Jul.

2017-12-27 @ 10:56:05 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi hämtade grytor i torpet för köttbullar och prinskorv, det lagades mat i mängder (alldeles för mycket som vanligt, en tradition att hålla fast vid..) och så hasades det runt i raggisar mellan vadagsrum och kök. Precis som det ska vara. Tomteblossen inhandlades sent på kvällen dagen innan dopparedan, alltid en nervpärs att hitta då det inte blir någon jul utan dessa. Men vi fann dem, jul blev det och nu är den redan över, kan hända åker granen tillbaka till skogen redan idag :)
 
 

En liten gran till byrån i köket :)

2017-12-19 @ 20:44:01 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Klart vi ska ha en liten gran i köket, sa Erik och gick till skogs med mig tätt hängande i hälarna. Det är tur att han styr upp tillvaron ibland, själv var jag på väg att låta byrån i köket stå granlös i år, men nu när den är på plats njuter jag och undrar hur i hela friden jag kunde komma på dessa tankar. Nu ska den bara pyntas också :)
 

Julmarknad.

2017-12-17 @ 20:56:07 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det har med handen på hjärtat inte blivit så många julmarknader i år, men den i Brevens Bruk vill man ju inte missa. Det hade också dagen till ära fallit galna mängder med snö så hela byn liknade en saga i juleskrud. Magiskt! Med hem fick stickade sockor och vantar följa, även en lampa samt ett par ljusstakar fyndades och magen fylldes med saffransbullar, kola- och pepparkakor, mumma. Nu har även julkänslan hos mig infunnit sig, den som jag väntat på i flera veckor :)
 

Vinter.

2017-12-16 @ 21:17:07 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag blev det vinter, riktig sådan, med snö i drivor och oplogade vägar. Hoppas att det håller i sig och att snön får ligga kvar länge, gärna till mars :)
 

När katten är borta..

2017-12-12 @ 10:11:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Av små gnagare har vi som bekant haft besök tidigare, grisarna har vi dock klarat oss från. Tills nu då. För likt en plog har de bökat runt framför stugorna. Det positiva är att vi kanske äntligen blir av med lite mossa, det kluriga blir hur vi ska barrikadera oss i framtiden. Sedan undrar vi så klart vad de letar efter och vad som är så smakens just där, då det rent logiskt finns smarrigare ställen att böka runt på..
 

RSS 2.0