Bråttom som få.

2017-02-24 @ 07:39:00 | Postat i: Allmänt, Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
Ser ni vad jag ser? Rabarber! Även persiljan tittar upp, den är dock inte från i år utan har övervintrat under snön, någon måtta får det vara :)
 
 

Gamla synder.

2017-02-23 @ 07:32:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Vi återställer ju som bekant gamla synder, och här kommer ytterligare en som är enkel att åtgärda nu när knutarna byts. För av någon outgrundlig anledning så fick vi (läs jag) för oss att utomhuslampan skulle höjas upp ett par decimeter då en ny införskaffades vilket resulterade i ett väldigt oproportionerligt intryck. Det blev skitfult kort och gott. Så, nu gör vi om och gör rätt, dvs sätter tillbaka lampan i sin ursprungliga höjd. Ordningen återställd alltså. Man lär så länge man lever :)
 
 
Sladden kommer äntligen ut där den ska, inte för högt och inte för lågt..
 
 
Alla knutar på den främsta stugan är nu bytta :)
 
 
Nöjda och belåtna med vårt dagsverk belönar vi oss själva med en promenad till sjön :)

Antik & Samlarmässa del 2.

2017-02-22 @ 07:48:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (2)
 
 
Man kan aldrig ha för många burkar.
Så. Det. Så.
 
 
Kan se mig själv sitta och sippa kaffe ur just denna på farstukvisten.
 
Den fick dock inte följa med hem.
 
 
Men titta på färgen vad gäller lampskärmen. Kärlek. Här blev det affär!
 
 
Det kunde ha blivit många fler köp hos denna försäljare.
Men jag hejdade mig. Är själv förvånad.
 
 
Och så kom vi fram till hyvlarna..
...man kan aldrig ha för många hyvlar.
Har jag lärt mig..
 
 
Pryttelsamlingar, här kan man bli ståendes i evigheters evighet...
 
 
...och så linne, här eskalerar mitt habegär och är utom all kontroll.
 
 
När jag sedan kommer fram till tapeterna har mina murar vad gäller rim och reson rämnat helt...
 
 
...men jag stillar mig lite och hittar istället en vacker ljuskrona som får mitt hjärta att slå dubbelslag...
 
 
..som sedan eskalerar till trippelslag när jag hittar den vackra bulliga glasburken som agerar vas till tulpanerna. Glaset. Titta på glaset. Kärlek.
 
Det var allt.

Besöket på mässan är som ni förstår en mental berg- och dalbana, så kanske är det inte bara benen som behöver ett par dagars vila utan även knoppen :)

Antik & Samlarmässan del 1.

2017-02-21 @ 07:40:00 | Postat i: Allmänt, Utflykter
Kommentarer (1)
Den årliga Antik & Samlarmässan som gick av stapeln i helgen har blivit en tradition att besöka. Lika roligt varje år. Vi strosar, hummar samstämmigt, är oense stundtals om vad som ska få följa med hem, tar en fikapaus, lyssnar på intressanta föredrag och är till slut så trötta i benen att det behövs (i alla fall för mig) ett par dagar av återhämtning därefter. Lite smått och gott fick följa med hem, inget stort vackert skåp dock, men väl ett par små noga utvalda klenoder jag inte kunde slita mig från. Vissa i stort behov av kärlek, andra, inte så medtagna av tidens strapatser, sitter på plats redan nu. Ska visa när allt är klart :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi rätar spik.

2017-02-20 @ 07:31:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Ett straffarbete kan man tro, men icke, att räta spik är väldigt rogivande. Och det blev ett gäng som Erik i sin tur använder när knutarna sätts upp. Finfint om ni frågar mig.
 
 
 

Ljuset, mitt livselixir.

2017-02-16 @ 07:07:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Om jag ska ta en promenad vill jag gärna ha sällskap, inte nödvändigtvis av en annan människa, det går lika bra med en hund, en häst eller en kamera. Att själv bara planlöst irra runt finner jag fullständigt ointressant och blir stressad av bara tanken. Vad vill jag säga med detta då. Jo, att jag numera, sedan kameran kom in i mitt liv, också finner det helt naturligt att bara slå mig ner på närmaste stubbe för att studera hur ljuset faller på torpnock, krydda och tallskog, vilket tidigare var helt otänkbart, att utan sällskap sitta still alltså (Erik finns ju där, men snickrar vidare med knutarna). Och kanske tar jag en bild, kanske inte, fascinationen ligger inte i resultatet av ett fotografi utan i att följa livet i det ljus jag bjuds, något som näst intill blivit mitt livselixir.
 

Likt nyvaken flora.

2017-02-15 @ 09:14:17 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Kryddlandet med sina fem rundlar av mumma börjar så smått vakna till liv och sträcker på sig likt nyvaken flora i den lilla sol som tittar fram. Tänk så lite ljus ändå som behövs för att naturen åter ska slå upp ögonen och bjuda oss vår.
 

Att se bortom damm och spindelnät.

2017-02-14 @ 15:47:58 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ni som följt oss ett tag vet ju att jag älskar mörker. Oktober, november, december och januari är mina absoluta favoritmånader. Ändock blir jag som förtrollad av ljuset som nu anlänt och blir sittandes långa stunder i gäststugan för att se solens spegling i kakelugn och skomakarlampa. Visst, det finns en del spindelnät och damm däremellan också, men det gäller att se bortom detta. Städningen tar vi en annan dag.
 

Förtrollad och bländad.

2017-02-13 @ 12:19:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Erik kilar in små bitar av virke i fasaden så att småfåglarna inte kan leta sig in, då problemet är att de sedan ej tar sig ut. Varför de inte gör detta är en gåta vi ej lyckas lösa. Knut nr:2 är annars på plats, det går snabbare och enklare än vi trodde. Skönt! Annars händer det inte så mycket, tog en promenad och fascineras av ljuset, det märks att det var ett tag sedan man såg solen när man blir som förtrollad av dess spegling och bländad av dess styrka :)
 

Vart i hela friden tar tiden vägen.

2017-02-09 @ 07:14:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Ja, men då närmar vi oss helgen igen, hur i hela friden nu det är möjligt, vi var ju nyss lediga. Någon som vet vart handbromsen sitter. Livets handbroms alltså. Jaså, inte, då kör vi på som vanligt. Planen är att på söndag fortsätta med knutarna, för på lördag har Erik lite annat på agendan och jag är nog bestämt inte betrodd att rodda detta på egen hand. Men på söndag, då kör vi igen, tills dess dricker jag kaffe toppad med grädde och smider trädgårdsplaner :)
 

För ynka 350 000kr.

2017-02-08 @ 12:32:00 | Postat i: Allmänt, Ruckeldrömmar
Kommentarer (0)
Ser ni hur huset ömsom skriker, ömsom ber på sina bara knän om att jag ska ta hand om det?!
 
Boda Kyrkby, kan man bo där :)
 
 
 
 

En knut på plats.

2017-02-06 @ 07:30:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Finfint virke ligger nu bakom vedboden i väntan på att kapas och sättas upp. En knut är på plats och det var faktiskt inte lika knivigt som befarats, enligt Erik, jag står mest bredvid och hejar på (denna gång i alla fall). Vi höjer upp brädorna en liten bit och snedsågar dem så att de inte står direkt på stenarna, sedan stryker vi rolslagsmahogny på undersidan, allt för att hålla fukten borta. En knut klar alltså och bara 7st kvar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi har en del att pyssla med.

2017-02-03 @ 07:36:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi lämnar isen och går genom skogen hem till stugorna och ser vide som håller på att slå ut i små dunbollar. Väldigt rart. I dag kan man annars säga att startskottet går vad gäller torpsäsongen, då Erik vid lunchtid kopplar på släpkärran för att åka till brädgården, ett solklart vårtecken, eller hur?! Virket som tas hem skall användas för att återställa gamla synder, knutbrädor som målats vita med någon obestämbar oljefärg ska tex, bytas ut och bli röda, även vindskivor ska gå samma framtid till mötes, ett mer tidstypiskt val om man som vi med åren blivit riktiga nördar vad gäller byggnadsvård. Stugorna ska även målas i falu ljusröd. Och allt detta måste, absolut måste, vara klart till dess att Tornseglarna bygger bo under takpannorna! Vi har en del att göra med andra ord :)
 

En rädsla svår att stävja.

2017-02-02 @ 07:51:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Med säkra och målmedvetna kliv stegar Erik ut på isen som om det vore asfalt, själv smyger jag längs vasskanten med en hjärtklappning likt en skenande häst i bröstet. Då och då stannar han för att visa hur tjock isen är som för att försäkra sig om att jag känner mig trygg. Det gör jag inte. För det finns inget logiskt och rationellt med min rädsla för promenader på is, den går inte att förklara och än mindre att stävja. Så mig hittar ni alltså i vassen, här känner jag mig någorlunda lugn.
 
 
 

Snödroppar!

2017-02-01 @ 07:06:00 | Postat i: Allmänt, Blommor och rabatter
Kommentarer (0)
Titta. Ser ni. Och jag som ojat mig över att våren inte riktigt är här än och att vi vackert måste avvakta med diverse göromål, men nu händer det grejer. Snödroppar alltså. Lycka!
 
 

RSS 2.0