Karaktärstankar.

Det var en rejäl stund sedan någon text lämnade fritidstorparns händer. Anledning förutom brist på lust har inte funnits. Egentligen är det ju roligt att krafsa ned de egendomligheter som snurrar runt i skallen på en, och jag har haft många episoder och uppslag till en förhoppningsvis underhållande text. Det där ska jag komma ihåg och skriva ned har man resonerat med sig själv, och i och med den reflektionen har det stannat. Trots enkelheten att dokumentera med den allestädes närvarande mobilen.

 

Inte behöver man släpa med sig ett nattduksbord att klottra på som Ingemar Bergman, och inte heller krångla med anteckningsböcker där penna saknas eller vise versa. Vad är då anledningen? Jag har kommit fram till det föga smickrande resultatet, att jag periodvis helt enkelt är lat och saknar driv. Insikten kommer inte som en blixt från klar himmel. Denna brist på ögonblicklig handlingskraft återfinns inte endast i det skrivna ordet, utan är ett väl känt karaktärsdrag.

 

I fritidstorparn bor nämligen förlagan till familjen Enannandag ur ”Löjliga familjerna”. Ett tidsfördriv i kortspelets form som stundom roade oss som minns 70-talet. Jag kommer helt enkelt inte till skott så ofta.

 

Olaten blir än tydligare när man bor ihop med den mest fantastiska duracellkanin som finns. Tanke blir hos Inger handling innan man hunnit säga halv sju. Det ska sägas att fritidstorparn tidvis finner det något enerverande när hans egen startsträcka är något längre. Enligt sambon är den sträckan en svensk klassiker hopslagen.

 

Jag får nog vara tacksam för Ingers entusiasm och outsinliga energi och se det som en vitamininjektion i fritidstorparn. I och med att jag nu tänker på det så kanske man ska massa sig iväg till torpet och snickra lite eller så. Kanske skriva något, eller laga lite god mat? Jag tror jag gör som Inger och gör alltihop i ett rasande tempo.

 

Ska fundera lite på det.