Fröer.

2016-03-31 @ 07:27:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Vi måste beställa fröer, måste, måste, måste!! Jag vet inte riktigt varför det inte blir av, har ingen bra förklaring, men vi kommer liksom inte till skott. Det kan bero på att vi först måste planera vad som ska sås och i vilka bäddar respektive frö ska ligga då vi har växelbruk, eller så är det helt enkelt så att vi har för mycket annat på schemat :)

 
 
 

Bilstädning och lagning av framruta.

2016-03-30 @ 06:28:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Tulpanerna har enligt säker källa haft en rykande åtgång i butikerna under veckorna som gått, vi är uppenbarligen fler som längtar efter färg. Andra vårtecken förutom blomster är det obligatoriska stenskottet på pärlans framruta, tid är dock beställd för byte nästa vecka, skönt att få det åtgärdat. En tvätt vore också på sin plats för jösses vad skitig en bil kan bli, mest beror det nog på mina något smutsiga stallkläder, kängorna med grov sula släpar tex in mängder av grus och sörja, ska bli skönt att göra en vårstädning!

 

 
 

Mätt och belåten.

2016-03-28 @ 21:31:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Intag av mat i sådana mängder att man nästan skäms, galet gott dock och tacksamheten är stor över att ha just detta på bordet som mättar alla magar. Påsken har alltså mest gått ut på att proppa magen full och turen har gått mellan Linköping, Mellösa, Nora och Kumla där vi bjudits på den ena fantastiska måltid efter den andra, så hemma i stan har spisen fått vila helt. Även pållen har tagit det lugnt, idag var det emellertid träning för Camilla Toll i Gällersta, väldigt skönt att röra på sig lite vilket även Fargo verkade tycka. Nöjda och trötta alltså trots minimalt med rörelse, i veckan får jag bestämt hålla igen på det söta, känns som om man snabbt skapar sig ett beroende av att småäta, lite återhållsamhet väntar alltså i kontrast till de dagar som nu passerat :)
 
 
 

Sommartid.

2016-03-27 @ 11:07:38 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Väcktes av solens strålar som letade sig in mellan trädkronorna och kom på att det idag ska bytas till sommartid, härligt. Förvirringen är dock total innan man har försäkrat sig om att alla ur går rätt, men det hör ju som bekant till. Nu väntar kaffe i sängen och nya numret av Gård&Torp innan avfärd till svärfar för lite påsklunch, ett väldigt vilsamt tempo vi lyckats skapa må jag säga :)
 
 
 

Påskfirande.

2016-03-26 @ 21:33:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Vi tog en tur till yngsta dottern i Linköping igår där även äldsta dottern Johanna mötte upp med tåget från Lund och på dagordningen stod födelsedagsfirande av Lovisa som fyllde år i måndags. Lite lunch först dock i form av en god köttgryta som Erik snabbt kokade ihop, ett glas rött avnjöts också, sen var vi redo...
 
 
...för paketöppning och i detta befann sig en hushållsassistent med tillhörande köttkvarn som stod högst upp på önskelistan, en bra investering och förhoppningsvis får vi smaka lite hemlagad korv framöver :)
 
 
Olof tyckte dock att omslagspappret med tillhörande tejp och snören var bra mycket intressantare än innehållet..
 
 
När paketöppningen var över skrapades den sedvanliga trisslotten från mormor, dock ingen vinst denna gång, men spänningen är alltid lika stor trots att vi på sin höjd brukar belönas med en ny lott, men man vet ju aldrig, någon måste ju som bekant vinna, dock inte vi denna gång.
 
 
Efter detta målades ägg i vårens hippaste färg.
 
 
Kvällen spenderades på Yellow Fellow där det serverades god mat och drinkar, sen for vi vidare hem till Lovisa för ännu mera mys. Erik och jag sov dock inte hos Lovisa utan  på Hilma Winblads i gamla Linköping där tjejerna mötte upp i morse för gemensam långfrukost, ett väldigt rart B&B som varmt kan rekommenderas.
 
 
Därefter har vi strosat på stan tills det var dags att vinka av Johanna vid tåget som skulle ta henne tillbaka till Lund. Lovisa har en stor tenta i veckan som ska pluggas till och själva for vi hem för att fortsätta firandet av påsken hos mormödrar och svärföräldrar.
Väldigt bra dagar må jag säga :)
 

Påskpynt.

2016-03-24 @ 18:31:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Påskpynt, ska det vara nödvändigt, helgen går ju så fort?! Nu har jag i alla fall letat på ett antal fjädrar och lite ägg, lång från den färg som helgen annars domineras av dock, men det får duga. Tycker jag får min beskärda del av gult när jag går på gator och torg då stora delar är dekorerade med just denna nyans på fjädrar som placerats lite varstans, väldigt rart ska tilläggas, även om det gör att känslan blir lite mättad på just denna kulör. Vilken tur att det finns fler färger att välja på.
 
 

Vi önskar alla häxor en trevlig resa!

2016-03-24 @ 07:27:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Skärtorsdagen börjar dimmigt och trolskt med en promenad genom en tom stad, att det är påskledigt för många går inte att ta miste på. Kommande dagar är väl planerade, ingen stress dock utan mat, umgänge och ett tempo långt under det normala, låter lockande så det ser vi fram emot :)
 
 
 

Bokhyllorna.

2016-03-23 @ 07:39:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Olika nyanser avlöste som bekant varandra, slutresultatet blev dock bra även om jag till en början tyckte att det var ett gäng anskrämliga kulörer vi lyckats leta reda på. Till sist hittade vi ändå rätt, men inredning är klurigt och min personliga åsikt är att rum som går ton i ton utan "avbrott" ofta känns något ängsliga och mycket kan man säga om färgen orange, men syns gör den, glad blir man, bryter av  gör den också och känslan är allt annat än ängslig. Så vi är nöjda, väldigt nöjda.
 
 
 

Löa, kan man bo där?

2016-03-22 @ 18:37:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Om nu drömmen är ett litet B&B, vilket vi inte med säkerhet vet förens vi provat, så vore detta i alla fall ett ypperligt tillfälle om man nu vågar hoppa. Och Lindesberg ligger ju faktiskt inte så långt från Örebro, till en inte allt för dyr penning dessutom...
 
 

Se fler bilder på fastighetsbyran.se

Vårdagjämning.

2016-03-22 @ 06:48:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Någon nämnde i förbifarten att det var vårdagsjämning i söndags och visst märks det att naturen börjar vakna till liv och så även vi. I går haglade det dock och väderprognosen hotar med snö så än är det för tidigt att vira av sig halsduken, men snart så :)
 
 

Nära havet.

2016-03-21 @ 18:39:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Intill vita sandstränder innehållande flertalet kakelugnar, gamla vackra trägolv och som kronan på verket välkomnas alla gäster till patriciervillan via en gigantisk punchveranda. Ljunghusen, kan man bo där?
 

 Se fler bilder på erikolsson.se

Grattis Lovisa!!

2016-03-21 @ 06:53:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Idag hurrar vi för Lovisa som fyller 22år, vi kommer och kramar om dig på fredag! 

 

Vart tar tiden vägen, vart tog helgen vägen och varför har dygnet inte fler än 24timmar?! Dagarna har som ni förstår gått i ett, en härlig sovmorgon i lördags följdes av dressyrtävling med pållen och länge såg det ut som om jag skulle nypa  en 2:a plats, men sista ekipaget petade ner mig ett snäpp så jag blev 3:a, klapp på axeln till oss i alla fall, vi hade en plan och höll oss till den trots hispiga tävlingsnerver som ofta spelar mig spratt jag inte kan styra över. Väl hemkommen efter dusch och klädbyte landade vi på Heavens Door för en öl och lite bra musik då Bagari Breakers spelade, lägg namnet på minnet, galet bra!

 

Dagen därpå startade med sedvanlig sovmorgon, därefter intogs ett rejält lass med äggröra innan vi var redo att styra färden mot torpet vilken kantades av Tussilago i stora klungor, så rart. Väl framme vid stugorna möttes vi av fjärilar, humlor, flugor, en övervintrad mygga, krokus, blåsippor och snödroppar i full blom, ett finare välkomnande är svårt att få. Älskade torp.

 

 

 

Gammalt glas.

2016-03-18 @ 07:15:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ser ni skiftningarna i det gamla glaset, det riktigt skimrar. Så trots att motivet inte föll mig i smaken fick den följa med hem från Röda Korset, väl hemma byttes motivet ut mot en tapetbit från Lim&Handtryck tills något bättre dyker upp :)
 
 
 

Ett inlägg i bostadsdebatten.

2016-03-17 @ 07:11:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Jag har dragit mitt strå till stacken. Förutsättningarna på hyresmarknaden har förbättrats i bostadsbristens Sverige. Det finns nu vid torpet ett 30-tal renoverade samt även nybyggda bostäder för alla som är intresserade, oavsett var de kommer ifrån eller vilken grupp de tillhör.

 

Det började med en tillrättaviselse av markägaren och tillika hyresvärden för torpet, Fredrik. Jag hade uppfört några mindre bostäder utan markägares tillåtelse. Egentligen bryr han sig inte om själva uppförandet utan hur de kan komma att påverka hans framtida inkomster. Jag hade nämligen spikat delar av fastigheterna i vid torpet närliggande träd. Inte tänkte jag på att vid eventuell avverkning skulle spikarna utgöra en fara för den som sågar och förstöra kedjan på sågen. Dessutom går det inte att sälja dessa träd som virke utan de får flisas upp, vilket innebär sämre avkastning. 

 

Så nu har de plockats ner allihop för att lyxsaneras inför kommande säsong. Eventuellt kvarglömt bohag rivs ur och slängs. Taket läggs om och tätas. Entrén snyggas till och uppgraderas i säkerhet genom att sätta plåt runt ingången. Detta för att försvåra inbrott och åverkan av eventuella inkräktare. Åtgärder har även genomförts för att minska fuktskador och drag. De kommer att återplaceras med metoder som är skonsamma och inte utgöra fara för vare sig hyresgäster, träd eller arborister.

 

Nu har jag inte som många fastighetsägare vräkt hyresgästerna för ren skär girighet och vinnings skull. Nej, de lämnade rivningskontraktet redan i höstas för en lång och välbehövlig semester i varmare länder. När de kommer tillbaka får de själva göra sin besiktning och faktiskt ta bostaden i anspråk utan att hyresvärden lägger sig i. Ett fördelaktigt kontrakt upprättas som innebär att besittningsrätt återgäldas med lite sång samt att ett eller annat flygfä äts upp till fritidstorparn’s förnöjelse. 

 

Vid saneringen upptäcktes hur omfattande fuskbygget var när bostäderna producerades. Snabbt och dyrt med undermåligt material och ringa byggkunskap. Vid renoveringen togs därför extra hänsyn till material, boendemiljö samt att charmiga detaljer sparades. Hyresgästerna vill gärna ha bostäder som varit med ett tag då det borgar för kvalitet. De tycker inte heller om att det luktar nybyggt. Därför har nyproduktionen uppförts med återvunnet material och ett långsiktigt förhållningssätt gällande miljöpåverkan.

 

Tänk att en flugsnappare har större insikt om vad som är viktigt för att må bra i sitt boende än de flesta byggherrar av arten homo sapiens. 

 

//Erik.


Färgbryderi vad gäller bokyllorna

2016-03-16 @ 06:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Nej, det blev inte bra. Inte bra alls faktiskt. Först tyckte dock Erik att allt var toppen och kulören var superfin, det tyckte inte jag och penslade på en ny nyans så snart E gick utanför dörren vilken blev mycket bättre. Det tyckte inte Erik. Det fick helt enkelt bli en date hos Fredrikssons Måleri på stan för att välja ut en ny kulör och jag vet ärligt talat inte vem som gick vinnande ur det här slaget, men just nu känns det som om båda blev nöjda, eller så förlorade jag fast jag ännu inte förstått det :)
 
 
 

Fönster i väntan på användningsområde.

2016-03-15 @ 06:40:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag har samlat på gamla fönster så länge jag kan minnas, inget maniskt beteende eller så utan mer en förbarmelse över dem på deras väg till tippen. Från början var drömmen att de skulle pryda en punchveranda, därefter ändrades denna till ett växthus och nu klurar vi på, i brist på vattningsmöjligheter som förkastar växthusidén, om de kanske kan användas i våra kommande drivbänkar. Det visar sig dock att samtliga bågar har individuella storlekar, för samlandet har dessvärre inte varit så värst strukturerat och genomtänkt utan här har hjärtat helt fått styra vilket innebär att vi förmodligen får leta efter "nya" då det lär bli alldeles för knepigt att pussla ihop de vi redan har.
 
 
 

Färg.

2016-03-14 @ 07:36:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Min färglängtan, som jag skrev om förra veckan, gick inte att motstå vilket resulterade i att de sedan tidigare vita bokhyllorna i vardagsrummet nu är orangea. Först i en glad 70-tals nyans, men där drabbades jag av ångest (lite för färgglatt för mitt melankoliska vårhumör) så detta tonades snabbt ner, Erik tyckte dock att den första varianten var snyggare så nu vet jag inte vad som händer. Kanske blir de gröna istället eller varför inte svarta, det är ju också en färg om än något tristare jämfört med den signalorangea kulör som först penslades på.
 
 
 

Kör ett tränings- och tävlingsrace.

2016-03-13 @ 21:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
En god middag väntade när jag kom hem från Karlskoga och eftersom tävlingsnerverna ställer till det vad gäller frukostintag så var detta mer än uppskattat. Hur gick det då? Jo, bättre än igår om man ser till resultatet, men jag fick kämpa mer idag, kände mig lite trött i kroppen och trodde ett tag att jag skulle bli sjuk, men det försvann senare. I morgon är det träning för Camilla Toll i Gällersta och på lördag tror jag att vi tävlar i Frövi, får se hur det känns när vi kommer hem från Camilla. Tanken är att jag kör ett tävlings- och träningsrace innan trädgårdssäsongen drar igång så att jag sedan kan påta i jorden när den riktiga vårvärmen kommer, känns som ett bra upplägg än så länge :)
 
 
 

Tävlingskavaj på vädring.

2016-03-12 @ 16:40:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Trodde vi hade hamnat helt fel i morse när pållen och jag anlände till tävlingsplatsen då det var så mycket fina ekipage. Fick ärligt talat gå in på equipe som tillhandahåller all information för att dubbelkolla plats och program innan jag lugnande nog hade kontroll på allt och visst var jag rätt, skillnaden var förmodligen att det var en regional tävling med många fina unghästar som miljötränades, det var också höga klasser senare på dagen vilket givetvis också spelade in. Hur gick det då, jo, väldigt bra om jag får säga det själv. Förra året hade vi tävlingsuppehåll då allt fokus låg på torprestaurering så jag är om man tar hänsyn till ringrostigheten väldigt nöjd! I morgon åker vi till Karlskoga och luftar oss på deras lokala tävling, hejja oss!
 
 
 
 
 

Färg.

2016-03-11 @ 07:01:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)

Det ser ut som om solen kommer att titta fram i helgen, härligt! Hemma har det letat sig in lite färg då både lila krokus och oranga tulpaner pryder fönsterbänkar och köksbord. Vackert. Våren lockar om möjligt fram en önskan om ännu fler kulörer i min närhet, jag vet dock att det lägger sig om ett par veckor, så jag kanske ska avvakta med att måla och tapetsera om hela lägenheten tills det hela har lugnat ner sig lite, det kan ju lätt bli för mycket annars. Eller inte.

 

 

 

Trelleborg - Kan man bo där?

2016-03-10 @ 18:35:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Först en skola, sedan arbetarbostad, därefter vandrarhem och för närvarande pensionat och privat bostad. Är det nu man ska våga hoppa, kasta sig på tåget, leva sina drömmar och slänga sig ut i det okända för att driva ett litet pensionat i byn Västra Torp?!?!
 
 

På promenad.

2016-03-10 @ 06:55:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Än ligger kornas stora sommarhagar i djup dvala och längs grusvägarna samlas små pölar när isen smälter. Det är fortfarande för kallt att måla golvlisterna i torpstugan, så jag går en promenad istället, något man när allt vårfix drar igång sällan tar sig tid med.

 

 

 

Fjärde Långgatan - kan man bo där?

2016-03-09 @ 18:19:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Eftersom gårdagen bjöd på en lägenhet i Stockholm tar vi Göteborg idag. Sovrummet. En dröm. Den nya trenden, har jag hört, är att lägenheter stylas inför försäljning och därefter får köparen själv bestämma vad denne vill ha kvar (köpa loss förmodar jag). Jag tar hela sovrummet!
 
 
 

Snart är det dags.

2016-03-09 @ 07:06:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)

Lusten att påta i jorden börjar göra sig påmind och det är hög tid att planera ordningen i trädgårdslanden, för snart är det vår. Den känns dock väldigt avlägsen när man blickar ut genom fönstren, men vi vet av erfarenhet att allehanda frösortimentet har en rykande åtgång när solen inom kort värmer upp husknutar och gör grusvägar mjuka.

 

 
 
 
 
 
 

Kungsholmen - Kan man bo där?

2016-03-08 @ 17:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Man skulle ju kunna tro att jag har en längtan efter att flytta från den vackra lägenhet vi bor i nu, men så är alltså inte fallet. Jag tycker bara att det är så otroligt roligt med inredning och stundtals bjuder mäklarna på mer och bättre bilder än de inredningstidningar som ibland får följa med hem från butiken. Nedanstående pärla känns nog bekant för många då det är Plura himself som säljer. Fint som snus tycker jag!
 
 

Surgubbe de lux.

2016-03-08 @ 07:12:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

Jag är en surgubbe och gnäller emellanåt mer än nödvändigt. Främst av allt irriterar jag mig på småsaker som jag anser ingå i grundläggande uppfostran och sunt förnuft. Det bor alltså en Ove i mig som jag plockar fram och när i olika situationer. Dock är jag som en äkta gringubbe för feg för att ta upp dem direkt vid situationen.  Jag knyter istället näven i fickan och muttrar litanior mot alla dessa korkbollar. Allmän rösträtt för dessa samhällsmarodörer bör ifrågasättas och dras in. Tyvärr skulle det resultera i ett för lågt valdeltagande och underlag till regeringsbildning. Det finns några särskilda käpphästar som jag tandagnisslande förundrar mig över.

 

Cykelställ är en av dem. Inte själva cykelställen utan hur de används. De flesta kör fram cykeln och ställer den på stödet en meter från stället vilket innebär att där det skulle få plats tio cyklar står det två och trängs. Resultatet blir ett myller av cyklar som gör det svårt att passera och framförallt parkera eller hämta sin velociped. I min värld bör det inte krävas en professur i teknisk fysik för att förstå hur ett cykelställ ska användas. Det kan inte heller behövas någon inlärningsperiod om man är över fem år.

 

Ett annat område är att skjuta in stolen och plocka ordnig efter sig på arbetsplatsen eller i offentliga miljöer.  Om man har ett skräp kan man ju lägga det i skräpkorg eller ta med att avyttra vid senare tillfälle för allas trevnad. Att många helt saknar denna förmåga är märkligt. Man skulle vilja göra en datortomografi för att se hur stor del av deras hjärnor som är nedsläckta. Förmodligen alla områden som inte hör till det autonoma systemet.

 

När man nu kommit igång finns det oändligt att gnälla på. Spottning överallt verkar vara en folksport. Köpa dyra bilar och inte göra tillvalet så man får med blinkers känns ju som en tveksam besparing. Att tycka det kommer för många nya till landet och är för dyrt när vi är ett av de mest glesbefolkade länderna i världen, och samtidigt lägger tiotals miljarder på julklappar är ett intressant ställningstagande som tyder på att man behöver slipa knivarna i lådan och installera en knapp så hissen når till den högsta våningen.

 

Sluta gnäll och gör något åt det i stället säger Inger snusförnuftigt. Hon har helt rätt. Man borde engagera sig politiskt eller verkligen ta tag i de problem som man retar sig på. Mitt enda försvar är att om hen bara lyfte blicken lite från sig själv och sitt, borde det genetiska och evolutionära bondförnuftet ticka igång. För ett sådant har vi väl alla?

 

//Erik


4kg!

2016-03-07 @ 06:21:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Katten har lagt sig till rätta i knät, elden sprakar i spisen och utanför fönstret faller snöblandat regn. Vi är i skogen långt i från stan där hönor har det bra. 4kg guldbruna ägg har vi med oss när vi åker därifrån och min famn där kissen legat är alldeles varm. Själen och hjärtat likaså.
 
 
 

Guld.

2016-03-06 @ 15:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Det gick ju ypperligt att måla lampskärmar. Ett bra alternativ om man tröttnar på de man har och vill förändra för en billig penning. Valet föll på en ockragul nyans med en skvätt guld i för att få in lite glamour i ett annars glitterfritt vardagsrum och eftersom jag även målade insidan ger lamporna nu ett väldigt varmt och hemtrevligt ljus. Succé med andra ord :)
 
 
 

Lampskärmar.

2016-03-05 @ 17:49:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Som ni redan vet är jag otroligt petig när det kommer till detaljer och jag har nog utan att överdriva det allra minsta burit hem ett 10-tal lampskärmar som också lämnats åter då de inte passerat nålsögat. På väg hem från jobbet igår gick jag dock förbi Myrorna och hittade nedan för 10kr, rosa/lila är dessvärre inte min melodi, men jag tänkte att man kanske skulle kunna måla dem, hmm..
 
 
 

Kärlek.

2016-03-04 @ 06:32:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Hemma hos oss är det för tillfället jag som vattnar blommorna. Kan dock inte stoltsera med att jag gör det så bra, för alla växter som inte tål extrem torka är utrotade och kvar finns endast kaktusar och grönt med tjocka blad. Att finna tjockbladiga plantor som lever längre än ett par veckor är som många vet inte så knepigt, men att hitta ytterkrukor till dessa tycker jag är desto marigare. Nu har dock två stycken bulliga och smaragdgröna pottor fått flytta in som kommer att få vara med länge, för det känns i hjärtat när det blir rätt. Kärlek.

 

 

 

Inte direkt Haupt eller Malmsten.

2016-03-03 @ 07:30:00 | Postat i: Allmänt, Eriks kåserier.
Kommentarer (0)

I och med ljusets återvändande ökar torptankarna till att omfatta en stor del av de vakna timmarna.  Det är väl som med talgoxarna. De försöker hålla sig vid liv över vintern för att i mars kvickna till ordentligt och börjar vårlåta och ha sig. Det har en annan effekt på mig. Jag vill vara i torpet och greja mest hela tiden. Listan på årets projekt börjar långsamt växa till sig och fler av dem har funnit sin början i snickarboden. 

 

Det har faktiskt blivit en snickarbod där inredningen mer och mer anpassas till träarbeten. Från att bara varit en allmän bod för allt möjligt har den nu en klar inriktning. Nu finns det en uppsjö av verktyg med eller utan sladd, snickarbänk, bra belysning och ett växande virkesupplag i vedboden. Handlaget med hyvlar och andra attiraljer börjar också vara i progress. Inte för att man blivit någon Haupt eller Malmsten, men det som framsnickras kan faktiskt användas utan att skammens rodnad sprider sig över fritidstorparn’s anlete.

 

Återigen förundras man över hur vi gladeligen nöjde oss med lösningar av undermålig teknisk och estetisk kvalitet de första åren i torpet. Ett av dessa sorgebarn är diskbänkens underrede vilket tacknämligt dolts av ett vackert draperat linnetyg. Skivan är av vit marmor och stulades vid ett ödetorp där den stod lutad mot en björk och kände sig övergiven. Genast skred den då ytters omogne fritidstorpar’n till handling, och kapade till en gammal lagerhylla för den vackra skivan att vila på. Genom att det diskas utomhus så har tidens tand inte förhöjt utseendet på anskrämligheten.

 

Alltså står en ny och mer tilltalande diskbänk på snickarlistan. Jag har även bestämt mig att förfärdiga den utan spik och skruv. Så det sågas nu tappar och borras för plugg i en mängd träbitar vilka sedan ska sammanfogas till ovan nämnda möbel. Nu vill jag verkligen poängtera ordvalet ”ska” då jag inte är mer än halvvägs i möbelsnickeriet. Hur detta slutar ber jag att få återkomma till i framtida kåserier. 

 

Spik och skruv var förr dyrbarheter som användes sparsamt. Det var även svårt att byta ut och laga sådant som spikats eller skruvats. Alltså fick man hitta andra billiga och hållbara lösningar. Återvinnig och miljötänk långt innan orden var uppfunna. Dessutom var det finurliga och vackra lösningar på de enklaste av föremål.  Då var vi där igen, Ryman och torpfolket vinner som vanligt i längden.

 

 Man slutar aldrig att förundras.

 

//Erik.


En grön skapelse.

2016-03-02 @ 06:54:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Vid besöket hos Klassisk Byggnadsvård härom sistens hittades nedanstående skapelse vilken för tillfället inte hade någon som helst uppgift eller ansvarsområde och eftersom jag tycker att fina och rara pinaler bör ha detta fick den följa med hem. Troligtvis har det varit en lampa av något slag, underverket har dock ingen botten så det måste jag fixa då tanken är att en yvig och vildvuxen murgröna ska placeras i denna. Fortsättning följer :)

 
 
 

Kungsladugård - kan man bo där?

2016-03-01 @ 18:34:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Kontrar efter gårdagens dröm på Söder med en pärla belägen i Göteborg, närmare bestämt Majorna. Kärlek här också kan jag lova och mitt hjärta smälter om möjligt ännu ytterligare lite till när jag läser att glaset i de höga franska pardörrarna är munblåst, åhhh!

 
 
 
Bilder lånade av Entrance mäkleri.

Kupa på plats!

2016-03-01 @ 06:28:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Kommer ni ihåg fotogenlampan som jag fyndade härom dagen på Myrorna vilken saknade kupa, den är nu införskaffad. Det blev dock inte en grön som jag förutspådde utan en vit rar sådan i något plattare form än brukligt. Även den fyndad i en av stans bästa butiker - Bobinen!

 

 

 
 

RSS 2.0