Hindersmässa.

2015-01-30 @ 06:43:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Sockervadd, kanderad äpplen, brända mandlar och glada barn, det är Hindersmässa i stan. Har bestämt mig för att inte köpa något fårskinn i år, marknaden slutar dock inte förens i morgon, så vi får se hur det går med det beslutet...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torpdrömmar av Lena Katarina Swanberg.

2015-01-29 @ 07:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Återkommer allt som oftast till denna enkla och anspråkslösa bok, den ser inte mycket ut för världen och det var av en ren slump jag fann den på biblioteket för flera år sedan. Vissa böcker biter sig dock fast i både själ och hjärta och värmer långt mycket bättre än alla raggsockor i världen. Torpdrömmar är en sådan bok. Läs den.
 
 
 
 

Wadköping.

2015-01-28 @ 06:32:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Tog en promenad ner till Diversehandeln i Wadköping igår för att se om de mot förmodan hade lite kvarglömt lussethe i gömmorna, de hade de inte, attans också! Får bli ett besök på Tehuset idag istället där vi hoppas på bättre tur!
 
 
 
 

Snart är det dags!

2015-01-27 @ 07:36:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
I redskapsboden ligger fröpinnarna i skön vintervila, men inte så länge till. Det är med andra ord hög tid att beställa hem fröer från Runåbergs och kanske börja förgro lite hemma i stans köksfönster. I höstas grävde vi ju ut landet till det dubbla och vände ner rikligt med brunnen gödsel så förväntningarna på årets skörd är minst sagt stor :)
 
 
 
 

Fågelmat.

2015-01-26 @ 12:40:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Det var helt tomt på solrosfrö i automaterna när vi kom ut till stugorna i lördags, kärven var också länsad, men talgbollar fanns det kvar. Nu är allt påfyllt igen, dock hade jag glömt att köpa osaltat smör som de tycker så mycket om, fast å andra sidan har de ju en riktig svål att kalasa på :)
 
Vem eller vilka som smaskat i sig fröblandningen i pepparkaksformarna förtäljer inte historien, kanske har den  trillat ut och ligger begraven under snömassorna, vem vet...
 
 
 
 
 

Linköping.

2015-01-25 @ 09:14:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi hjälper yngsta dottern att flytta, vilket innebär att dagen spenderas springandes i trappor. En bra syssla dock med tanke på gårdagens intag av semlor!
 
 
 
 

Semlor.

2015-01-24 @ 19:05:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (2)
I dag har det inte blivit så mycket gjort, tog en tur till torpstugorna för att friska upp minnet om hur våra lister ser ut runt alla fönster, detta blev ju så mycket intressantare nu i och med inköpet av profilkammen. Lite torpfika blev det också, kanske det mest viktiga faktiskt och nästan ett obligatoriskt torpnöje :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lunchpromenad.

2015-01-23 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Tog en uppfriskande promenad runt slottet på lunchen och förundras av som så många andra hur sagolik världen ter sig med lite snö och en gnutta sol, vackert är bara förnamnet!
 
 
 
 

Profilkam.

2015-01-23 @ 07:55:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Kan väl erkänna att jag inte är så värst intresserad av verktyg, men vårt senaste inköp imponerar stort. Metallpinnar i en lång rad som trycks mot den profil man vill avbilda och vips så har man ett mönster att rita av, nästan som ett trolleri faktiskt. Förhoppningen är att vi ska kunna återskapa gamla lister som redan i dag finns i torpet och byta ut de från 80-talet som smugit sig in.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kloka Hem.

2015-01-22 @ 18:55:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Jag har hittat en ny favorittidning och den finns att låna på Biblioteket, vilken lycka! Lantliv, Norska Vakre och Gård & Torp i all ära men den här upplagan bjuder på mer tankeverksamhet. Senaste tidningen innehöll tex reportage om ekokök bortom trender och renoveringshysteri, plastbantning, miljösmarta hus och självhushållning, mycket tänkvärda texter. Sen finns ju också som i de flesta andra tidningar "hemma hos reportage" om tex Sakletaren som förverkligade sin Villa Villekulla-dröm, vilket är en helt underbar historia. Tummen upp för denna lektyr med andra ord!!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natttankar.

2015-01-22 @ 06:45:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Det är egentligen inte så stor skillnad mellan en gnu, siklöja eller närking. Denna och fler egendomliga slutledningar kan komma till mig om natten när jag har svårt att sova. I mitt huvud hoppar det för det mesta runt alla möjliga och omöjliga tankar. Normalt sett kan jag hålla dem på avstånd, men om natten när inget annat kräver min uppmärksamhet får de fritt spelrum. Det är sällan obehagliga tankar, utan mest funderingar på saker och ting.

 

Vad menar jag nu med gnun och närkingen?  Jo, så här tänker jag. Vi är alla beroende av fler av samma sort. Utan hjälp av varandra skulle vi blivit utrotade eller tynat bort för länge sedan. Gnun och siklöjan behöver sin flock eller sitt stim för att skydda varandra. Närkingen behöver sina närkingar och gemenskap för att överleva.

 

Vi måste helt enkelt hålla ihop. Utan att tillsammans skapa ett samhälle eller grupp finns ingen som tar hand om dig när du är sjuk, ser till att du får mat, håller hemskheter på avstånd och så vidare. Det är det vi kallar samhällsgemenskap och är grunden till att vi byggt byar och städer. Sedan finns det de av oss som bor i olika länder eller andra delar av Närke. Det är också bra, så vi kan dra nytta av varandra och utbyta erfarenheter när vi träffas.

 

Möts inte olika grupper av människor så stagnerar vi och försvinner så småningom. Det är även av naturen nödvändigt att träffa lite andra då och då, inte minst för genernas skull. Det blir lite knepigt i längden annars och krångligt att rulla tummarna om man har fler än två att välja på.

 

Nu finns det ju tyvärr människor som inte gillar andra än sina egna, hur korkat det nu än är. De förstår inte att det är bra med lite olika folk för deras egen fortlevnad. Det finns även de som drar det hela ett steg längre. 

 

De är inte nöjda med att man tillsammans kommer fram till hur gruppen/folket ska handla för att må bra. Nej, de vill att alla ska göra som just de säger.  Det kan ta sig utryck på många sätt. Vissa har ett par kompisar som är stora, starka och inte så smarta. I utbyte mot till exempel kalops (vem gör inte nästan vad som helst för lite kalops), kommer de och bankar dig gul och blå om man inte gör som man blir tillsagd. 

 

Andra skriver en bok med lite allmänna visdomsord, bra storys och annat hittepå. Gör du inte som det står i boken kommer Heffaklumpen och tar dig, och det kan ju kännas oroväckande. Nu finns det ju inga direkta bevis för att Heffaklumpen finns, men man kan ju inte vara säker.  Den värsta sorten kombinerar sina stora starka inte så smarta kompisar med boken och då kan det bli riktigt otrevligt.

 

Vi som förstår att man ska hålla ihop och säga -hej, hej, hur är läget? till andra, borde gå ihop och skicka iväg de där otrevliga människorna till skogen. Där kan de få sitta på en stubbe några år eller så och fundera lite över livet. Då inser de nog att det är rätt trevligt att ha lite olika folk omkring sig som man kan ta en öl och diskutera natttankar med.

 

/Erik


Tavlor.

2015-01-21 @ 07:14:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Jag har av någon outgrundlig anledning börjat släpa hem främlingar i tid och otid, förra gången var det en skolklass i en väldigt vacker ram och denna gång fick en utseendemässigt snäll herre följa med hem. Det var väl egentligen inte mannen i sig som jag fastnade för utan det vackra glaset som skyddar hans porträtt. Tanken var att han skulle bevaras bakom ett annat motiv, men jag har inte hjärta att gömma honom så han får vara kvar. Knasigt, jag vet.
 
 
 
 
 

Högsjö, kan man bo där?

2015-01-20 @ 18:41:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Alltså, jag vet att Högsjö ligger lika långt bort som Ingelshyttan, men ändå....
 
 
 
 
 
Bilder lånade från Hemnet.
 

Kuddar.

2015-01-20 @ 07:03:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Det här med att man bara kan ha ett visst antal kuddar i en soffa förstår jag inte alls. Därför flyttade förra veckan ytterligare 3st fluffiga skapelser hem till oss och denna gång med lite paljetter på, inte alls så sköna att ligga på kanske, men ack så fina. Kände att jag behövde få in lite flärd under denna annars så gråa januarimånad och när en av stans fina inredningsbutiker har utförsäljning måste man ju passa på, eller hur ;)
 
 
 
 

En riktig hästhelg.

2015-01-19 @ 07:13:00 | Postat i: Allmänt, Fargo
Kommentarer (1)
Det har ju som bekant tränats med Fargobus i helgen och jag har ont i hela kroppen! Punkteringen på Eriks bil ska lagas i dag och eftersom jag har haft Subarun att dra transport med så har helgens torptur uteblivit. Inte särskilt ofta som detta sker så lite konstigt känns det allt...
 
 
 

Visningen på det vackra huset i Ingelshyttan var i lördags, men vi bestämde oss för att inte åka dit, det ligger trots allt väldigt avsides. Tänk om det ändå legat i en gammal bondby, då hade jag nog struntat och gett blanka fanken i avståndet :)

 Träningshelg.

2015-01-17 @ 18:57:00 | Postat i: Allmänt, Fargo
Kommentarer (0)
Pållen och jag är på Wittvång och tränar för Sonny Elfvin hela helgen, vi har precis kommit hem och jag undrar hur jag över huvud taget ska ta mig ur sängen för ett nytt pass i morgon bitti då träningsvärken redan nu börjar ge sig till känna. Erik hade planerat en tur till torpet för att mäta lite i köket men fick punktering på bilen, så trist, sånt som händer dock.
 

 Projekt på gång.

2015-01-16 @ 06:35:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det började med att vi förra våren tog fram den vackra pärlsponten i torpets kök- och halltak, sedan målades väggarna med äggoljetempera och nu är det kanske dags för ett nytt projekt. Erik är på gång och vill byta den "otorpiga" lamnatskiva som agerar köksbänk till en mer tidsenlig i trä och därefter sätta bred pärlspont på väggarna. Själv är jag är sugen på att se vad som finns under de ocharmiga takplattorna i stora rummet. Det verkar med andra ord bli en vår full av snickeri och målararbete :)
 
Nedan syns pärlsponten vi hittade under masonitskivan som satt på dörren till skafferiet, så bred och fin. Först var tanken att den skulle målas men jag tror bestämt att vi struntar i det.
 
 
 


 

Apelsiner.

2015-01-15 @ 07:02:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det doftar ljuvligt av citrusfrukter i vartenda rum, bättre än alla doftljus i hela världen faktiskt. Marmeladen blev lika god som förra året med ingefära, citron, apelsin och socker. Det kommer nog att räcka ända till midsommar :)
 
 

Marmelad.

2015-01-14 @ 07:19:13 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Ikväll ska det kokas apelsinmarmelad, troligtvis blir det en upprepning av förra årets succérecept med ingefära i, mumma :)


Tjusfullt!

2015-01-13 @ 07:25:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Jag är väldigt förtjust i ord. Alla typer av ord, både talade och skrivna. Att läsa något som verkligen tar tag i en, får en att skratta eller höra någon berätta inlevelsefullt ger mig en kick. Det finns så många häftiga ord som sällan används. Ta till exempel ”ohemult”. Ett alldeles utmärkt litet ord som jag titt som oftast använder. Vad det betyder får du Googla själv, men så mycket kan jag säga att mumindalen inte är inkopplat. 

 

Man kan även hitta på egna ord. De flesta har egna familjeord som bara de närmaste förstår innebörden av. Själv har jag två egna ord som jag är mäkta stolt över. Det första är ”tjusfullt” vilket kan användas om något man tycker om, är snyggt eller en bra prestation. Det täcker liksom in allt. Det andra är ”Tamaja” som är motsatsen. Har ingen aning om hur det stavas, men ska låta ”tammaja” fast det ser väldigt konstigt ut. När något är tamaja är det dålig kvalitet eller rangligt.  Sedan finns det ord som knappt används längre. Många är torpord som rubank, skräda eller rörspis. För att inte tala om orv, rote, hamla och sidvallsäng. Ord som är kraftiga, kärva och precis beskriver vad de handlar om för den som vet. Nödvändiga för att torparen skulle göra sig förstådd.

 

Sedan kan man reta gallfeber på folk med ord. Kung Johan den III skrev ett skällebrev till Ivan den förskräcklige efter att denne snackat skit om hans farsa, Gustav Vasa. Det var en rejäl utskällning. Ivan blev så förbannad så han höll på att få blodstörtning och förklarade krig. 

 

Själv rinner ord ur mig i en aldrig sinande ström både genom fingrar och mun. Denna strida ström är det nog många som vill stänga av med en kraftig dammlucka och ett rejält hänglås. Jag kan faktiskt förstå dem. Ibland blir jag själv förvånad över vad jag lyckas haspla ur mig och undra var det kom ifrån. Nya kollegor på jobbet brukar efter en stund få lite glasartad blick och undra över vilken bokstavskombination jag kan tänkas ha. Det har jag undrat över själv. Kanske är det HSB, PTV eller möjligtvis SKTF, men jag är inte riktigt säker.

 

Till detta kan man tillägga att jag är verbal estradör och en stolt besserwisser. Inte för att jag vill framhäva mig själv, vilket är sant, utan jag tycker bara det är roligt att berätta om saker och ting. Det har jag från far min som är folkskollärare av den gamla stammen. Att få orera inför en publik är bland det roligaste som finns. 

 

Nu undras det väl hur Inger står ut med mig. Även den frågan är berättigad och hänvisas till tidigare nämnda sambo. Till mitt försvar vill jag säga att i vår tvåsamhet kan jag vara tyst i timmar i sträck, sysselsatt med någon bok. tomglo eller torppyssel. Vi förstår varandra ändå för det mesta, och jag behöver inte babbla på som vanligt.

 

Och förresten är du ju lika intresserad av ord som jag. Annars hade du inte orkat hela vägen till den här meningen, eller hur?

 

//Erik


Ingelshyttan.

2015-01-12 @ 12:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (3)

Alltså, dessa hus, ibland blir jag bara så upp över öronen förälskad att jag inte alls bryr mig om att vi får ruskigt lång resväg till jobbet eller att det ligger långt borta i ingenstans. Nedanstående dröm "snubblades" över i går kväll och jag som annars aldrig har problem med att somna kunde helt plötsligt inte alls få någon ro i kroppen.

 

Det ligger inte nästgårds om man säger så utan en bit norr om Storå, närmare bestämt i Ingelshyttan, kan man bo där<3

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder lånade från Blocket.
 

Snö.

2015-01-11 @ 19:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Snön som kom igår var nog lika efterlängtad av vuxna som av barn, lite vintrigt vill man ju ändå att det ska vara den här årstiden. Vi tog oss en tur till torpet trots upprepade varningar på radion om att man skulle hålla sig inne, fåglarnas mat måste ju tittas till och sådant kan man ju inte bara hoppa över för att det fallit lite vitt från skyn :)
 

 Jag fick världens finaste bok igår.

2015-01-10 @ 16:20:31 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Året med Ernst.

"Två meter kärlek med mat, blommor, tankar och inredningstips" 

En dag som börjar med denna fantastiska bok kan ju inte bli annat än bra, eller hur?! 
Elsa Beskow.

2015-01-09 @ 12:45:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Det började med en födelsedagspresent förra året och därefter har antalet utökats. Muggarna med illustrationer av Elsa Beskow är förmodligen det raraste man kan dricka the, kaffe eller varm choklad ur. Möjligtvis finns en liten konkurrens med Mumintrollsmuggarna, men bara en liten...

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julgransplundring.

2015-01-09 @ 07:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
I morgon är det dags att dansa ut julen. Granen ska köras tillbaka till skogen och kulorna ska åter kånkas upp på vinden, inte klokt vad fort tiden faktiskt går!
 
 
 
 
 
 
 
 

Olovat är bäst.

2015-01-08 @ 12:46:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Satt här om dagen och funderade på om man skulle ta och lova något nu i början på året. När man väl börjat fundera i de banorna så blir det liksom ett löfte. Att lova att man ska lova saker. Det är jobbigt, jag är inget vidare på att följa upp de där lovningarna. Rent utsagt är jag skitdålig på det. 

 

De flesta brukar i alla fall göra halvhjärtade försök att hålla igång lovandet några veckor. De finns även de som är så maniskt energiska att de håller ut ända in i mars. Själv brukar jag svikta redan när tanken rinner upp. Så jag tog mig en funderare över mina löftens liv och leverne. Träna är väl det mest brutna jag har. Ingen idé att orda om det, slutsnackat helt enkelt. 

 

Gå ner i vikt? Håhå, jaja. Där dök det ytterst irriterande lilla löftet upp. Då måste man ju träna och det var vi ju redan färdiga med. Ät mindre då! utropar ett par fanatiska hälsofascister. Jag bevärdigar mig icke med dylika påhopp från dessa arma människor. Mat är till för att ätas, annars så fanns den inte, punkt slut.

 

Bygga färdigt muren vid torpet? – Den där var ett slag under bältet! utbrister det Olovades lille axelgubbe. Löftesgubben på andra axeln ler i mjugg och fortsätter.  

 

– Det är ju faktiskt kul att bygga mur och så får du träning på köpet. Tiden tillbringas på den plats där du helst vill vara och vildgrisarna får problem att ta sig över muren och in på tomten. Och vikten, vikten! Du kommer att beträda beach 2015 under jubelrop från lokalbefolkningen och löftesbrytarna att gnissla tänder av avund.

 

 – Vänta. lite nu! Replikerar olovadegubben.  – Det innebär minst 70 meter mur innan midsommar. ”Det går alldri” som kloka Närkingar säger, du ska ju även fixa trädgårdslandet, ordna klart i köket och allt annat pyssel som dyker upp.

 

Ett forcerat bjäbbande mellan axlarna utbrister nu så jag knappt kan tänka. – Stopp!  Nu lägger ni av, avbryter jag bryskt.  Jag bestämmer själv när jag ska eller inte. – Vi får se hur det blir.  Jag gör det jag hinner och när jag har lust medlar jag diplomatiskt. Gubbarna mumlar uppgivet med armarna i kors och blicken surt i marken.

 

De skulle bara veta att jag gjort armhävningar och plankan två dagar i rad…

 

//Erik.


Barnen.

2015-01-08 @ 07:42:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
De kommer hem och får upp tempot på sina "gamla" föräldrar, de ser till att det finns mjölk i kylskåpet och gör så att det nybakta brödet äts upp på rekordtid. Nu har de dock åkt hem och saknaden är enorm, det kommer helt klart ta ett tag att vänja sig vid lugnet!
 
 
 
 

Ruckeljakt.

2015-01-07 @ 18:05:00 | Postat i: Allmänt, Ruckeldrömmar
Kommentarer (2)
Alla dess ruckel, försa om det bara är vi som förälskar oss i dessa små pärlor. Denna skatt behöver nog dessvärre mer än bara kärlek och kanske, men bara kanske är det rent av redan för sent...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobb och vardag.

2015-01-07 @ 07:12:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Det ska bli skönt att komma igång med vardagen igen, jag gillar rutiner och trivs bäst när allt bara är som vanligt. Det går ju mot ljusare tider också, men än får jag tända kökslampan innan jag går till jobbet för att huvud taget kunna se något, men snart så :)
 
 
 
 
 

Änder.

2015-01-06 @ 10:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
De cirkulerar kring slottet, vilar i solen och badar förnöjt i det porlande vattnet. Barn och gamla passerar med brödpåsar och några änder vågar sig ända fram för att äta direkt ut handen. Jag växlar några ord med de som matar dem och vissa går dit varje dag vid ett exakt klockslag, en av dessa kommer jag troligtvis att bli när jag blir gammal, verkar vara en trivsam sysselsättning :)
 
 
 
 

Trasig och sliten.

2015-01-05 @ 18:02:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ramen håller knappt ihop och fotot på de små barnen är så solblekt att några av dessa helt försvunnit. Vad är det då egentligen som gör att den ändå får följa med hem, jag vet faktiskt inte, mer än att den var väldigt vacker och det räcker för mig.
 
 
 
 

Ljuset.

2015-01-05 @ 12:48:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Att vara hemma dagtid då man i vanliga fall jobbar har både sina för- och nackdelar, fördelen är allt ljus man får möjlighet att njuta av och nackdelen är allt damm som dyker upp. Det får helt enkelt bli en storstädning i morgon på julledighetens sista dag och om andan faller på kanske granen åker ut, men vi får se. Alternativet är ju annars att hitta någonstans där det är lä och dit solens strålar räcker för att bara njuta av ledigheten, inte så dumt det heller och damma kan man ju göra någon annan dag...
 
 
 
 
 
 

Promenad.

2015-01-04 @ 14:38:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
En liten promenad innan solen går ner gör själen gott. I morgon är det dags för jobb, men dagen därpå är vi ju lediga igen, ingen ordning alls, dock väldigt skönt med en mjukstart!
 
 
 
 
 
 

Fint väder.

2015-01-04 @ 10:43:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vad bortskämd man känner sig med det fina vädret vi haft under jul och nyår, härligt att få njuta av klarblå himmel och sol. Jag har nämnt det tidigare att om man håller sig i solen och hittar ett litet hörn i lä så värmer strålarna riktigt gott. Man kan till och med ha fönstret på vid gavel en stund på dagen och få in lite fågelkvitter i lägenheten, härligt!
 
 
 
 

TV.

2015-01-03 @ 21:35:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
För första gången sedan vi slängde ut TV:n för över ett år sedan har vi tittat på film, väldigt mysigt och nästan lite högtidligt faktiskt. Märklig känsla.
 
 
 
 

Bokinventering.

2015-01-03 @ 15:22:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jo, vi har tagit en bokpaus. Erik är och spelar, Lovisa är på Tekniska Kvarnen och jag har botaniserat runt bland all litteratur vi köpt på oss under hösten. Jag tar det med andra ord väldigt lugnt idag också, en lasange ska dock lagas så ett besök på Ica är att vänta, men det kan bli en lagom liten utflykt, så man inte förtar sig :)
 
 
 
 

 
 
  

Lugnt och skönt.

2015-01-02 @ 20:57:58 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Någon ligger i soffan och plöjer Keppler, en annan ligger nerbäddad i sängen med Stora Byggnadsvårdsboken och själv är jag helt inne i julklappsboken Kreativ Fotografering. Äldsta dottern har åkt hem, men även hon gjorde oss sällskap så länge hon var kvar och där var det Fantacyböcker som gällde för hela slanten. Vi har inte försvunnit med andra ord, vi har bara försjunkit i böckernas fängslande värld :)

RSS 2.0