Dags att ta farväl.

2016-06-30 @ 06:47:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
De har nyttjats flitigt i över 30år, släpats in och ut i ur och skur, välkomnat små glasskladdiga fingrar och snällt dolt all smuts, men nu är det dags att låta dem vila i trädgårdsdynornas himmel. Nya är på ingång, beställda och på väg, en vända till med nål och tråd bara för att hålla ihop dem tills de andra anländer. Känns nästan lite sorgligt, som ett långsamt och sentimentalt farväl av en kär gammal vän.
 

Tur och retur Göteborg.

2016-06-29 @ 07:45:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)

Vi tog en tur till Göteborg i förrgår för att se Bruce på Ullevi, en magisk kväll där min tonårsdröm om att få se The Boss live gick i uppfyllelse och alla förväntningarna införfriades trots att dessa var skyhöga. Så galet bra. Den första timmen rullade tårarna ner för kinderna oavbrutet, sen stillade jag mig lite och dansade loss i publikhavet och överdriver inte det minsta när jag hävdar att hela Ullevi gungade. Vilket lyckorus!

 

Så efter ett par dygn av total lycka och eufori tar jag hjälp av en trädgårdsbok och ett tungt sommartäcke för att landa, för lite svårt att komma ner på jorden är det efter att ha svävat i det blå ett par dagar :)

 


Nio bilder av midsommar.

2016-06-26 @ 13:26:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Soligt, varmt, nästan lite kvalmigt och så muller och mörka moln på behörigt avstånd, möjligtvis några ynka droppar regn, men inte så att man blev blöt. Vi åt och drack gott, kastade hästsko och klädde enligt tradition en liten stång. Alla ingredienser som gör en midsommar alltså. Några blommor under kudden blev det dock inte, men så har jag ju också redan hittat min prins :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar.

2016-06-24 @ 13:01:06 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Erik styrde kosan norr ut tidigt i morse för att spela, men kommer tillbaka i eftermiddag för att fira dagen med familj och vänner. Själv strosar jag fortfarande runt i pjamas, plockar blommor och bara njuter av lugnet. Snart ska dock även jag sätta fart och bege mig till grannstugan för firande av midsommar. En liten tupplur först bara, sen är jag redo :)
 

Syrenhäcken.

2016-06-22 @ 06:23:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Härom dagen rättades de yviga rabatterna in i ledet och nu är det syrenhäckens tur som vuxit sig något för stor. Jag är ju alltid lite motvalls när det kommer till att beskära träd och buskar, förmodligen för att jag själv gjort detta och ångrat mig så många gånger, men nu måste jag erkänna att Erik hade rätt, det blev mycket ljusare och häcken mår förmodligen bättre av lite ansning.
 
 

Egen jord

2016-06-21 @ 06:35:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Jag sållar komposten och resultatet är en lucker jord svart som natten redo att använda till trädgårdsland och rabatter. Tänk att vårt skräpiga trädgårdsavfall kan omvandlas till något så brukbart. Känner mig rik.
 
 
 

Rabarber.

2016-06-20 @ 12:27:00 | Postat i: Allmänt, Frukt och bär
Kommentarer (0)

Vår rabarberplanta bryr sig inte ett dugg om att det väntade ovädret uteblev då den trots torka växer så det knakar bredvid stenmuren. Man kan ju undra hur den hade sett ut vid en riklig rotblöta, kanske tur att det inte kom något regn. Nu väntar en diger utmaning och det är att ta tillvara på allt :)

 

 

Det gäller att vara i form till semestern.

2016-06-19 @ 22:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Helgen har flutit på som planerat. Kanske har vi ätit lite för mycket och sovit lite för länge, men å andra sidan gäller det att vara i form när semestern kommer så man kan se det som ren och skär taktik också :) 
 
 

De är här nu.

2016-06-18 @ 13:16:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag har spanat i veckor och nu är de här, smultronen. Finns det något mer somrigt månntro. Så förutom att trä dessa på strån och samtidigt kastas tillbaka till barndomens dagar och bli lite sentimental ska jag snart ta tag i dagens göromål som innebär lite plantering och rabarberkrämskok. Alldeles lagom med sysslor, räcker gott.
 
 
 

Det väntas oväder.

2016-06-17 @ 06:31:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (2)
De rapporterar om ett kommande regnoväder på radion vilket passar mig och trädgårdslandet ypperligt. För tunnorna gapar tomma och vattnet i brunnen har på bara några veckor sjunkit oroväckande snabbt. Själv tänker jag medan dessa fylls på spendera tiden på rygg i soffan framför brasan, en fantastisk helgsyssla man kan lyxa sig med som fritidstorpare.
 

Min nya kärlek :)

2016-06-16 @ 06:57:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Här ser ni mitt bästa tips och vapen mot ogräset. Bara att stoppa ner i jorden och dra. Har man en stenfri mylla så är det naturligtvis lättare, men den fungerar bra även om man som vi har ett röse av dessa i sitt trädgårdsland. Pinalen finns att inhandla på Granngården till en överkomlig summa (under hundringen), så även om plastsaker bär mig emot att införskaffa måste jag erkänna att just denna vunnit mitt hjärta.
 
 

Tidningar och halm i trädgårdslandet.

2016-06-15 @ 07:07:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Att rensa ogräs kan vara, om ni frågar mig, ett av de mest avkopplande aktiviteter som finns, så rogivande. Trädgårdslandet som utökats i omgångar har dock blivit väldigt stort och det gör ju så klart inget om man slipper rensa just i gångarna där jorden packas hårt och det av den anledningen blir väldigt svårrensat. Så i lördags när hovslagaren var i stallet och skodde pållen passade jag på att packa ett par säckar med halm för att ta med mig ut till stugorna, vacker gyllengul sådan som sedan placerades mellan odlingarna. Underst, mot jorden, har vi lagt dagstidningar, detta ska förhoppningsvis hindra allt grönt att tränga sig upp. Väldigt rart och förhoppningsvis även effektivt.
 
 
 

Pajtider.

2016-06-14 @ 07:43:00 | Postat i: Allmänt, Frukt och bär
Kommentarer (1)

Ugnen går varm i stugan och vi bakar paj för glatta livet. Vanligtvis använder jag det som finns hemma vilket brukar bli jordgubbar, äpplen eller rabarber och så har ju grannen en hallonodling där vi är flitiga besökare. I år tänkte jag dock vidga mina vyer lite och även använda päron, passionsfrukt, ananas och kanske vinbär framåt sensommaren. Vi får se hur det går, ambitionen är på topp i alla fall :)

 

 

Lite för vildvuxet kanske...

2016-06-13 @ 06:41:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Okej, jag erkänner, rabatterna var i yvigaste laget, så nu har jag rensat och ansat. Inte så mycket dock utan mest finputsat och plockat bort vissna blommor, blev finfint :)
 

Jordgubbar.

2016-06-11 @ 17:01:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
En sån där dag när lunchen består av jordgubbspaj och ett digert lager med grädde, då vet man att sommaren och lugnet närmar sig på riktigt och att semestern lurar runt hörnet :)
 

Torpkvällar.

2016-06-10 @ 22:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Att få landa i torpet efter en veckas kontorsjobb är en oslagbar känsla. Pelargonerna hade överlevt, vi har ätit gott och jag har fått läsa i lugn och ro och så ett glas rött på det. Tror det är kontrasterna som gör att man njuter så fullständigt här, Erik har till skillnad från i stadens lysrörssken precis diskat utomhus i mörker och maten lagades på vedspis, åt gjorde vi i ljuset av stearinljus. Inga bekvämligheter alls och ändå så lugnande. Tänkvärt.
 

Försa om de har överlevt?

2016-06-10 @ 07:06:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Jag oroar mig för att pelargonerna i torpet dukat under då turen i onsdags inte blev av. Vanligtvis får de vatten under helgen och därefter en gång mitt i veckan vilket brukar hålla dem vid liv, men nu uteblev ju denna. Stackars blommor, torparlivet är hårt.
 

På tur väster ut i länet.

2016-06-09 @ 07:03:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Planen var att styra kosan till torpet i går kväll, men färden gick i precis motsatt riktning då drömmen om ett ruckel kom emellan. Jag måste sluta hänga på hemnet. Vad var det som lockade då? Jo, en väldigt rar stuga belägen väster om stan, i precis rätt storlek med en fantastisk trädgård där både bigarråer och äpplen kommer att digna på träden inom kort. Men. Det ligger något mörkt och lite lågt samt väldigt nära vägen, som hur liten den nu än är kommer att trafikeras av bilar och hur blir det då med hönorna. Mina drömmars hönor. Tilläggas kan att det måste borras en brunn, fixas avlopp, bygga badrum, kök osv vilket inte är några som helst problem, det finns ju folk att leja, fjäderfän och kissekatt (som är det viktigaste vad gäller drömmen) känns dock tveksamt så jag tror vi står över denna gång. För jag vill ha hela kakan om jag ska byta bort vårt rara torp, annars får det helt enkelt vara :)
 
 
 
 
 
 

Vildvuxet.

2016-06-08 @ 06:47:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)

Erik försöker övertala mig om att det är dags att styra upp och organisera blommorna längs med stugorna, men jag är motsträvig och motvalls för så fina torprabatter som vi har i år har vi aldrig haft. Yvigt, lummigt och vildvuxet ska det vara. I alla fall ett tag till :)

 

 

Vi packar fikakorgen.

2016-06-07 @ 06:28:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (0)
Det är utflyktstider och vi steker ägg för glatta livet. För en tur utan kaffe, limpmacka och detta som pålägg är ingen riktig utflykt, möjligtvis en hastigt påkommen och då kan man vara förlåten, annars gäller ovan :)
 
 

6juni.

2016-06-06 @ 11:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Upp i ottan för att fira Sveriges nationaldag vid slottet där Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan spelar och landshövdingen håller tal. Väldigt stämningsfullt då flaggor viftar i händerna på både gamla och unga. Nu har Erik farit vidare till Arboga där han agerar inhoppare i deras musikkår och i eftermiddag väntar nationaldagsfirande i Linde. Själv ska jag medans Erik är i Arboga försöka hinna till pållen, den inplanerade torpturen får jag helt enkelt hoppa över. Man kan inte vara överallt samtidigt, även om jag gärna vissa dagar skulle vilja klona mig.
 

Att fokusera på rätt saker.

2016-06-05 @ 22:35:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Bullar, glass, kakor och kaffe i alldeles för stora och onyttiga mängder ligger nu och gottar sig i magen efter alla trevliga fikastunder som idag avlöst varandra. Rensning av land, plantering av tomater och städning tar vi en annan dag, det gäller att ta tillvara på trevligheter som passerar, det andra tar vi sen :)
 
 

Sirap på granskott.

2016-06-03 @ 06:58:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Nämnde för ett tag sedan att det var hög tid att plocka granskott och trodde därför, när äntligen tiden infann sig, att de växt sig för stora, men det hade de inte. Så nu gör jag ett nytt försök vad gäller den där förbenade sirapen som jag aldrig tidigare lyckats med eftersom de glöms bort bakom köksgardinen och då inte vänds på. Skam den som ger sig!

 

Det finns oändligt många recept på denna enkla anrättning (googla!). Själv varvar jag granskott och socker i en lagom stor glasburk och packar allt ordentligt, lägger i en citron om jag har någon hemma, annars inte. Ställer burken sedan i ett soligt fönster och skakar denna dagligen (det är här det brister), efter någon månad bör sockret ha smält och bildat sirap. Sila och häll på passande flaska. Klart!

 

 
 
 
 

En stillsam onsdag.

2016-06-02 @ 06:54:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi vattnar trädgårdsland och äter upp all jordgubbstårta som  blev över från mors dag, även finska pinnar och en och annan chokladkaka slinker ner, en bättre onsdag kort och gott. Erik som uppenbarligen får någon form av sockerkick efter fikat rensar hängrännorna innan hemfärd, själv nöjer jag mig med att stillsamt plocka granskott i solnedgången :)
 
 
 
 

Välkommen juni, vart tog du vägen maj.

2016-06-01 @ 06:40:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Maj har passerat i rasande fart och min enda önskan nu är att juni går något långsammare, för annars är det lätt att man befinner sig mitt i julruschen utan att riktigt förstå vad som hände däremellan.
 

RSS 2.0