Att man aldrig lär sig.

– Vad roligt, Det måste vi göra absolut! Vi tar det när det blir lite varmare. Någon gång i maj kanske? 

 

– Vi måste ha ett möte om det här. Vi bokar in det långt fram så det är gott om tid. Blir mitten på maj bra? 

 

Känner ni igen det? Nu är det mitten på maj och allt det roliga som var bokat långt fram har plötsligt blivit nu, allt på en gång. Samtidigt är lockropet från torpet starkt med allt som man vill göra inför sommaren.

 

Att man aldrig lär sig.  Vartenda år säger jag, att nästa år ska jag bara vara i maj. Pyssla och insupa våren på torpet eller i naturen. Nu funkar inte livet så, vilket man definitivt borde ha lärt sig. Fast egentligen är det bara I-landsproblem som barnen säger. Det mesta man bokat in och tackat ja till är trevliga saker som man sett fram emot.  Det mest riktiga vore att bara ta det som det kommer och ta vara på det som är roligt och inspirerande. För när man väl är där, brukar man uppskatta det. Så det är inget att gruva sig över.

 

Jag och Inger tittar ofta på varandra och ler när vi gemensamt tackar nej till saker. Vi trivs så bra i varandras sällskap och har ett så bra liv att vi inte behöver fara runt och fylla tiden. Förmodligen anses vi som ena rejält tråkiga typer som bara vill gå och mölja för oss själva. Ibland säger vi till varandra att nu får vi skärpa oss och bjuda in lite folk på mat eller annat. När det sker så är det alltid väldigt trevligt och det blir en bra känsla efteråt.

 

Det finns en liten historia om skomakaren som satte upp en skylt på dörren där det stod ”Stängt mellan Hägg och Syrén”.  Jag tänker ofta på det. Han var en klok man som tog vara på tiden genom att göra ingenting. Vi far runt som skållade råttor för att få tid över, och det första vi gör är att fylla dessa luckor med nya saker som ska hinnas med. Det är nog inte särskilt smart om man tänker efter. Kanske man bara ska låta luckorna vara och se vad man känner för just då.

 

Ska försöka tänka på det till nästa år.

 

//Erik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0