Vitlök.

2017-04-27 @ 12:50:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Trots kyla, snö och hagel letar de sig upp genom halmen och sträcker armarna spensligt mot himlen likt en tidig morgongäsp. Vi tar en smakbit för att dubbelkolla vad det är (minnet är kort..) och visst är det vitlök. Munnen fylls med en kraftig smak av bladen så det går inte att ta miste på eller förväxla med något annat i landet. Bådar gott för en tidig skörd :)
 

Likt en vit matta.

2017-04-25 @ 07:00:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (2)
Trots att hagel stora som ärtor stundtals föll i söndags står de starka. Tror bestämt aldrig att vi haft så mycket vitsippor i gräsmattan tidigare. Så rart.
 

Vi målar!

2017-04-22 @ 23:30:48 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag hade bestämt mig tidigare i veckan att i helgen skulle minst en sida på stugan rödfärgas. Så med nordanvinden och snöbyar som sällskap har jag idag målat. Och så fint det blev, röda knutar och vindskivor var rätt val, även falu ljusröd känns klockrent. I morgon väntar två sidor till som ska strykas, hoppas på lite bättre väder då :)
 
 
 
 
 

Tystnad.

2017-04-18 @ 22:05:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det är tomt och tyst. En sådan där kompakt tystnad som lägger sig likt ett tungt täcke över rummen efter att huset under att antal dagar varit fullt av folk. Barnen med respektive har åkt hem och gäster har återvänt till sitt och jag saknar dem och det sorl de skapar. Tystnaden, så total. 
 
 

Vi laddar för påskmys.

2017-04-13 @ 07:32:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Vi handlar hem mat i mängder då barnen väntas hem till helgen, Lovisa med katt hämtas av mormor i Askersund dit hon får skjuts från Linköping och Johanna kommer med tåg från Lund direkt till centralstationen. Längtar efter högar av skor i hallen och en långhårig kisse vid namn Olof som gillar att gömma sig på de mest märkliga ställen. Påskhelg alltså och fyra dagar av ledighet, känns nästan overkligt. Mat ska ätas, ett bord av betong och gamla plank ska byggas, middagar hos släkt ska avverkas och så hoppas vi på att kunna måla en stuga. Fargo ska naturligtvis också få en massa kli och godis förstås, massor av godis. Påskmys alltså.
 
 

Svista Nedergård.

2017-04-11 @ 12:41:00 | Postat i: Allmänt, Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)
Jo, jag drömmer fortfarande om ett liv på landet. Ett enkelt sådant, liv alltså. Eskilstuna - kan man bo där?
 

Aprilväder.

2017-04-11 @ 07:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Såg att Magnolian håller på att slå ut och ser nu också att Syrenhäcken inte ligger långt efter, strax står den i full blom. För att inte tala om Mirabellträden, knoppar i mängder. Till Påsk är tanken att vi ska rödfärga stugan som vi bytt knutar på om nu vädret kan hålla sig i schack, de hotar med både minusgrader och snö ser jag. Förbaskade aprilväder. Vi bara måste hinna klart innan fåglarna kommer och bygger bo under takpannorna!
 

RSS 2.0