Han skämmer bort mig.

2017-08-29 @ 19:25:39 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi strosar i skogen och han plockar vildhallon till mig, det är kärlek det<3
 
 
 

På ängen.

2017-08-27 @ 21:34:22 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
En bit in från stigen på ängen vid stugorna står den och solar sig så rart. Klart jag hellre skulle vilja ha en hoper kantareller här, men man kan inte få allt :)
 
 

Inte så tjusigt!

2017-08-26 @ 20:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det är väl ändå konstigt att de sista bitarna i ett rum man renoverar tar en evighet att få på plats. Kan det vara så att känslan över att vara klar (nästan i alla fall..) är så skön att man håller fast vid denna så länge det bara går. Köket tex, stod klart förra våren och redan då bestämde vi att de fula vita sladdarna skulle målas, men tror ni det blev gjort?! Fram tills i veckan har jag skyllt på att det är svårt att hitta färg, men döm då om min förvåning när jag såg att vi hade en burk kvar i samma kulör, så nu fanns ingen återvändå, inget kvar att skylla på. Och så bra det blev. I morgon gör jag sista strykningen och vips blev köket mer enhetligt och inte så spretigt. Totalt tog det ca 30min och jag undrar i mitt stilla sinne varför jag dröjt så länge...varför är det så att den sista listen, våden bakom garderoben eller det rätta handtaget aldrig kommer på plats..
 
 

På svampjakt.

2017-08-26 @ 09:17:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Vi går på jakt med var sin påse nerstoppad i fickan och jag vet att det varit obarmhärtligt torrt denna sommar, men kan ändå inte låta bli att drömma om smarriga svampmackor till kvällen. Men inte en enda hittar vi. Jo, ett par giftiga rackare som retsamt stirrar på oss, inget av plockintresse dock. Så vi sätter oss på en stubbe och tomglor en stund varpå jag sedan (när myrorna i brallan vaknar) kryper runt på alla fyra istället och fotar små tingestar. Inte så tokigt det heller :)
 
 

Detaljer.

2017-08-23 @ 20:26:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vem bryr sig tänker jag och rycker på axlarna, för att i nästa sekund ändå lägga ner timmar på det som många kanske inte ser. Men. Jag intalar mig att alla dessa små obetydelsefulla detaljer tillsammans bildar en bättre och snyggare helhet. Fast egentligen har jag ingen aning, men för säkerhets skull pillar jag (för det är ett pill!) med att måla kanten på fodren till våra fönster röda för att jag tror att helheten blir bättre. Trots att det hade varit betydligt enklare att måla dem grå. 
 
 
Bästa exemplet ser ni nedan, här har någon med omsorg gjort ett rart avslut på panelbrädorna (det är fönstret till vinden som skymtas). Så vacket.
 
 

Nya dörrfoder och frukt på träden.

2017-08-20 @ 10:09:22 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Tanken från början var att  ta ner våra dörrfoder, slipa, måla och sätta upp igen, men vi gör helt nya istället. Lite bredare och med ett snyggt avslut som får ersätta de klossar vi tidigare satt dit. Så i dagsläget ser det lite kalt och bart ut, snart får dock dörren den vackra inramning den förtjänar. Sedan till något helt annat, äppleträdet. Inte trodde vi väl att dessa skulle bära någon frukt i år med tanke på den kalla våren, köldknäppen som kom och den torra sommaren, men visst får vi det. Lycka!
 
 

Årets obligatoriska Norabesök.

2017-08-19 @ 10:18:15 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Nej, har jag inte fått en glass i Nora med hasselnötssmak och lite strosande på kullersten och antikhandlarbesök så har det inte varit någon sommar. Vi kan ha varit där i början av juni, men eftersom vi båda inte minns tog vi en tur till, för säkerhet skull kan man säga. Så. Nu har vi haft sommar. Glassmätt och nöjd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kräftskiva.

2017-08-13 @ 22:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
 Vi dammar av cyklarna och far på dessa genom skogen till goda grannar på kräftskiva.
 
 
Det bjuds på Vinö-kräftor och vi är alla eniga om att de kan ha varit de godaste som någonsin smakats.
 
 
Elsa har fått en bakmaskin av svärfar som provats under dagen och vi får fantastiskt nog smaka av resultatet. Himelskt gott!
 
 
Och så får man inte glömma den obligatoriska hästskokastningen, många poäng har jag, men inte vann jag för det :)
 
 
Behöver jag nämna att vi mestadels legat i sängen och släppat idag :)

Räkmacka.

2017-08-12 @ 15:20:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ni vet när magen kurrar efter räkmacka och man inte minns var och i vilket flöde (instagram eller facebook) man sist såg någon bedyra att just "detta" ställe har de bästa och största, då blir det svårt att bestämma sig för åt vilket håll man ska åka. Vi körde på ett säkert kort, Ässsundet. Mumma för magen och så sugen att jag inte ens han föreviga det goda på bild :)
 
 

Augusti.

2017-08-11 @ 21:28:04 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
I morgon väntar kräftskiva, ett säkert hösttecken. Andra saker som påminner om denna årstid är det varma vattnet i sjön, nu kan man äntiligen, utan att få andnöd, doppa tårna i det blå. Svampen sägs vara på ingång, det finns redan nu de som plockat kassarna fulla (trots den torra sommaren, knepigt..). Och så börjar den riktiga skördetiden, härligt, jag är beredd!
 

En ny kärlek.

2017-08-03 @ 21:54:33 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Själv har jag ännu ej bekantat mig med underverket, men Erik lyfter den till skyarna i parti och minut så jag kapitulerar och lägger mig platt för denna vidunderliga lilla maskinen. En makalös manick om man ska tro Erik. Och erkännas ska att den gått varm under de få veckor den varit i vår ägo, hittad på blocket ett par mil härifrån. Emcostar heter kärleken och den gör alllt man någonsin kan önskka och lite till (enligt E).
 
 

Skördefest!

2017-08-02 @ 22:03:22 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Ikväll var det fest för smaklökar och magar vill jag lova. Egen färskpotatis, ärtor, morötter, tomater, mangold och sallad. Vilken fantastisk matupplevelse! För i ärlighetens namn var vi inte helt säkra på om det skulle finnas något under all blast med tanke på torkan som varit och då blir man ju ännu gladare när jorden och mylllan bjuder till kalas :)
 

Tid för spel.

2017-08-01 @ 22:18:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi far till Linköping och hälsar på yngsta dottern som alltid varit förtjust i spel och hittar ett Kalaha i hyllorna. Alltså, försök att stoppa mig, det går inte. Så roligt! Måste se till att lägga ett pussel i sommar också, det hör likom till :)
 
 
Vill för säkerhets skull för de oinvigda förtydliga och informera om att bingen med kulorna till höger är min och flest i denna vinner. Mohahah..

RSS 2.0