Sirap på granskott.

Nämnde för ett tag sedan att det var hög tid att plocka granskott och trodde därför, när äntligen tiden infann sig, att de växt sig för stora, men det hade de inte. Så nu gör jag ett nytt försök vad gäller den där förbenade sirapen som jag aldrig tidigare lyckats med eftersom de glöms bort bakom köksgardinen och då inte vänds på. Skam den som ger sig!

 

Det finns oändligt många recept på denna enkla anrättning (googla!). Själv varvar jag granskott och socker i en lagom stor glasburk och packar allt ordentligt, lägger i en citron om jag har någon hemma, annars inte. Ställer burken sedan i ett soligt fönster och skakar denna dagligen (det är här det brister), efter någon månad bör sockret ha smält och bildat sirap. Sila och häll på passande flaska. Klart!

 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0