Surgubbe de lux.

Jag är en surgubbe och gnäller emellanåt mer än nödvändigt. Främst av allt irriterar jag mig på småsaker som jag anser ingå i grundläggande uppfostran och sunt förnuft. Det bor alltså en Ove i mig som jag plockar fram och när i olika situationer. Dock är jag som en äkta gringubbe för feg för att ta upp dem direkt vid situationen.  Jag knyter istället näven i fickan och muttrar litanior mot alla dessa korkbollar. Allmän rösträtt för dessa samhällsmarodörer bör ifrågasättas och dras in. Tyvärr skulle det resultera i ett för lågt valdeltagande och underlag till regeringsbildning. Det finns några särskilda käpphästar som jag tandagnisslande förundrar mig över.

 

Cykelställ är en av dem. Inte själva cykelställen utan hur de används. De flesta kör fram cykeln och ställer den på stödet en meter från stället vilket innebär att där det skulle få plats tio cyklar står det två och trängs. Resultatet blir ett myller av cyklar som gör det svårt att passera och framförallt parkera eller hämta sin velociped. I min värld bör det inte krävas en professur i teknisk fysik för att förstå hur ett cykelställ ska användas. Det kan inte heller behövas någon inlärningsperiod om man är över fem år.

 

Ett annat område är att skjuta in stolen och plocka ordnig efter sig på arbetsplatsen eller i offentliga miljöer.  Om man har ett skräp kan man ju lägga det i skräpkorg eller ta med att avyttra vid senare tillfälle för allas trevnad. Att många helt saknar denna förmåga är märkligt. Man skulle vilja göra en datortomografi för att se hur stor del av deras hjärnor som är nedsläckta. Förmodligen alla områden som inte hör till det autonoma systemet.

 

När man nu kommit igång finns det oändligt att gnälla på. Spottning överallt verkar vara en folksport. Köpa dyra bilar och inte göra tillvalet så man får med blinkers känns ju som en tveksam besparing. Att tycka det kommer för många nya till landet och är för dyrt när vi är ett av de mest glesbefolkade länderna i världen, och samtidigt lägger tiotals miljarder på julklappar är ett intressant ställningstagande som tyder på att man behöver slipa knivarna i lådan och installera en knapp så hissen når till den högsta våningen.

 

Sluta gnäll och gör något åt det i stället säger Inger snusförnuftigt. Hon har helt rätt. Man borde engagera sig politiskt eller verkligen ta tag i de problem som man retar sig på. Mitt enda försvar är att om hen bara lyfte blicken lite från sig själv och sitt, borde det genetiska och evolutionära bondförnuftet ticka igång. För ett sådant har vi väl alla?

 

//Erik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0