Vi boar in oss.

2017-03-30 @ 07:16:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Videkissar så långt ögat når, ytterligare ett vårtecken alltså. Tar med mig ett par kvistar in i stugan som jag placerar i en plåtburk. Finfint med lite piff och skönt att boa in sig igen efter den långa vintern som nu håller på att släppa sitt tag om oss :)
 

Kan inte låta bli.

2017-03-29 @ 17:46:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag vet att nätet svämmar över med vårtecken, så kanske jag borde låta bli att lägga ut fler, men kan inte låta bli :)
 

Vi har bestämt oss!

2017-03-28 @ 12:37:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Gäststugan är nu klar för målning efter att vi bytt knutbrädor och vindskivor, Erik har strukit ett lager med tjära på brädan som ligger blottad mot himlavalvet då den är mest utsatt för väder och vind. Ljus Faluröd blir färgen på övriga huset (inklusive knutar) och för att försäkra oss om att vi gör rätt val for vi till Lindesberg, där Erik skymtat ett torp med just denna kulör. Det är den stugan ni ser nedan. Och vi ångrar oss inte, denna färg får det bli, nu väntar vi bara på lite värme för målning utomhus är inte att rekommendera så länge temperaturen någon del av dygnet understiger 5 plusgrader. Spännande.
 

Finbesök.

2017-03-28 @ 07:24:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
Tålmodigt har jag väntat hela vintern, lutat stativet mot fasaden av utedasset för att kunna hålla kameran så stilla som möjligt och frusit om fingrarna så till den milda grad att jag några av gångerna trott att de ska ramla av. Och så kommer de nu, Domherrarna, när värmen tittar fram och solen lyser högt från klarblå himmel. I tiotal sitter de på grenarna och småpratar, men flyr så snart jag rör mig det minsta lilla. Så jag smyger likt Tarzan runt hemlighuset (försöker i alla fall..), osynlig och ljudlöst, tills jag får min bild. Fantastiskt roligt!
 
 
Även talgoxen skymtades, inte så ovanlig hos oss dock.
 

Torphäng.

2017-03-27 @ 07:29:00 | Postat i: Allmänt, Inredning
Kommentarer (0)
Första natten i torpet för i år är avklarad och vi frös inte ett endaste litet dugg. Erik kokade en stor gryta med kött på vedspisen som vi, på kvällskvisten, delade med goda vänner. Lite rött i glasen, en brasa i eldstaden, fler tända ljus än jag kan räkna till och som kronan på verket bar vi in slagbordet i "sovstugan" så att alla med god marginal fick plats. Succé kort och gott!
 

Vårdagjämning.

2017-03-20 @ 12:14:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Idag går startskottet för våren. Det officiella alltså. Vilket känns helt rätt i tiden med snödroppar i drivor. Helgen har bjudit på vårvindar och sol, för att sedan bytas till snöblandat regn utanför sovrumsfönstret i morse. Vår med andra ord :)
 

Enbär i stora drivor. Eller kanske inte.

2017-03-13 @ 12:29:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag skulle plocka rikligt med enbär i år, men det tar så förbenat lång tid. Och så sticks buskarna. Mycket. Så det blev inte så många, fyller knappt en tesked, men dem ska jag njuta av. Länge.
 

Mina hjältar.

2017-03-06 @ 07:45:00 | Postat i: Allmänt, Renovering
Kommentarer (0)
Det här två har slitit hela helgen med våra vindskivor på gäststugan och jag är full av beundran. Att göra detta själva (bara Erik och jag) hade aldrig gått, vi har kort och gott inte den kunskap som krävs. Så vi kallade in expertis. För Bernt kan och har gjort det mesta när det kommer till gamla hus. Där vinklarna far åt alla tänkbara håll och standardlösningar inte går att tillämpa. Så Stort Tack Bernt, vår tacksamhet finner inga gränser! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Håller tummarna!

2017-03-03 @ 07:15:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Det är något blött ute, minst sagt. Tummarna för att regn och snö inte ska falla i helgen har dock hållits krampaktigt hela veckan. För vi ska få hjälp att byta vindskivor på den stuga som numera har nya knutbrädor och då vill vi kunna jobba så mycket det går utan att väder och vind ställer till det :)
 
 

Kärlek.

2017-03-01 @ 06:57:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Erik var nog rätt så bestämd från början, att i Boda kan man inte bo. Jag har dock velat fram och tillbaka, men har väl till slut insett detta också. Det blir alldeles för långt bort från stan, för även om vi drömmer om ett liv på landet så inkluderar denna dröm inte den tid som dagligen skulle spenderas i bilen om vi bodde i Boda :(
 
 
https://object.highestate.se/24710-boda_327.html

RSS 2.0