Innan någon annan hinner före.

2017-10-30 @ 08:45:36 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (1)
När hösten nalkas, temperaturen sjunker och nätterna blir kallare är vårt trädgårdsland högintressant för allehanda djur. Det kalasas med andra ord friskt vilket innebär att man får skörda snabbt om det ska bli något i det egna skafferiet. Palsternackor, som i år fått en stor plats i landet är en av de lättare rotfrukterna att odla och ta till vara, dessutom kräver den efter skörd inte så mycket mer än ett svalt utrymme att vila i tills grytan kokar. En ny favorit i landet kort och gott!
 

Höstfix.

2017-10-26 @ 12:33:16 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Vi har tagit hem all textil, kuddar och täcken, ett måste om man som vi har små gnagare på besök vintertid. Rensar därefter lite rabatter och hittar en frusen nyckelpiga som jag tar in och värmer, vilket man kanske inte borde, men det känns bra att se hur han kvicknar till och på nytt vaknar till liv. Och här blir jag sittandes en stund, rätt så länge faktiskt, för vem kan slita sig från ett nyvaket litet småkryp , inte jag i alla fall :)
 
 

Karaktärstankar.

2017-10-17 @ 09:43:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Det var en rejäl stund sedan någon text lämnade fritidstorparns händer. Anledning förutom brist på lust har inte funnits. Egentligen är det ju roligt att krafsa ned de egendomligheter som snurrar runt i skallen på en, och jag har haft många episoder och uppslag till en förhoppningsvis underhållande text. Det där ska jag komma ihåg och skriva ned har man resonerat med sig själv, och i och med den reflektionen har det stannat. Trots enkelheten att dokumentera med den allestädes närvarande mobilen.

 

Inte behöver man släpa med sig ett nattduksbord att klottra på som Ingemar Bergman, och inte heller krångla med anteckningsböcker där penna saknas eller vise versa. Vad är då anledningen? Jag har kommit fram till det föga smickrande resultatet, att jag periodvis helt enkelt är lat och saknar driv. Insikten kommer inte som en blixt från klar himmel. Denna brist på ögonblicklig handlingskraft återfinns inte endast i det skrivna ordet, utan är ett väl känt karaktärsdrag.

 

I fritidstorparn bor nämligen förlagan till familjen Enannandag ur ”Löjliga familjerna”. Ett tidsfördriv i kortspelets form som stundom roade oss som minns 70-talet. Jag kommer helt enkelt inte till skott så ofta.

 

Olaten blir än tydligare när man bor ihop med den mest fantastiska duracellkanin som finns. Tanke blir hos Inger handling innan man hunnit säga halv sju. Det ska sägas att fritidstorparn tidvis finner det något enerverande när hans egen startsträcka är något längre. Enligt sambon är den sträckan en svensk klassiker hopslagen.

 

Jag får nog vara tacksam för Ingers entusiasm och outsinliga energi och se det som en vitamininjektion i fritidstorparn. I och med att jag nu tänker på det så kanske man ska massa sig iväg till torpet och snickra lite eller så. Kanske skriva något, eller laga lite god mat? Jag tror jag gör som Inger och gör alltihop i ett rasande tempo.

 

Ska fundera lite på det.


RSS 2.0