigt lyckas med konststycket att fånga det ultimata ljuset. Igår fick jag öva på en liten kille vid namn Arvid, så galet svårt, men också så himla tokroligt och det är precis detta som krävs, öva, öva, öva, det finns inga genvägar. Så stort tack Camilla för att du tog dig tid och lånade ut din fina lille kille en stund till mig och mina knasiga upptåg!
 
 

Lucia.

2015-12-13 @ 10:30:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Jag har lusläst nätet i hopp om att få se ett luciatåg på morgonkvisten, men antingen så var det kröning i går kväll eller så är det i eftermiddag som gäller. Får avvakta och se vad vi lyckas klämma in då jag idag efter lunch ska fotografera en lite bebis, mys på hög nivå alltså. Julen är annars officiellt invigd då det i veckan spelades traditionsenlig julvesper i Nikolaikyrkan med Hemvärnets musikkår Gulsmedshyttan, så var känslan inför tomtar och gran lite haltande innan (mest på grund av utebliven snö) så är den definitivt på plats nu!

 
 
 

Härliga mörka dagar.

2015-12-11 @ 06:54:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vissa dagar spenderas i total avsaknad av ljus  och även om jag försöker ta en liten promenad på lunchen så känns det som om solen och dagen ännu inte grytt, härligt! För just så känner jag, det är jag och mörkret i symbios för då de flesta är trötta och längtar efter våren vill jag bara stanna tiden och njuta av lugnet som dunkla dagar medför.
 
 
 
 

Bara murstocken kvar.

2015-12-10 @ 06:59:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Allt som gått att ta tillvara har sparats och magasinerats. Fascinerande att se ett hus plockas ner bit för bit till dess att bara murstocken finns kvar och vad stor denna plötsligt blir när allt är borta. Nu ska här beredas plats för en ny bostad, dock inte vår, men på håll från våra små stugor en bit bort kommer resan ändå att följas och vi gläds med familjen som här kommer att skapa ett nytt hem.
 
 
 
 
 
 

Förrådsfunderingar.

2015-12-09 @ 06:29:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (1)

Förra veckan gjordes en heroisk insats som kommer att samla pluspoäng hos Inger under lång tid framöver. Yngsta dottern som studerar på annan ort, har skaffat sig pojkvän. Efter att han passerat genom föräldrakooperativets nålsöga och godkänts, ska de nu flytta ihop. Det innebär att det blir en hel del möbler över som givetvis ska härbärgeras av föräldrarna. Som tur är hyr vi sedan många år ett förråd på drygt tjugo kvadratmeter för överblivet bohag. 

 

Nu har hela släkten insett att ett förråd för ditt och datt i, inte är så dumt. Till det kommer att varenda gång man ska ner med egna och andras saker, har det i de flesta fall föregåtts av en hel dags släpande och körande. Det resulterar i att orken tryter när något ska ställas av för slutförvaring. Alltså har man bara slängt in det, släckt lyset och resonerat att det tar vi en annan dag.

 

Jag insåg att här krävs åtgärder om något större än en av dottern soffkuddar ska kunna härbärgeras. Det var med bävan jag stack nyckeln i låset och slog upp dörren för att titta in. Förresten titta in är för mycket sagt då jag stirrade rakt in i en vägg av bråte på en armslängds avstånd. Jag var väl förberedd och hade lämnat mitt nummer till Missing People ifall jag skulle försvinna i ett ras eller så. Alltså skred jag glatt till verket. 

 

När jag var liten och man följde med till banken, kunde man ibland få någon liten grej att sysselsätta sig med. Ofta var det små plattor med brickor i, vilka kunde skjutas åt olika håll. Brickorna hade nummer och de skulle placeras i ordning. Nu fick man skjuta runt dessa nummer fram och tillbaka en stund för att få rätt siffror bredvid varandra. Fullständigt meningslöst, men gav förströelse en stund.

 

Jag var tvungen att använda samma taktik i förrådet för att långsamt arbeta mig inåt. Flytta fram, ställa åt sidan, plocka om och skjuta tillbaka. Efter en timme hade en kvadratmeter fri yta på golvet uppstått och fritidstorpar’n var tvungen att pusta en stund.

 

Han skänkte som ofta en tanke till Ryman. I en stuga inte större än förrådet skulle fru, Ryman och säkert en hel hög med ungar leva. De fick göra liknande konststycke varje kväll då de skulle gå och lägga sig. Plocka fram madrasser skjuta ut liggsoffor och annat för att få plats för att på morgonen plocka tillbaka allt. Om de haft lika mycket bröt i sitt lilla torp, som vi har i hemmen idag, hade det aldrig gått. Det mesta vi belamrar våra pörten med, är bara där för sin egen skull och fyller ingen som helst nytta. 

 

Förrådet har nu ordningsklass ett, och kan svälja ett par kubik till av allsköns attiraljer. Det mesta stannar där tills det blir arvskifte, och mycket lite utplockas för att skänkas eller säljas till någon annans nytta. Förmodligen kommer mycket att slängas. 

 

Vilken märklig tid vi lever i.

 

//Erik


Granen klädd och klar.

2015-12-08 @ 06:23:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
När Erik tog en tur till Stockholm härom dagen passade jag på att klä granen, den lilla som står i köket. Något annat är inte tänkbart utan ska helst ske på kvällen innan självaste julafton, men ett litet träd har jag alltså smugit in och pyntat :)
 
 
 

Bo Kaspers Orkester - Vilka fantastiska musiker!

2015-12-07 @ 06:39:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jo, färden över närkeslätten för att hämta mor och svärfar gick bra, inga träd över vägarna trots att furorna står tätt intill, det tackar vi för. Konserten med Bo Kaspers Orkester under gårdagskvällen gav oss alla gåshud, det är så kroppen reagerar när något är riktigt bra, när musik går rätt in i själ och hjärta, svårt att beskriva, måste upplevas! Väl hemma hade jag alldeles för svårt att somna efter alla intryck så idag kommer det krävas en och annan kopp kaffe för att pigga på hjärnkontoret, men det är det värt :)
 
 
 
Bild lånad från Ticnet.

Storm.

2015-12-06 @ 14:16:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Det har väl knappast undgått någon att de blåser ute och idag är både julmarknaden i Nora och Wadköping inställda samt O Helga Natt, tråkigt för alla inblandade men en stor eloge till de som beslutar om säkerheten och avblåser allt när man ser att det också är mycket som kan gå på tok om styrkan i vindarna tilltar. Själv sitter jag inne och kurar med en kopp kaffe och lyssnar på Svensktoppen och senare i kväll väntar Bo Kaspers Orkester i nya Konserthuset med svärfar och mor. Har lovat att agera taxi och håller tummarna för att nerblåsta träd plockats bort och att inga nya har fälls över vägarna :)
 
 
 
 

Julfest.

2015-12-05 @ 07:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Erik fick det prestigefyllda uppdraget att vara tomte på årets julfest med jobbet igår och hade fått låna kläder av en vän som arbetar på Länsteatern, så galet bra kostymering med lösmage och allt, önskar jag hade kunnat vara där och bevittna det hela! Så av förklarliga skäl med sviterna efter en rolig tillställning har vi endast klämt in en aktivitet idag som består i att mata fåglarna, därefter väntar i och för sig en spelning med Hemvärnets musikkår Guldsmedshyttan, men till dess har förhoppningsvis gårdagens tomte piggnat till. Själv ska jag plocka in några av de färger som naturen bjuder på för att höja julstämningen lite :)
 
 
 

Våra vilda grannar.

2015-12-04 @ 06:43:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi har börjat mata fåglarna med solrosfrön och talgbollar, väldigt populärt! Även smällbären bakom gäststugan uppskattas av såväl bofink och koltrast som talgoxe och grönfink vilka nu har en festmåltid serverad fram till dess att snön smält bort och solen tittar fram :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Enbär.

2015-12-03 @ 06:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
De plockades i all hast under helgen som gick och ligger fortfarande kvar i jackfickan och skramlar, vissa saker glöms bort helt och slutförs inte, medans andra påhitt blir klara i ett nafs. Enbären hör förmodligen till gruppen som förträngs i minnet, men de torkar troligtvis lika bra i fickan som någon annanstans och det är ju ändå det som är meningen :)
 
 
 
 
 

Den sista bastionen.

2015-12-02 @ 06:59:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Jag har nu inmutat ett område och kommer att försvara det till sista blodsdroppen. Våra kökslådor har varit ett sorgebarn för mig. Man har öppnat dem för att finna allt huller om buller. Stora och små skedar, olika typer av gafflar, konservöppnare och andra attiraljer i en salig röra. Tafatta försök att organisera eländet har gjorts, men dessa små ljus av civilisation i kaosets stora mörker, fann inget gehör hos Inger som gladeligen släpper ner saker var som helst, bara de inte syns.

 

Vi är ense om det mesta och diskuterar igenom sådant där vi har olika åsikter. Det fungerar mycket bra i de allra flesta fall och vi kommer ofta fram till gemensamma och acceptabla lösningar. Utom när det gäller inre och yttre ordning. För mig gör det inget om det ligger framme lite kläder eller om en eller annan dammråtta försiktigt kikar fram. Däremot vill jag ha ordning i skåp och lådor. Där ligger kläder vikta i färg och skruvar hamnar på rätt plats. Inger å sin sida klarar inte av om det ser det minsta stökigt ut och dammråttorna har sökt om hjälp hos Naturskyddsföreningen då de är på utrotningens rand. Inne i skåp och lådor där saker inte syns är det en annan ordning, eller rättare sagt, absolut ingen ordning alls.

 

Jag dristade mig till och med att städa Ingers garderob då jag tyckte det gått för långt. Jag vet inte om hon blev glad eller tacksam, för reaktionen på kläder upphängda på galgar och alla andra plagg prydligt samlade med sina gelikar blev, -Vad har du gjort!?

 

Åter till kökslådorna. Ett större varuhus i inredningsbranschen besöktes och där låg de, kökslådeinsatserna i trä. Fritidstorpar’n högg ett antal i ren fröjd och höll dem mot kroppen i ett stadigt prematurgrepp. Inger nickade glatt i bifall då hon inte förstod vad som var på väg att hända. Väl hemkomna sattes lådstädning och sortering igång och efter en stund var fritidstorpar’n extremt nöjd med resultatet. Saker låg på sin plats i ändamålssyfte, storlek och form. Med en rysning över ryggen i ren njutning öppnar jag nu lådorna och tar upp eller lägger i köksverktyg. 

 

Nu gäller det bara att bevaka denna sista bastion av intern ordning med en höks uppmärksamhet. Då Inger ska lägga något i lådorna hänger jag över ryggen på henne så hon blir smått nervös. Med en matlagningsgaffel i handen tittar hon osäkert på mig och måttar försiktigt mot något av facken för att se om hon är på rätt väg. Antingen nickar jag nådigt eller spänner ögonen i henne och pekar mot rätt förvaringsplats.

 

Jag kommer att få betala för detta då hon kommer att hämnas på mig i sin domän, den yttre ordningen. Det är väl inte mer än rätt att jag får skåplägga egna pinaler samt puffa kuddar enligt Ingers regler. På så vis förbättras ju totalstandarden på ordning i lägenheten. 

 

Det finns planer på att rycka fram och tillskansa mig ytterligare områden. Närmast ligger vant- och mösslådorna i hallen för att så småningom erövra städskåpet. Jag och en av de sista dammråttorna lägger konspiratoriskt viskande upp taktik om det ska ske nu eller efter jul. 

 

//Erik.


Uppätna lussekatter och stundande pepparkaksbak.

2015-12-01 @ 06:04:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Första omgången lussekatter är redan bakade och uppätna, men pepparkaksdegen ligger kvar i kylskåpet helt orörd. Just pepparkakor är ju lite av ett evighetspyssel kan jag tycka, ska dock ta mig i kragen till helgen och grädda ett par plåtar till kommande fikastunder, men också ett gäng till dekoration och om jag själv får välja så tycker jag nog att de sistnämnda är roligast att göra.

 

 
 
 
 

RSS 2.0