Varning för extremister!

Det smyger omkring några extremister ute vid torpet. Mörka vårkvällar har de observerats av grannarna bärande på utrustning av något slag. I ljuset från byggbelysning håller de på med gud vet vad för obskyra egendomligheter. De senaste dagarna har verksamhet noterats vid trädgårdslandet och man ser pinnar och järnstänger i jorden som resultat av deras aktiviteter. 

 

Enligt hörsägen försöker de infiltrera sin omgivning med propaganda om ett annat liv. De är även aktiva på nätet där de på ett illistigt sätt sprider information genom olika länkar och bilder på sin livsåskådning. Så fort de får någon stackars oskyldig människa i sin närhet börjar de inlevelsefullt, ja nästan fanatiskt berätta om vad de anser som ett lyckligt och ”rätt” sätt att leva. Hönor tycks ingå som en del i detta ”rätta” liv. Vad de ska använda de stackars hönorna till är inte belagt. En av dem har även lagt sig till med någon typ av uniform som konservativa krafter inom rörelsen gärna bär för att visa sitt ställningstagande.

 

Det mest oroväckande är att de inte är ensamma. Överallt dyker det upp böcker, hemsidor och bloggar där budskapet sprids. På många håll i landet finns särskilda platser där de gärna träffas och ägnar sig åt informationsutbyte. Modertemplet om man nu kan kalla det så, ligger i Gysinge på gränsen mellan Gästrikland och Uppland. En annan vallfartsort är Djupadal på Österlen. Man kan tro att det är en liten rörelse som bara rör vilsna själar och landsbygden, men så är inte fallet. Många i storstäderna verkar anamma filosofin. Särskilt de yngre generationerna låter sig villigt värvas och är starka förespråkare.

 

Här får man se upp så man inte faller i fällan. Budskapet är enkelt och lockande och det är svårt att värja sig för argumenten. Allt låter så tilltalande och som rena bondförnuftet, trots att eventuellt deltagande i rörelsen innebär en hel del livsstilsförändringar. Likt sublimering tränger budskapet in och det är det svårt att hålla emot.

 

Ett av huvudargumenten är ”hållbar utveckling” ett annat är ”kliv av ekorrhjulet” vad de nu kan mena med det. Sedan kommer det evinnerliga ältandet om livskvalitet som nästan tjatar hål i huvudet på folk.

 

Var vaksam, du kan lockas med lättare än du tror!

 

//Erik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0