Att sättas på prov.

– Men hur ända in i in helsicke? Egentligen använde jag inte ett så mesigt kraftuttryck när jag uttryckte min frustation, utan andra som inte lämpar sig i text över huvud taget. Vi kan stanna vid att djupt hädande interjektioner användes.

 

Helt ovetande hade jag klivit rakt in i en av fysikens olösta gåtor. Nämligen hörnsågning av hålkälslist.  De är lister som är liksom urskålade på längden och ska sitta i skarven mellan vägg och tak. De är snygga när man ser dem på bild och rent tidsmässigt passar de torpet ypperligt. Bilderna är dock fejkade och fotoshopade för det är totalt omöjligt att få till det. Efter att ha ritat och mätt oräkneliga gånger, provsågat, funderat, sågat lite till, svurit rejält samt vid ett flertal tillfällen dunkat huvudet i väggen för att kanske ruska något rätt, gav jag upp. Runt mig låg en hel hög med listbitar som blir bra tändvirke i vedspisen.

 

Väl hemkommen beklagade jag mig känslosamt för Inger. Visade upp en näve av felsågningar och bad om stöd. I det läget är det bra att ha en förstående och klok sambo. Istället för att kommentera mina tillkortakommanden hänvisade hon mig till Google. 

 

En sökning på ”sågning hålkälslist” gav hundratals träffar där merparten var förtvivlade rop från folk i samma situation som jag själv. Tappra människor som med friskt mod tagit tjuren vid hornen och fattat såg och list för att skrida till verket. Arma satar, jag lider med dem då jag vet vad de gått igenom. Från glädjen över att med sina egna händer vilja försköna ett rum till en resa rakt ned i bråddjupet där man idiotförklarar sig själv medan man i vanmakt skakar ett par krampaktigt hållna liststumpar mot skyn.

 

Resterande träffar var beskrivningar på hur det ska gå till. Efter att ha läst dem insåg jag att det verkligen är omöjligt. För att förstå dessa instruktioner krävs en professur i tekniskt fysik parat med en djup kunskap inom parapsykologi.

 

Slutligen fann jag en liten film där en amerikan visade hur det ska gå till. Med filmen i mobilen följde jag honom steg för steg ett par dagar senare och lyckades! Har nu gjort mallar som stöd. I midsommarveckan görs de nya försök i skarpt läge.

 

Ni som vill söka in till Mensa eller bara utmana er själva psykiskt och sätta er självtillit på prov, köp ett par meter hålkälslist och en gersåg. Har du styrkan kan du kanske sälla dig till oss invigda.

 

Lycka till!

 

//Erik.


Kommentarer
Postat av: M-LA

:-)

Svar: 😄
Inger Svensson

2015-06-20 @ 13:55:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0