Höstharmoni.

2015-09-30 @ 06:54:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Det är tyst vid torpet, lite dimma eller mycket fint duggregn som mjukar upp konturerna. Luften har plötsligt fått en annan doft och en skärpa som gör det lätt att andas. Träd och buskar börjar skifta i olika färger och ett behagligt lugn sprider sig över nejden. 

 

Jag har alltid gillat hösten just därför. Naturen lägger sig långsamt till ro och vi människor sänker vårt tempo en aning. Till skillnad från våren då allt ska ske snabbt och jublande, tar hösten det lite lugnare och en mellankolisk eftertänksamhet infinner sig. 

 

Man plockar in sommarens attiraljer till skydd för vinterns påfrestningar och täcker över trädgårdens lite känsligare invånare.  De som gjort sitt under sommaren bärs som växtlik till komposten. Där börjar de ett nytt liv för att återvända som näringsrik mull till ättlingarna.

 

Att vara här och nu är liksom lättare fram i oktober. Man hinner med att betrakta och inse att vissa saker får bero till nästa år. Nu har man vintern på sig att fundera hur man vill ha det. Det är även långkokens tid, när gjutjärnsgrytor fylls med allsköns godsaker som får puttra i evigheter. Ju längre desto bättre och slutresultatet kan gärna avnjutas med ett glas rödvin i stearinljussken. 

 

Vi har skördat massor av grönsaker och fyllt burkar och byttor med inläggningar av alla de slag. Frysen är i det närmaste full och en doft av jord kommer från vårt potatislårssubstitut i skafferiet.  Nu inser man hur bra det skulle vara med en rejäl jordkällare och plats för en frys modell större någonstans. Det skulle minska besöken i mataffären. 

 

De flesta större måsten och inplanerade roligheter är avklarade och plötsligt dyker det upp helger där inget är planerat. Vilken ynnest att bara få göra vad som faller oss in, och så länge vi har lust. Kanske går det att tillbringa ännu några nätter i torpet, med knastrande brasa och sken från fotogenlampan. Det är på gränsen nu utan innanfönster, men värt ett försök för mysfaktorns skull. Sedan blir det bara dagsturer med längtan till en ny säsong i paradiset.

 

/Erik.


Stunder att leva länge på.

2015-09-29 @ 06:33:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Söndagens torpfrukost i skogen kan jag troligtvis leva på hela veckan, inte näringsmässigt kanske, med definitivt mentalt! 
 
 
 
 
 

Månen.

2015-09-28 @ 07:42:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (2)
Med varma kläder, stativ och rygga gav vi oss iväg tidigt i morse för att komma bort från stadens ljus, jag tvekade länge då jag är så otroligt morgontrött, men morskade sedan upp mig för att inte missa en så ovanlig händelse som supermåne och blodmåne på samma gång. Erkännas ska att jag först hade svårt att hitta ändamålet då den var så mörk, bilderna på nätet har troligtvis pålagts med lite filter, fast det kan ju också vara så att den ser annorlunda ut beroende på vart man befinner sig. Inte så röd alltså, men ändå väldigt vacker. Svårt också att fotografera, först trodde jag inte kameran skulle hitta fokuspunkter, det var dock inga som helst problem, svårigheten låg istället i "tiden" då månen blev avlång om denna var för lång och mörk om den var för kort. Fler nätter ute i månljusets sken behövs alltså för att bli en bra månfotograf :)
 
 
 
 
 

Mornar mig.

2015-09-27 @ 09:14:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ligger under 2st tjocka täcken och en yllefilt på 4st madrasser och känner mig som prinsessan på ärten, radion och P1 har gått på svag volym hela natten (en gammal vana sedan jag bodde själv) och raggsockorna sitter fortfarande på. Lite kyligt utanför täcket kan jag ana att det är, ska snart masa mig upp och sätta på lite söndagskaffe, tror bestämt att jag tar frukost i skogen idag, mer än så har jag inte planerat :)
 
 
 

Torphäng.

2015-09-26 @ 18:41:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jo, visst blir det övernattning i torpet, inte en tillstymmelse till moln utan klarblå himmel och sol, tack för det vädergudarna! Har påtat lite i trädgården, men tar nu kväller och lyssnar på Johanna Nilssons berättelse som i år fick Sveriges Radios Novellpris "84kg nåd", riktigt bra, men å andra sidan kan ju en novell som läses av fantastiska Ulla Skoog aldrig bli dålig :)
 
 
 

Att inte kunna bestämma sig.

2015-09-25 @ 06:14:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det ostadiga vädret under veckan har gjort att jag ännu inte bestämt mig för om det blir någon övernattning i stugan till helgen. Erik ska ut på baluns så jag blir själv, men jag är trygg i torpet så det gör mig inget, dock är det mycket trevligare om det är fint väder så att man kan pyssla lite i rabatterna, fast å andra siden är en bok framför brasan medan regnet smattrar på rutorna inte heller så tokigt :)
 
 
 

Müsli.

2015-09-24 @ 06:38:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Egen müsli är ju plättlätt att göra, tog vad jag hade hemma i skafferiet, hällde på lite honung  och så pyts in i ugnen. Kanske skulle jag ha varit lite försiktigare med värmen och rört lite oftare, något mörk alltså, men väldigt god, mumma!
 
 
 
 
 
 

Regn = Pysselväder.

2015-09-23 @ 06:57:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (2)

Förra året band jag kransar av både gula löv, gran- och enris, men jag har aldrig provat att göra dem av nypon som är så vackert, tills nu. Först var tanken att ha kransarna i torpet, men sedan slog det mig att jag då bjussar mössen på en kalasmåltid så jag tog hem dem till stan i stället. För även om jag vill alla djur väl så ställer de där små varelserna till det en del för oss och värre än det redan är vill vi ju inte att det ska bli.

 

 

 
 
 

Byter vitt mot färg.

2015-09-22 @ 06:45:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)

Vitt är ju som bekant inte min melodi och även om också jag i mina svaga stunder har påverkats av trender och målat med denna kulör så försöker jag nu återställa och sätta färg på det mesta. Brännmärken på fingrarna vittnar om en envis kamp mot tidigare synder och träningsvärken i armar och rygg inte minst. Nu är jag dock klar, en värmepistol fick sätta livet till och är bortom räddning, men som tur var hade Eriks bror en ny i beredskap att låna ut. Nöjd med resultatet och härligt att hela helgen kunna stå ute och jobba i ett fantastiskt sensommarväder. Byrån fick som ni ser en blågrå nyans, dörrarna låter jag vara omålade, det ger (tycker jag) lite extra känsla och själ till den gamla möbeln. Övriga saker nedan väntar på sin tur :)

 
 
 

Södra Landsåsen.

2015-09-21 @ 06:08:00 | Postat i: Allmänt, Ruckeldrömmar
Kommentarer (1)
För två år sedan åkte vi förbi en till synes övergiven gård som sedan dess har en alldeles speciell plats i mitt hjärta, det uppstod kärlek kort och gott. Vi luskade på nätet (fantastiska google) och fann att gården gått i arv sedan 1600-talet, och tanken på att de någonsin skulle vilja sälja till två nördiga byggnadsvårdare grusades. Dock kunde man ana att den som haft tillgång till husen inte riktigt skött dem som om det vore en kär släktklenod så jag föreslog att vi skulle besöka ägaren som jag trodde bodde nästgårds och fråga om de inte skulle kunna tänka sig att sälja denna lilla pärla till oss, men det blev aldrig av. Så döm om min förvåning när jag härom veckan såg att den var ute till försäljning! Så nu har vi då varit på visning, vilken vi med sorg i hjärtat lämnade för huset är så förstört. Man har sågat och gjort stora hål i bärande konstruktion, dragit in el, men inte bytt murkna syllar och det finns brunnar och avlopp men ingen vet vart detta ligger och det ena uthuset går förmodligen inte att rädda utan man får plocka ner allt för att bygga upp igen osv, ja listan kan göras lång. Huset ligger ute för 375 000kr och man får ju som bekant vad man betalar för och sista budet som jag vet om ligger på 250 000kr. Vi har dock som alltid kommit fram till att det är i torpet vi vill bo, dock hålls både tummar och tår för att gården räddas av någon med kunskap, tid och pengar, för det kommer att behövas. I värsta fall går det till någon som vill ha en fin tomt och som då river hela rubbet :(
 
 
 
 
 

Jag är nöjd och skäms.

2015-09-19 @ 07:43:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Jag är nöjd, faktiskt riktigt nöjd med livet. I det inbegriper jag hela min livssituation med familj, jobbet och rubbet. Nu har jag märkt att när jag klargör detta för människor i min omgivning kan de faktiskt bli provocerade. Vadå nöjd? Vill du inte ha bättre lön, nyare grejor mer upplevelser och så vidare. Nej faktiskt inte. Jag har så jag klarar mig bra och har precis ätit en god lunch. Upplevelserna får jag med familjen och i torpet. Sedan är mina nära och kära relativt friska och verkar ha det bra. Kan inte det räcka? Jag säger det inte för att verka präktig och självgod utan menar det verkligen.

 

När började hetsen att alltid vilja ha mer oavsett om man behöver det eller inte? Förmodligen har det alltids funnits, men inte så utpräglat som nu. Det spelar ingen roll om man har något stort, nytt och dyrt för det finns alltid ännu större och dyrare som man måste ha. För vems skull då? Sin egen eller för de som eventuellt kan bli imponerade? Någonstans tror jag det är det senare som är viktigt, vad andra tycker. Sedan ska det bortförklaras med att man vill ha det bästa ljudet, starkaste motorn eller veta att klockan inte drar sig mer än en halv sekund på tre miljoner år. 

 

Ryman skakar som vanligt på huvudet i skuggorna och undrar vad vi är för ena giriga typer. Själv hade han nog knappt näsan över vattenytan under hela sitt liv. Fattigdom på gränsen till svält och ytterst få tillhörigheter. Den enda lyx han och familjen kunde unna sig var kanske att få något nytt några få gånger i livet. Något som inte var ärvt, lappat och lagat in till möjlighetens gräns. Att sova ut ordentligt och vara mätt och belåten skedde nog inte heller så ofta.

 

Då skäms jag. Inte bara för vilket vansinnigt överflöd jag har att tillgå, utan även för hur allt snurrar kring hur mycket vi ska prackas på av nytt, mer och dyrare hela tiden. Sedan skäms jag ännu mer när det står människor vid vår gräns som endast äger kläderna de bär på kroppen och vi börjar muttra om att vi inte har råd att hjälpa.

 

Julhandeln förra året uppgick till dryga 70 miljarder kronor. Då är det som vi handlar som vanligt resten av året borträknat. Ofattbart med pengar bara på lyx och överkonsumtion. De pengarna räcker med råge till allt vi värnar om i samhället och lite till.

 

Habegäret tär inte bara på oss själva och våra sinnen, utan även på den jord vi är satt att förvalta till nästa generation. Det är inte omöjligt att våra barn och barnbarn står med utsträckta händer i de enda kläder de äger och ber om hjälp, bara för att vi inte kunde besinna vår girighet.

 

/Erik.


Fint besök.

2015-09-18 @ 06:16:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi har blivit med katt i stugorna, inte en tam sådan dock utan en vild själ som trivs bäst när vi inte är där och stör. Till en början förstod jag inte alls varför myntan inte ville växa till sig utan låg upptryckt mot väggen, det var först när blommorna jag planterade bredvid plattades till på ett märkligt sätt som vi fattade våra misstankar och nu har vi även skymtat honom ett par gånger om än flyktigt. En ståtlig herre (tror det är en hane) med kloka ögon, väldigt vacker, omöjlig att fånga på bild. Katten nedan bor hos hönorna långt uppe i skogen där vi brukar hämta ägg, en fundersam individ med stor integritet. Härliga personligheter båda två även om den ena går att närma sig medans den andra springer till skogs vid minsta främmande ljud. Trevligt med besök tycker vi i alla fall och betydligt mer välkommen än de vildsvin som härjar loss i trädgården periodvis.
 
 
 
 
 

I lingonskogen.

2015-09-17 @ 06:19:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Tog en tur till skogen för att se om det fanns några röda bär och hade nog kunnat plocka precis hur mycket som helst om inte stora svarta moln bestämt sig för att dyka upp just där jag befann mig. Rårörda lingon till köttbullarna på kvällskvisten blev de i alla fall, men ska det bli några kokade får jag bestämt ta en tur till :)
 
 
 
 
 
 

 

Marmelad.

2015-09-16 @ 06:41:00 | Postat i: Allmänt, Smått och gott
Kommentarer (0)
Fick plommon av mor härom dagen och när jag smällt i mig så många att jag var tvungen att vila en stund slog det mig att man kanske kunde göra marmelad på resten. Det funkade - blev mumma!
 
 
 
 

Fotokurs och uppdrag nr:2.

2015-09-15 @ 06:34:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Gårdagens bild av råttan blev godkänd. Vi hade dock ett uppdrag till och det var att ta den mest kreativa bild vi kunde - innehållande ägg. Funderade på kokta, stekta och rinniga sådana innan jag bestämde mig för att plantera blommor i dem, ett svårt men roligt uppdrag som resulterade i en lite rörig bild, hmmm, det är inte lätt att vara kreativ!
 
 
 
 
 

Uppgiften slutförd.

2015-09-14 @ 06:41:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jo, jag fick hjälp av stallkatterna igår med Herr Råtta och jag har sovit gott i natt. Fast helt nöjd är jag inte då bilden är tagen inomhus med hårda lysrör som enda ljuskälla, blixt vägrar jag att använda så motivet blir lite "platt", men själva poseringen av råttan och katterna tycker jag blev bra. Oavsett vad jag fotograferar så vill jag alltid att det ska hända något och det tycker jag att jag fick till här. Hyfsat nöjd med resultatet, men hade jag haft några dagar till på mig skulle jag försökt att göra något liknande utomhus, svårt dock då kissemissarna inte alltid har tid med mina upptåg, de ska ju fånga riktiga råttor också :)
 
 
 
 
 
 

Låt mig presentera....

2015-09-13 @ 09:18:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
...herr råtta, som gett mig sömnlösa nätter den senaste tiden. Varför har han gjort det då? Jo, jag har hoppat på en fotokurs som heter "Kreativ Fotografering" och det är här den svarta lilla plastfiluren kommer in i mitt liv och ställer till det. Tanken är givetvis att vi ska tänka utanför "ramarna" och denna veckas läxa blev då att fotografera plastråttan nedan, vilket kanske inte låter så svårt, men tro mig, det är det! Han har sedan i måndags fått följa med till torpet för att bli dränkt i vattentunnan för att sedan bli överkörd med cykeln (vilket kanske var lite för burdust) till att sitta på ett gäng ballonger i solnedgången, ja, ni ser ju, det har spårat ur helt. I morgon är det dock dags att visa upp resultatet så planen idag är att göra det enkelt för mig, han får helt enkelt följa med till stallet för att bekanta sig med katterna, hoppas att bilden blir bra för en hel veckas sömnlöshet tär på krafterna!
 
 
 
 

Långsam morgon.

2015-09-12 @ 11:24:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Erik gav sig iväg tidigt i morse för att spela. Själv ligger jag kvar i sängen och växlar mellan olika böcker och tidsskrifter tills nu då magen börja kurra, dags för frukost alltså :)
 
 
 

Burkar och flaskor.

2015-09-11 @ 06:22:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Det pågår skafferirensning hemma i stan vilket innebär att glaskärl tvagas så skummet yr för att rödbetor, tomater, saft och gurkor ska ha någonstans att ta vägen när vi tagit hand om dem. Vi skördar alltså för fullt, dock blir det lite si och så med skötseln av grönsaksland och torpträdgård nu när semestern är slut, turligt nog har det regnat en del vilket resulterar i att allt ändå växer så det knakar, dessvärre gäller det också gräsmattan som vackert vajar i vinden : )

 
 
 

Grubblerier kring mode.

2015-09-10 @ 06:37:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Vad ska jag sätta på mig?  Jag menar det både bokstavligen och stilmässigt. Klädförrådet måste fyllas på vare sig jag vill eller inte. Anledningen är att jag för några veckor sedan under ett ögonblick av handlingskraft, fyllde ett antal kassar med kläder jag tröttnat på. Dessa kassar förpassades resolut till en klädinsamling innan jag hann ångra mig.

 

Nu kan man tycka att det är ett slöseri och I-landsproblem att göra sig av med fullt fungerande kläder. Tanken är helt rätt, men likt förbannat gapar det nu tomt i skåpen. I eftertankens kranka blekhet ter sig det förhastade slängbeslutet dumt och uppenbarligen dyrt för fritidstorparn.

 

Så vad ska man införskaffa för paltor att huttra runt i under det kommande halvåret? Man vill ju inte anses patetisk i allt för ungdomliga kläder. Inte heller är det dags för pensionärsoutfit vad det nu är i dagens läge. Förr kunde man lätt kategorisera gamlingarna via kläderna. Väst och hatt lika med gubbe. Klänning, handväska och hatt (dammodell) var helt klart gumma. Idag är det mer utsuddat och tur är väl det i de flesta fall.

 

Vi lutar åt några snygga grova kavajer, färglada halsdukar och snygga jeans eller liknande. Vi, innebär att Inger är med som smakråd. Inte för att jag är handlingsförlamad när det gäller stil och mode, utan att man vill ju gärna att ens partner ska tycka det är ok att gå bredvid och inte tre steg efter.

 

I början av vårt förhållande sattes detta på spets. Det var en rejält kall vinterdag med promenad på programmet. När jag lade handen på ytterdörren säger Inger – Du ska väl sätta på dig en mössa?  – Nä sa jag, som är uppvuxen på den tiden då mössa var totalt uteslutet. Dessutom har jag ett huvud som inte lämpar sig för mössa. Jag blir ”Mannen som gav sluten psykiatrisk vård ett ansikte” med detta plagg på skulten.– Det var det dummaste jag hört! Sa Inger och fortsatte sin predikan med att alla ser dumma ut i mössa, värmen går ut genom huvudet samt flera liknande snusförnuftiga kommentarer.

 

Jag försökte i det längsta att protestera, men här hade Inger gjort armar höfte fäst och sagt att utan mössa, ingen promenad. Så med visshet om resultatet drog jag på mig en mössa. Nu blev det knäpptyst i hallen. Inger såg ut som hon svalt en huggorm och kved när hon hämtat sig, att jag ögonblickligen skulle ta av mig mössan. Därefter fick jag avlägga ett löfte om att aldrig, aldrig ha på mig mössa i offentliga miljöer. I alla fall inte om hon var med. 

 

Så numer enas vi om vad vi ska ha på oss åt båda håll. Det funkar bra och det är riktigt roligt att handla tillsammans. Fast senast när vi var ute provade jag en keps, en gubbkeps i brun manchester. Det var menat som ett skämt, men den satt riktigt snyggt tyckte vi båda.

 

Nu är frågan om vi tappat konceptet fullständigt med tanke på mössepisoden, eller har jag inträtt i den ålder där man kan sätta på sig vad som helst utan att någon bryr sig eller förvånas?

 

Den frågan gnager ganska rejält.

 

//Erik.


Äggoljetempera.

2015-09-09 @ 06:09:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
För väldigt många år sedan så gjorde jag min egen äggoljetempera. Ägg, vatten och kokt linolja som silades genom en nylonstrumpa för att därefter blandas med pigment - Klart. Galet dyrt att köpa färdigblandad, busenkelt att göra själv, tur vi har bra tillgång på ägg från hönorna långt uppe i skogen för det kommer att gå åt en del i höst då jag tänker ta vid där jag slutade. Förra gången var det dock korgar som målades och nu är det stora väggar som ska få sig en omgång med penseln, men det ska nog gå bra, principen är ju densamma :)
 
 
 
 
 
 
 

Nyskurade trasmattor.

2015-09-08 @ 06:25:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag skulle precis som jag skrev för en tid sedan kunna ta hem mattorna till stan och tvätta dem där vilket jag också gjorde med de som var större till storleken, de som var lite mindre skurade jag dock vid sjön. Att jag baxade ner allt till bryggan beror på att jag är så himla otålig, för då visste jag att de skulle hinna torka samma dag så att jag kunde lägga på dem. Sedan luktar det gott också, mycket godare när de såpskurats och soltorkat mellan björkarna än tumlat runt i en maskin och därefter spenderat en timme i torkskåpet :)
 
 
 

Mandelmanns Trädgårdar.

2015-09-07 @ 06:49:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (1)

Alltsedan jag kom över boken "Självhushållning på Djupadal" för flera år sedan har jag haft en önskan om att besöka gården Mandelmanns i Rörum (Simrishamn) och igår vad det äntligen dags. Erik försökte dämpa mina höga förväntningar på vägen dit, men det behövdes inte, det var precis så bra som jag hade förställt mig. Gården är helt ekologisk sedan starten 1996 och markerna är helt intakta alltsedan laga skifte genomfördes på 1860-talet. Linderöddsgrisar, värphöns och hundar hjälper till i det dagliga arbetet. Hönorna tar efter grönsaksskörden hand om ogräs och annat grönt, därefter mumsar grisarna i sig allt som hönorna ratat samt bökar upp jorden så att ny gröda kan sättas. Ett sunt genomtänkt kretslopp som är lätt att imponeras av och sträva efter, man kanske skulle ha en lite grisekno i torpet :)

 

 

 

Lund.

2015-09-05 @ 18:31:19 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi överlevde gårdagens träning, om än nätt och jämt. Toughest (tuffast) hette passet, det förklarar nivån på det hela och jag var nog sämst utan att överdriva det allra minsta. Och svagast! Var dock med och gav hjärnet vilket gör att jag knappt kan gå idag, det är med andra ord dags att börja röra lite på sig, mer än bara ridmuskler behöver uppenbarligen tränas. Kroppen har med anledning av gårdagens aktiviteter fått sätta dagordningen, några loppisar och ett långt besök på ett litet café med varm choklad och en bra tidning medans regnet öste ner utanför, myspysigt värre :)På tåget söderut.

2015-09-04 @ 07:16:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Tidigt i morse packades väskan och nu sitter jag på tåget som först ska ta mig till Göteborg och därefter direkt till Lund för att hälsa på äldsta dottern. Erik åkte neråt redan igår då han hade en föreläsning i Småland. I väskan ligger förutom allt det vanliga även träningskläder då familjens alldeles egna PT glatt deklarerade att hon skulle jobba i kväll och att vi då lika gärna kunde hänga på under ett pass, hur nu det ska gå. Först var jag tvungen att köpa träningskläder då jag över huvud taget inte äger något dyligt, så snygg kommer jag i alla fall vara (vill ju inte skämma ut det stackars barnet) och om orken skulle tryta halvvägs så är planen att skylla på min brutna tå, det torde ju i alla fall vara en skälig ursäkt :)
 
 
 
 

Syrade grönsaker.

2015-09-03 @ 06:23:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (1)

Jag är ju som många vet fullkomligt hopplös när det kommer till matlagning, men bor man ihop med en som älskar just detta så kanske också nivån är rätt hög på vad som är bra och inte. Ibland får jag dock för mig att göra saker som Erik förhoppningsvis sedan kan använda i köket när något ska tillredas, så nu har jag gjort syrade grönsaker, blir det inte gott har vi i alla fall vackra färgsprakande glasburkar att vila ögonen på :)

 

 

 
 

En lampa för 25 riksdaler!

2015-09-02 @ 06:15:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)

Lovade härom dagen att visa mitt fynd från helgens besök hos Erikshjälpen, en lampa med hjortar för 25kr! Tyget har dock tagits bort och kvar blev en stor vacker (i mina ögon) stålställning invirad i skört gammalt bomullsband. Förmodligen hade lampan legat på butikshyllan ett tag då den var övertäckt med damm och jag vet ärligt talat inte vad som fick mig att stanna upp och vända på den, inte var det hjortarna i alla fall. En ny stor glödlampa, en sockel och en svart tvinnad tygsladd och så upp med den i taket. Klart!

 

Eventuellt ska jag sätta på nytt bomullsband, men jag tycker den är rätt rar som den är så jag avvaktar lite :)

 

  

Feta män har pondus.

2015-09-01 @ 06:38:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (1)

Det är så jag säger för att dölja min egen totala brist på karaktär och sisu, i alla fall när det kommer till träning och hålla kroppen i form. Förresten saknar jag karaktär i allt som är tråkigt och jobbigt. Träna är tråkigt, skittråkigt på ren svenska. 

 

Nu kommer väl alla hälsofascister klämma ur sig, att hittar man bara sin egen grej så blir det roligt. Det blir det inte alls, för jag har ingen ”egen grej” när det kommer till träning. Familjens egen PT (för vi har faktiskt en utbildad sådan inom räckhåll) har insett att jag menar vad jag säger och kan vidimera att min brist på träningsintresse är episk. Jag har ett otal gånger hasat mig iväg till gym och motionsanläggningar samt provat de flesta lag- och singelsporter, för att efter en kort period på några veckor (läs dagar) inse hur tråkigt det är, så det blir aldrig någon kontinuitet på eländet. 

 

Fast gudarna vet att jag skulle behöva det. Jag har tack och lov inte kommit till stadiet där det går fortare att gå över mig än runt mig, men lönnfet är jag definitivt. Man har fått släppa ut bältet några hål och undviker vissa kläder i garderoben. Bland annat skjortorna beter sig underligt när man sätter sig ner. De liksom stretar, och kring knapparna påminner det om stoppningen i en Chesterfieldsoffa. Skrädderibranschen har changerat. Dylikt scenario hände aldrig på det glada 80-talet när man var ung och vital. 

 

Fast det värsta är när man sätter in pekfingret vid midjan och vickar runt lite. Då börjar svallvågor fortplanta sig runt hela kroppen och kommer i självsvängning, vilket tillsammans med den bleka hudfärgen ger en absurd och skrämmande upplevelse.

 

Jag är alltså tvungen att sätta fart på fläsket genom någon form av träning. Fick man gå tattoo eller högvakt ett par gånger i veckan skulle det vara den optimala formen av nytta med nöje, men tyvärr står denna aktivitet inte till buds i tillräcklig omfattning. Att själv ta sig ut med tuban känns tveksamt, då läte tillsammans med knallande fram och tillbaka skulle locka till sig nyfiken allmoge från alla håll. Det skådespelet vill jag inte bjuda på. Särskilt inte nu i älgjaktstider, då landet är fullt av neanderthalare som ränner runt med bössa och skjuter på allt som rör sig.  De skulle förmodligen inte ta hänsyn till att älgar mycket sällan spelar bassolot ur Hemvärnets marsch. Så det är väl bara att tvinga på sig lycran och ut i spåret. 

 

Hå, hå ja, ja…

 

/Erik


RSS 2.0